03 / 05 / 2024

istanbul hanehalkı geliri

istanbul hanehalkı geliri

İstanbul'da gelirden kimin ne kadar pay aldığı hesaplandı. İstanbul'da yaşayanların yüzde 20'si gelirin yarısını alırken, geriye kalan yüzde 80'lik kesim gelirin diğer yarısını paylaşıyor..

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Emlak Konut GYO'nun Cer İstanbul'daki toplam geliri 206.2 milyon TL'ye yükseltildi!

Emlak Konut GYO projelerinden Cer İstanbul-Cer Loft Yüklenicisi ile yapılan Sözleşmeye Ek-16 No.lu Protokol ile 105 milyon 968 bin 270 TL olan asgari şirket payı toplam geliri 206 milyon 244 bin 369 TL'ye yükseltildi. 

Emlak Konut GYO'nun Büyükyalı İstanbul'daki toplam geliri 2.2 milyar TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO projelerinden Büyükyalı İstanbul'un yüklenicisiyle yapılan sözleşmeye ek-14 nolu protokol ile 1 milyar 568 milyon 800 bin TL olan asgari şirket payı toplam geliri 2 milyar 212 milyon 767 bin 466 TL'ye yükseldi.

Kamu katılım finans kuruluşlarından Bireysel İhtiyaç Desteği Finansmanı!

Kamu katılım finans kuruluşları, hanehalkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin TL'ye kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli finansman uygulamasını devreye soktu.

Kamu bankalarından bireysel ihtiyaç desteği kredisi!

Kamu bankaları, hanehalkı geliri aylık 5 bin lira ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin liraya kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli kredi uygulamasını devreye aldı.

Kanal İstanbul'un yıllık geliri ne kadar olacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Kanal İstanbul'dan yıllık ne kadar gelir elde edileceğini açıkladı. İşte Kanal İstanbul'un yıllık geliri...

Evvel İstanbul'un şirket payı geliri 221 milyon TL'ye ulaştı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinde Evvel İstanbul'un şirket payı toplam geliri 221 milyon TL'ye yükseldi.

Bahçetepe İstanbul'un asgari şirket payı geliri 189 milyon TL'ye çıktı!

İstanbul Başakşehir Ayazma 2.Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi ihalesi kapsamında hayata geçirilen Bahçetepe İstanbul projesinin 187.157.100 TL olan asgari şirket payı toplam geliri, göre artarak 189.582.120 TL'ye çıktı.

1963 yılında İstanbul Belediyesi, en fazla ikinci geliri sinemalardan elde etmiş!

1963 yılında yılda 900 milyon lira geliri olan İstanbul Belediyesi, en fazla ikinci gelirini sinemalardan elde etmiş. 188 adet sinemadan Belediye'nin aldığı vergi, 17 milyon 986 bin liraymış.

Hanelerin yıllık kullanabilir geliri 14 binin altında!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2013 yılı verilerine göre, ortalama yıllık hanehalkı kullanılabilir geliri 29 bin 479 lira, ortalama yıllık eşdeğer hanehalkı kullanılabilir geliri de 13 bin 250 lira...

İstanbul Vizyon Park’tan çifte kira geliri fırsatı!

Kuyaş Gayrimenkul, Basın Ekspres Yolu üzerinde hayata geçirdiği İstanbul Vizyon Park projesinde sınırlı sayıdaki mağaza ve dükkanlar için iddialı bir kampanya başlatıyor. İstanbul Vizyon Park’tan çifte kira geliri fırsatı...

Evora İstanbul projesinin satış toplam geliri arttı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Evora İstanbul projesinin satış toplam geliri artarak, 153.600.000,00 TL'den 163.000.056,60 TL'ye çıktı...

TOKİ istanbul, Ankara, Adana, Samsun Diyarbakır, Gaziantep'te 108 işyeri satacak!

TOKİ, yeni yıla işyeri ve konut satışlarıyla girecek, idare, aralarında istanbul, Ankara, Adana, Samsun Diyarbakır, Gaziantep'in de bulunduğu 23 ilde 108 işyeri ve bir konutu acık artırmayla satısa cıkaracak.

istanbul hanehalkı geliri Haberi

istanbul hanehalkı geliri

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, Anadolu Ajansı muhabirleerinden Elif Ferhan Yeşilyurt'a bazı değerlendirmelerde bulundu. Mahallem İstanbul Projesi kapsamında İstanbul’da 959 mahalleyi inceleyerek tüm mahalleleri kapsayan bir gelir dağılımı analizi yaptıklarını bildiren Şeker, analizlere göre, İstanbul’da ortalama hanehalkı gelirinin aylık 4 bin 308 TL olduğunu, bu değerin yıllık 51 bin 696 TL’ye denk geldiğini ifade etti. 


Bu analizler, hanehalkı geliri açısından yapılıyor.  Şeker, ilçe düzeyine indirgendiğinde ilçeler arası farklılıkların öne çıktığını söyledi. Şeker ilçelerdeki ortalama hanehalkı gelir düzeylerine bakıldığında, Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy, Şişli, Sarıyer ve Üsküdar’ın hanehalkı gelir düzeyinin yüksek olduğunu belirtti. 


Ortalama hanehalkı gelirinin en yüksek olduğu ilçeler

Beşiktaş’ta aylık o 10 bin 560 TL Kadıköy’de 9 bin 25 TL Bakırköy’de 8 bin 845 TL Şişli’de 7...