03 / 05 / 2024

istanbul havalimanı raylı sistem projeleri 2019

istanbul havalimanı raylı sistem projeleri 2019

3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu projesi için start verildi. Proje 2 milyar 627 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2021 yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kent içi ulaşım projeleri bütçesinden en fazla payı mega kent İstanbul alırken söz konusu ödeneğin 3 milyar 45 milyon lirası İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Bağlantıları Projesi içinkullanılacak

İstanbul Havalimanı metrosu triyaj alanı ve bağlantısı imar planı tadilatı askıda!

Arnavutköy İlçesi, Gayrettepe - 3. Havalimanı - Halkalı Raylı Sistem Hattı triyaj alanı ve bağlantısına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

İstanbul Havalimanı havadan görüntülendi!

Taşınması sonrası seferlerin sürdüğü İstanbul Havalimanı'nda, apron ve terminal bölgesine ait görüntüler helikopterden çekildi.

İstanbul Havalimanı mağazaları yeni döneme hazır!

Dünyanın en büyük seyahat perakende alanlarından biri olan Unifree, İstanbul Havalimanı’ndaki tüm Duty Free alan işletmesini 25 yıllığına üstlendi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattı 2020 yılı ilk yarısında sistemini hizmete alacaklarını söyledi.

İstanbul Havalimanı nerede, nasıl gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı, Tayakadın ve Akpınar köyleri arasındaki 76,5 milyon metrekare alan üzerine inşa edildi. Çatalca, Göktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü'ne yakın bir yerde konumlanıyor. Peki İstanbul Havalimanı'na nerededir, nasıl gidilir?

İstanbul Havalimanı’nda ilk uçuş heyecanı!

Atatürk Havalimanı'ndan, İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç' tamamlanıyor. İstanbul Havalimanı ilk yolcularına kapılarını açtı. İstanbul Havalimanı'na taşınmanın ardından yapılacak ilk uçuş için yolcular uçağa alındı.

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 96'sı tamamlandı!

İstanbul Havalimanı'nda taşınma işlemlerinin büyük bir kısmı tamamlanırken, yurt dışı uçuş işlemlerine devam ediyor.

İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı yarın çalışmaya başlayacak!

Büyüklüğünden altyapısına, güvenlik sistemlerinden mimarisine pek çok alanda dünyaya örnek olacak İstanbul Havalimanı'nın ilk fazı yarın tam kapasiteyle çalışılacak.

İstanbul Havalimanı ile devletin kasasına 176 milyar TL girecek!

Dünyada ve Türkiye'de havacılık sektöründe çığır açmaya hazırlanan İstanbul Havalimanı, devletin kasasına 25 yılda 176 milyar liradan fazla para girmesini sağlayacak.

İstanbul Havalimanı emlak fiyatlarını yüzde 100 artırdı!

İstanbul Havalimanı'nın taşınması emlak piyasasını hareketlendirdi. İstanbul Havalimanı'nın taşındığı bölgede emlak fiyatları ve taşınma oranları yüzde 100 arttı.

İstanbul Havalimanı'na 'Büyük Göç'ün yüzde 94'ü tamam!

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün, Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç"ün yüzde 94'ünün bu sabah saat 08.00 itibarıyla tamamlandığını açıkladı. 

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın yüzde 70'i tamamlandı!

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, İstanbul Havalimanı'na taşınmanın planlananın önünde devam ettiğini, yüzde 70'inin bittiğini tamamlandığını söyledi. Ekşi, "Eğer bir aksilik olmazsa planlanandan 2-3 saat önce taşınma tamamlanır diye düşünüyorum." diye konuştu.

istanbul havalimanı raylı sistem projeleri 2019 Haberi

istanbul havalimanı raylı sistem projeleri 2019

3. Havalimanı Müselles-Çatalca Demiryolu projesi için düğmeye basıldı. Proje 2 milyar 627 milyon 600 bin TL'ye mal olacak.

3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu Projesi, İstanbul İli, Çatalca ve Arnavutköy İlçeleri sınırları içerisinde yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki ana hat ve müselles hatları kapsıyor.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından planlanan 3. Havalimanı-Çatalca Demiryolu güzergahı, 3. Havaalanı – Halkalı Demiryolu Projesi ile bağlantı yaparak başlayacak, Kanal İstanbul’u köprü ile geçerek Ispartakule - Çerkezköy Demiryolu Projesi ile bağlantı yaparak son bulacak. 

Proje kapsamında istasyon planlanmıyor. Güzergah boyunca;
-4 adet tünel,
-1 adet viyadük,
-1 adet asma köprü,
-20 adet menfez,
-11 adet alt geçit,
-2 adet üst geçit yer alacak.

3. Havalimanı - Çatalca Demiryolu Projesi kapsamında toplam uzunluğu 7.765 metre...