27 / 04 / 2024

istanbul inşaat denetimleri

istanbul inşaat denetimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla ülke genelinde yapı denetim kuruluşlarına yönelik denetimler hızlandırıldı.Yapılan denetimlerde İstanbul da 42 inşaat geçici olarak durduruldu...

Türkiye'de 45 ilde yapılan denetimlerde 4 inşaattan 3'ü mühürlendi!

İSTANBUL, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 45 ilde, devam eden inşaat projelerine yönelik denetimleri, ülke genelindeki şok gerçeği ortaya çıkardı. Denetimlerde 4 inşaattan 3'ü mühürlendi...

Kanal İstanbul inşaatının son durumuna ilişkin önerge verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Kuzey Marmara Otoyolu inşaatıyla ilgili soru önergesi verdi. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği üyeleri mevcut istihdamı koruyacak!

İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım yaptığı açıklamada "Sektörde ekonomik anlamda da sıkıntı yaşanmaması için İNDER üyesi inşaat firmaları mevcut istihdamı koruyacak" dedi.

İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen  metro hatları ile yolculuk süreleri kısalıyor. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk...

İstanbul Finans Merkezi'nin inşaatı 2022'de bitecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Albayrak, 2022 yılının başında Finans Merkezi'nin inşaat sürecinin biteceğini açıkladı.

İstanbul Havalimanı inşaatının bitiş tarihi meclis gündeminde!

İstanbul Havalimanı inşaatının bitiş tarihine ve maliyetine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da 67.3 milyon TL'ye arsa karşılığı inşaat ihalesi!

İstanbul Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı arsa karşılığı inşaat ihalesi düzenliyor. İhale 4 Eylül 2019 tarihinde gerçekleşecek.

İstanbul Havalimanı cami inşaatında hırsızlık yapan 7 şüpheli yakalandı! 

İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden cami inşaatından hırsızlık yaptıkları iddia edilen 7 şüpheli yakalandı. 

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ve istasyonları!

Ev fiyatlarını doğrudan artıran en önemli etkenlerden biri şüphesiz metro yatırımları. İstanbul'da da 17 metronun inşaat çalışması devam ediyor. Peki metro hatları nerelerden geçiyor? İşte İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ve istasyonları...

Edirne-İstanbul hızlı trenin inşaatı başlıyor!

Çatalca'ya çok güzel projeler ve hizmetler yapacağını söyleyen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çatalca'dan geçen Edirne-İstanbul hızlı treninin inşaatının başladığını söyledi.

Özgüran Iş Makinalari İnşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Istanbul Şubesi açıldı!

Özgüran Iş Makinalari inşaat Ve Nakliyat Ticaret Limited Şirketi Istanbul Şubesi bugün Bahçelievler'de 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

İlker Aycı: İstanbul Havalimanı inşaatı rekor sürede tamamlandı!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı inşaatının rekor sürede tamamlandığını söyledi.

İstanbul Havalimanı inşaatında 200 bin 460 kişi çalıştı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı inşaatı süresinde 200 bin 460 kişinin şantiyede çalıştığını söyledi.

istanbul inşaat denetimleri Haberi

istanbul inşaat denetimleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla ülke genelinde yapı denetim kuruluşlanna yönelik denetimler hızlandınldı.Yapılan denetimlerde İstanbul da 42 inşaat geçici olarak durduruldu. 

2014 yılı içerisinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri aracılığıyla Türkiye genelinde yapılan 4 bin 846 şantiye denetimi sonucunda yapı denetim kuruluşlarına 603 adet geçici faaliyet durdurma cezası verilirken 62 kuruluşun ise belgesi iptal edildi. Türkiye genelinde yapılan denetimlerde sadece Antalya'da faaliyet gösteren kuruluşlar hakkında 102 adet geçici faaliyet durdurma işlemi uygulandı. Antalya'dan sonra Tekirdağ'da 89, Muğla'da 60, İstanbul'da 42, İzmir'de 40 ve Yalova'da 33 adet geçici faaliyet durdurma işlemi gerçekleştirildi. 


Türkiye genelinde yapılan denetimlerde en çok belge iptali 17 kuruluşun belgesinin iptal edildiği Tekirdağ'da oldu. Tekirdağ'dan sonra İzmir'de 11, İstanbul'da 6, Antalya ve Sakarya'da ise 4 kuruluşun belgesi...