28 / 07 / 2024

İstanbul inşaat iş kazaları

İstanbul inşaat iş kazaları

Kağıthane Belediyesi sağlıklı iş yerlerinin oluşturulması ve çalışanlara iş güvenliği kültürünü kazandırmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte eğitimlere başladı. Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, açılış seminerinde konuştu...

Özak GYO Göktürk-2 projesinin inşaat işlerini İnt-Er Yapı İnşaat üstlenecek!

Özak GYO'nun İstanbul Eyüp'te hayata geçireceği Göktürk-2 projesinin inşaat işlerinin İnt-Er Yapı İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından yapılmasına karar verildi. 

İstanbul'daki 4 metro hattı inşaatı için dış borçlanma teklifi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, 4 metro hattının inşaatı için dış borçlanma yetkisini gündeme aldı.

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Nalbur sahibi ile inşaat işçileri arasında kavga: 1 ölü! 

İstanbul Beyoğlu'nda daha önce kavgalı oldukları öğrenilen nalbur dükkanın sahibi ile inşaat işçileri arasında çıkan silahlı kavgada bir inşaat işçisi hayatını kaybetti.

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

Kartal'da inşaat işçisi 12’nci kattan düşerek öldü!

İstanbul'un Kartal ilçesinde bir inşaatta çalışan işçi 12’nci kattan düşerek hayatını kaybetti. Genç inşaat işçisinin yakınları sinir krizi geçirdi.

Japonya'da inşaat işçisi robotlar üretiliyor!

Japonya'da inşaat sektörü hızla büyüyor ancak sektörde çalışacak iş gücünü bulmak her geçen gün zorlaşıyor. Bu sorunu çözmek isteyen bir şirket inşaat işçisi robotlar üretmeye başladı.

Muğla Defterdarlığı'nın 4 okul inşaat işi ihalesi 8 Mayıs'ta!

Muğla Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından arsa karşılığı okul inşaat işi ihale ediliyor. İhale 8 Mayıs'ta yapılacak..

Kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahı daraldı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kat karşılığı inşaat işlerinde KDV matrahını daralttıklarını belirtti.

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yaptığı açıklamada Ata GYO Lüleburgaz'daki gayrimenkulün kaba inşaatı için sözleşme imzaladı.

2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü endeksi açıklandı!

TÜİK, 2017 yılı ikinci çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıkladı.

İnşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu!

Ticaret Gazetesi köşe yazarı Fatih Özkılınç, "inşaat işçilerine adres bildirme zorunluluğu"nu ele aldı. İşte Fatih Özkılınç'ın o yazısı..

İstanbul inşaat iş kazaları Haberi

İstanbul inşaat iş kazaları

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün dünya geneli verilerine göre iş kazası ve meslek hastalıkları sonucu her yıl 2,5 milyon insan ölüyor. Ülkemizde ise her gün gerçekleşen yaklaşık 172 iş kazasında, 6 çalışan sağlığını, 4 çalışan ise hayatını kaybediyor.


Bu gerçeklerden yola çıkan Kağıthane Belediyesi, sağlıklı iş yerlerinin oluşturulması, meslek hastalıklarının önlenebilmesi ve çalışanlara iş güvenliği kültürünü kazandırmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile el ele veriyor. Düzenlenen eğitim seminerleri ile personeli bilinçlendirerek iş kazalarının önüne geçmeyi amaçlayan Kağıthane Belediyesi, ilçe genelindeki tüm çalışanlara ve işletmelere iş kazalarında ve acil durumlarda nelerin yapılması gerektiğini anlattı.


Bu eğitimin sonunda işveren ve çalışanlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sertifika veriliyor. Kağıthane sınırları içerisinde çalışan tüm vatandaşlar ve şirketlerin ücretsiz olarak katılabileceği seminerlerin ilk gününde...