14 / 05 / 2024

İstanbul itfaiyesi Kartepe

İstanbul itfaiyesi Kartepe

Kocaeli’de şiddetli yağışların neden olduğu su baskınlarına İstanbul İtfaiyesi müdahale etti. Kocaeli İtfaiyesi’nden gelen yardım talebi üzerine ‘Ahtapot’ aracı ile birlikte bölgeye giden ekipler geniş bir alanda biriken yağmur sularını tahliye etti.

Zeray Esil Kartepe'nin lansmanına cemiyet ve iş dünyasının ünlü isimleri katıldı!

Yaşama değer katan nitelikte projeler inşa eden Zeray İnşaat'ın yeni projesi Esil Kartepe için gerçekleştirdiği lansmana İstanbul’dan cemiyet ve iş dünyasının ünlü isimleri katılım sağladı.

Kartepe 1. Derece Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

İstanbul İli Çatalca İlçesi'nde bulunan Kartepe 1. Derece Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan olarak ilan edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kartepe’de mesire yerleri ruhsatlandırılıyor!

Kartepe’de büyüyen turizmin planlı bir şekilde gelişmesi, özellikle dağ yolu üzerindeki doğal güzelliklerin korunması için ilgili bakanlık ve kurumlarla da koordineli bir iş birliği sergileniyor.

Polonezköy'de çıkan yangın kontrol altında!

İstanbul Beykoz'da, ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Akşam saatlerinde çıkan yangına, Beykoz, Kavacık ve Çavuşbaşı itfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, müdahale etti.

Kartepe'nin 1/5000 Ölçekli Genel Plan Revizyonu onaylandı!

Kartepe Belediyesi tarafından 2 yıldır devam eden Kartepe Genel Plan Revizyon çalışmaları neticesinde Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi bu ayki toplantısında 1/5000 ölçekli Kartepe İlçesi Nazım İmar Planını onayladı.

Kartepe teleferik projesine 1 milyon lira destek!

Kartepe Belediyesi’nin Derbent-Kuzu Yayla, Hikmetiye-SEKA Kamp-Kuzu Yayla ve Hikmetiye arasında yapmayı planladığı teleferik projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 milyon lira projelendirme desteği verdi.

Kocaeli Kartepe'de bina inşaatında göçük!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 4 katlı binanın inşaatında meydana gelen göçük nedeniyle 1 işçi yaşamını yitirdi. Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırılan Şimşek, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kartepe Belediyesi'nden su değirmeni ihalesi!

Kartepe Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü’nce talep edilen; Suadiye Mahallesi 1573 ile 1472 parsel arasında bulunan II Grup Su Değirmeni yapısının yeniden işlevlendirmek için ihaleye çıkarıyor.

Kartepe SEKA fabrikasının restorasyonu ihale aşamasında!

Kartepe Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan kampta bulunan SEKA fabrikasının 5 binası aslına uygun restore edilecek. Binaların 3’ü butik otel, 1’i konuk evi, 1’de başkan makamı olacak.

Kartepe Hasanpaşa Mahalle Konağı'nda sona gelindi!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in seçim taahhütleri arasında yer alan mahalle konaklarının ikincisi Uzunçiftlik Mahallesi'ndeki Hasanpaşa Mahalle Konağı tamamlanmak üzere.

Kocaeli Kartepe'de yeni kurs merkezi inşa ediliyor!

Kartepe Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KARMEK)’ndan faydalanan Nusretiyeli bayan kursiyerler, yeni kurs merkezine kavuşuyor.

Kartepe Hükümet Konağı'nın inşaatı tam gaz!

Kartepe Belediyesi'nin Kent Merkezi Proje Alanı içerisinde yeni belediye hizmet binası yanında 6 bin 37 metrekarelik alanda hayata geçirdiği Kartepe Hükümet Konağı'nın inşaatı tam gaz devam ediyor...

Kartepe Sarımeşe spor salonu inşaatı yüzde 25 tamamlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kartepe Belediyesi’nin koordineli yaptıkları yatırımlar arasında yer alan Sarımeşe’deki bin kişilik kapalı spor salonu inşaatı hızla ilerliyor.

İstanbul itfaiyesi Kartepe Haberi

İstanbul itfaiyesi Kartepe

Kocaeli ilinde yaşanan aşırı yağış nedeniyle bölgede su baskınları meydana geldi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geniş bir alanda meydana gelen su baskınlarına müdahale için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yardım talebinde bulundu.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatlarıyla İstanbul İtfaiyesi ekipleri saatte 5 bin metreküp su tahliyesi yapabilen Ahtapot (Hortum) aracı ile birlikte Kartepe İlçesi’ne hareket etti. Kısa sürede olay yerine ulaşan İtfaiye ekipleri, geniş bir alanda biriken yağmur sularını tahliye çalışmalarına başladı.


İtfaiye ekipleri dakikada 8.5 ton su basabilen 15 kollu Ahtapot aracıyla Uzun Çiftlik Mevkii’ndeki su birikintisine müdahale ederek suyu farklı bölgelere tahliye etti. İstanbul İtfaiyesi ve Kocaeli İtfaiyesi’nin koordineli şekilde yaptığı müşterek çalışmalar sonucu 5 saatte 1340 ton yağmur suyu tahliye edilerek bölgenin güvenliği...