05 / 05 / 2024

Kartepe SEKA fabrikasının restorasyonu ihale aşamasında!

Kartepe SEKA fabrikasının restorasyonu ihale aşamasında!

Kartepe Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan kampta bulunan SEKA fabrikasının 5 binası aslına uygun restore edilecek. Binaların 3’ü butik otel, 1’i konuk evi, 1’de başkan makamı olacak.



Kartepe Belediyesi’nin sınırları içinde yer alan eski SEKA Kağıt Fabrikası’na ait olan Sapanca Gölü sınırındaki SEKA Kamp’ta 3 butik otel yapılacak. SEKA’nın Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve alan içinde bulunan 5 binada gerçekleştirilecek çalışmayla butik otel, konuk evi ve başkan makamı olacak. Bölgenin turizme kazandırılması ve konaklama yapılması amacı ile yapılan proje için ihale aşamasına gelindi.


ASLINA UYGUN YAPILACAK


SEKA Kağıt Fabrikası’na ait ve SEKA kampta bulunan 5 eski genel müdürlük binası Kartepe Belediyesi tarafından aslına uygun restore edilerek turizme kazandırılacak. İlçe sınırları içinde Turizm Master Planı yapmaya başlayan Kartepe Belediyesi, SEKA’nın tescilli olan 5 binası için Anıtlar Kurulu’ndan izin aldı. İznin ardından proje çalışmalarını yapan Kartepe Belediyesi bu binaların restoresi için ihaleye çıkacak. Projenin ihalesi yapıldıktan sonra restorasyon çalışmasında 3 bina butik otel olarak hazırlanacak, bir bina konuk evi ve başkan makam odası olacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön