02 / 05 / 2024

İstanbul İzmir Otoyolunda son durum

İstanbul İzmir Otoyolunda son durum

İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin İzmir bölümü 30 Ağustos'ta bitecek. Otoyol, Cumhuriyet tarihinde Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak en büyük proje unvanına sahip olacak. Proje hayata geçtiğinde 650 milyon dolarlık tasarrufu da beraberinde getirecek.

2015'te Bursa'da sağlık yatırımları artacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İstanbul-İzmir otobanı tamamlandığında Bursa’nın bambaşka bir çehreye kavuşacağını belirterek, "Bu proje tamamlanmadan otobanın Bursa’ya etkisini analiz ettirdik." dedi..

Körfez Geçiş Köprüsü'nün kuleleri tamamlandı!

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında köprü ayaklarını oluşturan deniz üzerinde yükselen kuleler tamamlandı.

İzmir'de yapılacak taşocağına köylülerden tepki!

İstanbul-İzmir Otoyolu inşaatında kullanılmak üzere malzeme alınacak taşocağının İzmir Kemalpaşa'ya bağlı Akalan Köyünün yanı başında açılmak istenmesine köylü tepki gösterdi...

İstanbul-İzmir otoyolunun maliyeti refinansmanla düştü!

Deutsche Bank, İstanbul-İzmir otoyol projesinin birinci faz finansmanında refinansman teklifinde bulundu. Projeyi üstlenen konsorsiyum, 8 Türk bankası ile masaya oturdu ve düşük faizle kredi yenilendi.

İtalya Başbakanı İzmit Körfez Geçiş Projesi'ni inceleyecek!

Çizme ile hedef; ticaret hacminde 30 milyar dolar. Davutoğlu ile Renzi, İstanbul-İzmir Otoyolu Körfez Geçiş Projesi'nde gelinen son durumu inceleyecek. Dünyanın en büyük dördüncü köprüsü olan projede, İtalyan Astaldi de görev alıyor.

Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi liderliği elden bırakmıyor!

Garanti'nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Ekim ayı raporu yayınlandı. İkinci el ve yeni konutlara yönelik çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli'de gerçekleştirildi.

Konut fiyatları yüzde 22 arttı!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Ekim ayı raporu yayınlandı. Çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleştirildi.

Körfez Geçiş Köprüsü yükseliyor!

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. 252 metre yükseklikte olması planlanan köprü ayakları 161 metreye ulaştı.

Lütfi Elvan: Haziranda Körfez Geçiş Köprüsü'nde yürürüz!

İSTANBUL-İzmir arasını 3.5 saate indirecek otoyol projesinde en önemli geçiş noktası olan Körfez Köprüsü’nün ayaklarının inşaatı sürüyor. Elvan, 2015 Haziran’da köprüden yürüyerek, 2015 Aralık ayında ise araçlarla geçiş sağlanacağını söyledi.

Reidin-GYODER Eylül 2014 raporu yayınlandı!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Eylül ayı raporu yayınlandı. Çalışma, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de gerçekleştirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünün ilk çıkışı Semetler köyüne kaydırıldı!

Türkiye'nin en büyük otoyol projesi olarak inşa edilen Gebze- Orhangazi-İzmir otoyolunda İzmit Körfezi geçişini sağlayacak asma köprünün ilk çıkışı, zemin kayması yüzünden Kılıç köyünden Semetler köyüne kaydırıldı...

Körfez Geçiş Köprüsü'nün ücreti ne kadar?

İstanbul İzmir otoyolu projesi kapsamında inşa edilecek olan Körfez Geçiş köprüsünün temel atma töreni 29 Ekim 2010 tarihînde gerçekleştirildi. O dönem köprünün geçiş ücreti 35 dolar + KDV olarak açıklandı.

Körfez geçiş köprüsü hızla şekilleniyor!

İstanbul - İzmir arasındaki yolu 3,5 saate indirecek projede, köprünün geçiş fiyatı 35 dolar+KDV Bugünkü kura göre köprünün geçiş fiyatı 95 TL 'ye ulaşıyor.

İstanbul İzmir Otoyolunda son durum Haberi

İstanbul İzmir Otoyolunda son durum


İstanbul-İzmir Otoyolu projesinin İzmir bölümü 30 Ağustos'ta bitecek. Otoyol, Cumhuriyet tarihinde Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılacak en büyük proje unvanına sahip olacak. Proje hayata geçtiğinde 650 milyon dolarlık tasarrufu da beraberinde getirecek. Geçtiğimiz günlerde otoyol inşaatının İzmir bölümünde incelemelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ortalama 8 milyar dolarlık proje. Toplam projenin yüzde 40'ı bitti. Bazı kesimlerde bitirme oranı yüzde 78 seviyesine çıktı. Kamulaştırma yüzde 91 seviyesinde. İzmir için günde 1 milyon lira, proje geneli için günde 4 milyon dolar harcıyoruz. İzmir trafiğini fevkalade rahatlatacak" dedi. Proje, İzmir-İstanbul arasını 3-3,5 saate düşürecek. Toplam yol uzunluğu 433 kilometre olan projenin maliyetinin 8,271 milyar TL olarak açıklandı. Tünel tüm elektromekanik işleri tamamlanarak 2016 yılında teslim edilecek. 


Neler yapılacak

- 1 adet asma köprü

-...