05 / 05 / 2024

İstanbul Kapalıçarşı

İstanbul Kapalıçarşı

Binlerce dükkana sahip olan ve dünyanın en büyük kapalı çarşısı ünvanını taşıyan 'Kapalı çarşı' metrekare başına 3 bin 500 dolara varan kira bedeli ile İstanbul'un en pahalı noktası oldu

1979 yılında Kapalıçarşı'nın onarım çalışmalarına başlanmış!

1979 yılında tarihi Kapalıçarşı'nın onarım çalışmalarına başlanmış. 30 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu Kapalıçarşı'nın asfalt olan çatısı da kiremitle kapatılacakmış. 65 sokaktan oluşan çarşı'da 300'den fazla dükkan bulunuyormuş.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu 10 yıl sürecek!

Kapalıçarşı restorasyonuna ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2012 yılından beri Anıtlar Kurulu'nda olan projenin 2014 yılı ortasında onaylanacağını ve çalışmanın on yıla yakın süreceğini belirtti.

Önümüzdeki 10 yılda İstanbul'da kapalıçarşı büyük önem kazanacak!

Tasarımcı Özlem Tuna, önümüzdeki 10 yıl içerisinde İstanbul'da kapalıçarşı ve hanların büyük önem kazanacağını söyledi...

Kapalıçarşı'daki onarımına ilişkin tespit raporu hazırlanacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Günay: ''Kapalıçarşı'daki tahribatın onarımına ilişkin tespit raporu, Koruma Bölge Kurulu gündeminde değerlendirilecek''

Çeyrek altın ne kadar 2024 bugün son dakika? İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatları bugün kaç lira?

İstanbul Kapalıçarşı altın fiyatları bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde de yükselmeye devam ediyor. Çeyrek altın ne kadar 2024 bugün son dakika? 18 Nisan Perşembe son dakika altın fiyatları.

Ramazan Kurtoğlu Kapalıçarşı'dan altın ve dolar almak isteyenleri uyardı: Bir şeyler dönüyor, hortlatabilirler dikkat

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Ramazan Kurtoğlu, Kapalıçarşı'dan dolar ve altın almak isteyenlere'' Bir şeyler dönüyor, hortlatabilirler, aman dikkat'' diyerek uyarıda bulundu.

Kapalıçarşı'daki restorasyon Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul'un simge yapılarından biri olan Kapalıçarşı'da geçtiğimiz sene başlayan restorasyon çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, “Kapalıçarşı'da haziran ayında çalışmalar bitmiş olacak” diye konuştu.

Kapalıçarşı'da 12 milyon liraya satılık dükkan!

Ünü tüm dünyaya ulaşan İstanbul'da bulunan tarihi Kapalıçarşı'da kullanım alanı 9,20 metrekare olan dükkan, 12 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Binali Yıldırım, Kapalıçarşı çatısında restorasyonu inceledi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kapalıçarşı’nın çatısına çıkıp restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kapalıçarşı'daki tahribat pes dedirtti!

İstanbul’a gelen turistlerin uğramadan gitmediği Kapalıçarşı, çatısında bulunan klima ve baz istasyonları ile eziliyor. 558 senelik yapının iç kısımlarındaki tahribat ise pes dedirtiyor...

Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı!

İstanbul’un çekim noktalarından olan Kapalıçarşı, Ocak 2017’den bu yana büyük bir restorasyon sürecinden geçiyor. Kapalıçarşı'daki çalışmaların yüzde 98'i tamamlandı.

Kapalıçarşı'da kapanan iş yerlerinin sayısı artıyor!

Kapalıçarşı Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Fırat, İstanbul’un kalbi Kapalıçarşı’nın son durumunu anlattı: "Kapanan, el değiştiren iş yerlerinin sayısı artıyor. İşimiz ve ciromuz azalıyor. İyimser bakmaya çalışıyorum ama sıkıntımız büyük."

Kapalıçarşı ensafı Gürsel Tekin'i bekledi!

Kapalıçarşı'da esnafın kepenk kapattığını iddia eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e Kapalıçarşı esnafı tepki gösterdi. Çarşı esnafı, durumu iddiaları yalanlarak Tekin'e Cuma vakti için davette bulunmuştu.

Kapalıçarşı kiralık dükkanla doldu!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, turizmin merkezi haline gelen Kapalıçarşı'da incelemelerde bulundu. Tekin, esnafların kepenk kapattığını, kiralık ilanların arttığını söyledi.

Kapalıçarşı'nın restorasyonu büyük ölçüde tamamlandı!

İstanbul'daki Kapalıçarşı’da devam eden çatı ve alt yapı restorasyonunda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Kapalıçarşı'daki restorasyon çalışmaları  Nisan ayında sona erecek.

Kapalıçarşı'nın altyapısı kazısız yenileniyor!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (İSKİ), Kapalıçarşı'nın yeraltı atık su hattının yenilenmesi ve içme suyu hattı döşenmesi işlemi kazı yapılmadan gerçekleşiyor.

Kapalıçarşı’da restorasyon çalışmaları havadan görüntülendi!

İstanbul'a Fatih Sultan Mehmet Han'ın yaptırdığı şaheserlerden biri olan tarihi Kapalıçarşı’daki restorasyon çalışmalarında gelinen son durum havadan görüntülendi.

İstanbul Kapalıçarşı Haberi

İstanbul Kapalıçarşı
Binlerce dükkana sahip olan ve dünyanın en büyük kapalı çarşısı ünvanını taşıyan Beyazıt, Nuruosmaniye ve Mercan semtlerinin ortasında yer alan "Kapalıçarşı", metrekare başına 3 bin 500 dolara varan kira bedeli ile İstanbul'un en pahalı noktası oldu.

Haber...