05 / 05 / 2024

İstanbul kapanan iş yeri sayısı 2019

İstanbul kapanan iş yeri sayısı 2019

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da 2019 yılında kapanan ve açılan iş yerlerinin sayısını Nisan 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni'ninde yayınladı. Bültendeki verilere göre, İstanbul'da 2019'da kapanan iş yeri sayısı 2018'e göre artış gösterdi...

Kapanan işletmelerden çağrı: Kiraya ait borç stoklarımız birikiyor!

Kapanan işletmelerde çalışan ve salgın sürecinde işsiz kalan sektör çalışanları dün 5 şehirde sokağa çıktı. Açıklamada, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı verilerine göre 180 bin iş yeri kapalı. Alınması gereken tüm tedbirleri alalım, işyerleri açılsın" ifadeleri kullanıldı.

Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları mecliste!

2020 yılında Denizli'de açılan ve kapanan iş yeri sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Sancar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Zonguldak Gökçebey'de kapanan iş yerleri için yardım kampanyası!

Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi Kaymakamı Oğuzhan Erdi Atak, kapanan ve kiralık iş yerleri için yardımda bulunma kampanyası başlattı.

Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamaları Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması önerisini sundu.

2019'da İstanbul'da kapanan iş yeri sayısı 20 bin 227 oldu!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da 2019 yılında kapanan ve açılan iş yerlerinin sayısını Nisan 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni'ninde yayınladı. Bültendeki verilere göre, İstanbul'da 2019'da kapanan iş yeri sayısı 2018'e göre artış gösterdi...

Şişli'de 22.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Duatepe Mahallesi'nde yer alan arsa vasıflı gayrimenkul 22 milyon 930 bin 908,20 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Şişli'de 200 kişi 1 günde evsiz kaldı!

İstanbul'un Şişli ilçesinde belediyeye komşu 4 bina riskli bina mühürlenerek boşaltıldı. 56 dairede yaşayan yaklaşık 200 kişi, “1 günde evsiz kaldık” diyerek mağdur olduklarını söylediler.

İstanbul Havalimanı için yeşil harekât!

Taşınma işlemleri 3 Mart'ta tamamlanarak ilk fazı yüzde yüz oranında açılacak İstanbul Havalimanı için 5 yılda 5 bin hektar alana 10 milyon ağaç dikimi gerçekleştirilecek.

Şişli’de binlerce yapıyı etkileyen 'sit alanı' kararı!

İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile İstanbul'un Şişli ilçesinde Harbiye ve Teşvikiye'nin de yer aldığı 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi.

Şişli'de 30.5 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri ve arsası!

İstanbul İli, Şişli İlçesi, Şişli Mahallesi'nde yer alan 5 katlı iş yeri vasıflı gayrimenkul ve arsası toplamda 30 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Sinpaş Şişli I Tower 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul ili Şişli İlçesi I Tower Projesine ilişkin hazırlanan değerleme raporunu yayınladı...

Şişli'de asbest denetimi!

Şişli Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda, kentsel dönüşümle gündeme gelen asbest denetimi ve yönetimi masaya yatırıldı.

Onur Park Life İstanbul teslim için gün sayıyor!

Esenyurt'ta 50 dönüm alanda 3 etap halinde hayata geçirilen ve depremlere dayanıklı özelliği ile dikkat çeken Onur ParkLife İstanbul teslim için gün sayıyor...

İstanbul kapanan iş yeri sayısı 2019 Haberi

İstanbul kapanan iş yeri sayısı 2019

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İstatistik Ofisi, 2019 yılına ilişkin İstanbul'daki reel piyasaların değerlendirildiği Nisan 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni'ni yayınladı. Bültende şehirde açılan ve kapanan iş yerleri sayılarına da yer verildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; İBB İstanbul İstatistik Ofisi, şehirde 2019'da, 47 bin 447 yeni iş yeri açılırken, kapanan ve tasfiye edilen iş yeri sayısının 20 bin 227 olduğunu açıkladı. 

Periyodik olarak yayımlanan İstanbul Ekonomi Bülteni, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verileri baz alınarak hazırlanıyor. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kayıtlarına göre 2018 yılında, 50 bin 155 yeni iş yeri faaliyete geçerken, 2019 yılında, bu rakam 47 bin 447'e düştü. 2020 Ocak-Şubat döneminde ise 10 bin 851 iş yeri açılırken, bir önceki yılın...