29 / 04 / 2024

İstanbul Karayolu Boğazı Tüp Geçişi Projesi

İstanbul Karayolu Boğazı Tüp Geçişi Projesi

Kalkınma Bakanlığı kamu-özel ortaklığıyla yürütülen büyük projelerde uzun vadeli fon sıkıntısı yaşanabileceği uyarısında bulundu. Bakanlık kamunun yükümlülüklerini iyi analiz edilmesi gerektiğini vurguladı.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!

İstanbul'un Boğazı'nda bulunan yalıların yeni sahiplerini bekliyor. Satışa sunulan yalıların fiyatı 7.5 milyon ila 150 milyon TL arasında değişiyor. 

Karayolu Boğaz Geçişi ve tünel yapım projelerine itiraz!

Mart 2015’te planlara işlenen Kuzey Marmara Otoyolu Bağlantı yolları ile entegrasyonu sağlayacak Karayolu Boğaz Geçişi’nin ve tünellerinin yapımını projesine, Kağıthane’deki bir bina sahiplerinden itiraz geldi.

Kanal İstanbul projesi Boğaz turizmini canlandıracak!

TEKNİK projesi tamamlanan ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkması beklenen Kanal İstanbul projesi, İstanbul'daki 'Boğaz turizmi'ni şahlandıracak. Ulusararası gemi trafiğinin Kanal'a kayacağı projeyle, boğaz sadece turistik gemi geçişlerine sahne olacak.

İstanbul Boğazı'nda 140 milyon euroya satılık yalı!

İstanbul Boğazı'nda yalı piyasası hareketlendi. 14 yalı yeni sahibini beklerken, en pahalısına 140 milyon euroluk rekor fiyat biçildi. Bir emlak firmasınca satışa sunulan yalının adı ve sahibi merak konusu oldu.

Kocaeli Boğaz Köprüsü'nün montajı yapılıyor!

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yapım çalışmalarını sürdürdüğü Ada Park ikinci etabında İstanbul Boğaz Köprüsü’nün minyatürü olan 53 metrelik köprünün montajı gerçekleştiriliyor.

Çanakkale Boğaz Geçişi Köprüsü için protokol imzalandı!

Çanakkale Boğaz Geçişi projesinde yapılacak çalışmalar için, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Karayolları Genel Müdürlüğü ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında proje protokolü imzalandı.

İstanbul Boğazı'nda gemi yalıya çarptı!

İstanbul Boğazı'ndan geçen Sierra Leone bayraklı gemi, dümeninde meydana gelen arıza nedeniyle Kanlıca'da Ethem Pertev yalısına çarptı. Yalıda ve gemide hasar meydana geldi. İşte ayrıntılar...

3. Boğaz Köprüsü teklifine onay!

2005 yılında İBB Meclisi , İstanbul'da yapılması planlanan, güzergahını dahi bilmedikleri 3. Boğaz Köprüsü teklifine 'evet' oyu vermiş. İşte, Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın hazırladığı özel haber..

2005 yılında 3. Boğaz Köprüsü teklifine onay!

2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri, İstanbul'da yapılması planlanan, güzergahını dahi bilmedikleri 3. Boğaz Köprüsü teklifine 'evet' oyu vermiş. Bu onay büyük tepkilere de yol açmış.

TMMOB'nin Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu mücadelesi sürüyor!

TMMOB olarak, gündeme geldiğinde bu yana, İstanbul‘un gündelik yaşamını ve geleceğini geri dönüşü mümkün olmayacak şekilde tahrip edecek olan Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu dayatmasına karşı mücadele sürüyor.

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Beyoğlu'nda toplandı!

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Mayıs ayı meclis toplantısı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası Başkan Ahmet Misbah Demircan birimlerin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

1999 yılında kriz Boğaz'ı vurmamış!

1999 yılında İstanbul'da daire satışları düşmüş ama Boğaziçi'ndeki gayrimenkuller eskisi gibi el değiştiriyormuş. Her dönem gözde olan Boğaz'daki 100 metrekarelik bir yalı dairesi 2 milyon dolara (720 milyar lira) müşteri bulabiliyormuş.

1998 yılında Boğaz'da kira fiyatları düşmüş!

1998 yılında İstanbul Boğazı'nda ihtiyaç fazlası konutun oluşması, daha önce tavana vuran kiraların düşmesini sağlamış. Toplamda 15 bin konutun tamamlanması ile İstanbullular bu konutları kiralamaya başlamış.

İstanbul Karayolu Boğazı Tüp Geçişi Projesi Haberi

İstanbul Karayolu Boğazı Tüp Geçişi Projesi

SON yıllarda tüm büyük projelerin finansmanında kullanılan kamu-özel ortaklığına ilişkin olarak Kalkınma Bakanlığı’ndan dikkat çekici bir uyarı geldi. Kalkınma Bakanlığı, Türkiye’de kamu özel ortaklığıyla yapılan projelerde uzun vadeli fon sıkıntısı yaşanabileceğini belirti ve kamunun bu nedenle oluşacak yükümlülüklerinin iyi analiz edilmesini istedi. Bakanlık, şehir hastanelerine ödenecek kiraya da dikkat çekti.


Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, Meclis’te geçtiğimiz günlerde kurdaki artıştan dolayı şehir hastanelerinin maliyetini arttığını açıklamıştı. Şimşek, “Şehir hastanelerinin maliyeti arttı mı? Dolar kurundan dolayı tabii ki artmıştır. Çünkü bu kontratların yapısından kaynaklanıyor ama ‘Ne kadar arttı?’ diye sorarsanız şu anda önümde bir rakam yok” açıklamasında bulunmuştu. 


72.1 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE

Türkiye’deki tüm büyük projelerin yapımında kullanılan kamu özel işbirliğiyle (KÖİ) ilgili olarak Kalkınma Bakanlığı’nın hazırladığı çalışmaya göre, Türkiye’de kamu özel ortaklığıyla...