05 / 05 / 2024

İstanbul kartalda inşaat kazası dava sonucu

İstanbul kartalda inşaat kazası dava sonucu

İnşaattaki iskelenin çökmesi sonucu üç işçinin ölümüyle ilgili davada savcı firma yetkilileri için " Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan " 15' er yıl istedi...

1935'te 'İstanbul'da inşaat çalışmaları durdu' iddiası!

1935 yılının sonlarına doğru İstanbul'da inşaat çalışmalarının durduğuna dair haberler gelmeye başlamış.  Peki 1935 yılında İstanbul'da inşaat durdu mu?

1934 yılında belediye ruhsat vermedi! İnşaat ruhsatları yüzde 10'a geriledi!

1934 yılında İstanbul'da inşaat ruhsatları bir önceki seneye göre yüzde 10 düşmüş. Belediyeler, inşaat yapanlarının ruhsatlarını vermemiş. 

1 ton inşaat demiri 21 bin 600 TL oldu! İnşaat sektöründe yer yerinden oynadı! Müteahhitler isyanda

İnşaat demir fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Dün 21 bin 500 TL olan İstanbul İnce inşaat demir fiyatına bugün 100 TL zam geldi. 

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Yeni AKM'nin kaba inşaatının yüzde 95'i tamamlandı!

İstanbul'da inşaatı devam eden Atatürk Kültür Merkezi'nin kaba inşaatın yüzde 95 oranında tamamlandı.

İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen  metro hatları ile yolculuk süreleri kısalıyor. İşte İstanbul'da inşaatı devam eden metro hatları ile dakikalarla yolculuk...

İstanbul Havalimanı inşaatının bitiş tarihi meclis gündeminde!

İstanbul Havalimanı inşaatının bitiş tarihine ve maliyetine ilişkin meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Havalimanı inşaatının atıkları sanat eserine dönüştü!

Ünlü heykeltıraş Seçkin Pirim, İstanbul Havalimanı inşaatı sırasında ortaya çıkan atıkları kullanarak birbirinden ilginç sanat eserleri ortaya çıkardı. Seçkin Pirim'in eserleri haziran ayında yapılacak müzayede de satılacak.

İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ve istasyonları!

Ev fiyatlarını doğrudan artıran en önemli etkenlerden biri şüphesiz metro yatırımları. İstanbul'da da 17 metronun inşaat çalışması devam ediyor. Peki metro hatları nerelerden geçiyor? İşte İstanbul'da inşaatı devam eden 17 metro hattı ve istasyonları...

İlker Aycı: İstanbul Havalimanı inşaatı rekor sürede tamamlandı!

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, İstanbul Havalimanı inşaatının rekor sürede tamamlandığını söyledi.

İstanbul Havalimanı inşaatında 200 bin 460 kişi çalıştı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı inşaatı süresinde 200 bin 460 kişinin şantiyede çalıştığını söyledi.

İstanbul'da inşaatı devam eden 18 metronun haritası!

İstanbul'da inşaatı devam eden 18 metro hattı bulunuyor. 170,05 kilometre olan raylı sistem hat uzunluğunun 2023 sonrasında 1,100 kilometreye çıkması hedefleniyor. Peki bu metro hatları nereden geçecek? İşte İstanbul'da inşaatı devam eden 18 metronun haritası...

İstanbul kartalda inşaat kazası dava sonucu Haberi

İstanbul kartalda inşaat kazası dava sonucu

İnşaattaki iskelenin çökmesi sonucu üç işçinin ölümüyle ilgili davada savcı firma yetkilileri için "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan" 15'er yıl istedi.


İstanbul Kartal'da 16 katlı bir inşaatın en üst katında çalışırken iskelenin çökmesi sonucu hayatını kaybeden 3 işçinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, inşaatı yapan, ikisi firma yetkilisi 3 kişi hakkında "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. İstanbul Kartal, Hürriyet Mahallesi Erler Sokak'da mayıs ayında meydana gelen olayda; Metsan Nexus isimli inşaatın yapımı sırasında C Blokunun 16'ncı katında kurulu olan iskele çöktü. İskelede çalışan Salih Karayalı, Sinan Doğan ve Hasan Doğan'ın hayatını kaybetti. Savcılık hazırladığı iddianamede, iskelenin 50 metre yüksekten yere düştüğünü ve bu...