03 / 05 / 2024

İstanbul kuzey ormanlarındaki yapılaşma sorunu

İstanbul kuzey ormanlarındaki yapılaşma sorunu

İstanbul'un kuzey ormanlarındaki doğal alanlara, yapılaşmaya ve izinsiz hafriyat dökümünün denetlenmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Yedekci konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

Berat Albayrak'ın Kanal İstanbul güzergahındaki arazisi imara açıldı iddiası!

Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın tartışmalı proje Kanal İstanbul güzergahındaki ‘tarla’ vasfına sahip arazinin, proje planlarına onay verilmesiyle beraber kesin olarak imara açıldığı ileri sürüldü.

İklim değişikliği Kuzey Kutbu'ndaki evleri ve altyapıyı yok ediyor!

Kuzey Kutbu'nda artan sıcaklıklar sebebiyle donmuş zeminin erimesi yaşam alanlarındaki evlere ve altyapıya zarar verdi.

Facebook'ta Amazon Ormanları'ndaki arazilerin satışı yasaklandı!

Facebook'un e-ticaret platformu Marketplace üzerinden Amazon Yağmur Ormanları'nda arazi satışının yasaklandığı açıklandı. 

İstanbul Boğazı'ndaki Sözbir Otel mahkemelik oldu!

İstanbul Boğazı’ndaki dikkat çeken lokasyonu sebebiyle televizyon kanalları için çekilen birçok dizide kullanılan Sözbir Otel'in mahkemelik olduğu öğrenildi.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

TBMM İklim Araştırma Komisyonu'nda korkunç iddialarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Boğazı'ndaki yalıların sular altında kalabileceğini söyledi. 

Kanal İstanbul güzergahındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi alanındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Kanal İstanbul'la 458 hektarlık ormanlık alan yok mu olacak? 

Türkiye Ormancılar Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması, Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’daki orman varlığına büyük bir darbe vurulacağını belirtti...

Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerin yüzde 71’i şahıs ve özel şirketlere ait!

Çılgın proje Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerin yüzde 71’i şahıs ve özel şirketlere ait... Yüzde 60’ı tarla olan bu topraklar rezerv yapı alanı içerisinde olduğu için imar planları da değişecek. Yaklaşık 6 bin parselin sahiplerine adeta ‘kanal piyangosu’ vuracak.

Kuzey Yakası’ndaki 62 cadde dükkanı açık arttırma ile 11 Mayıs'ta satışta!

Emlak Konut’un, Kuzey Yakası projesine ait 62 adet cadde dükkanı satışa sunuluyor. Dükkanlar, yatırımcılara iş dünyasının yeni yakası Kuzey yakasında büyük yatırım fırsatı sağlayacak...

Kuzey Otobanındaki kamulaştırma süreci TBMM'de!

Başakşehir Olimpiyat Stadı ile Kuzey Otobanı arasındaki tapulu arsaların kamulaştırma süreci meclis gündeminde konu oldu. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

ThyssenKrupp Yeni Havalimanı’ndaki en büyük mobilite çözümüne imza attı!

Global mobilite çözümleri sağlayıcısı thyssenkrupp Elevator,dünyanın en büyük projelerinden biri olan İstanbul Yeni Havalimanı’ndaki 143 yolcu biniş köprüsünü ve 4 asansörünü kapsayan tam kapsamlı mobilite çözüm paketini 27 ay gibi kısa bir süre içinde teslim etti.

İstanbul kuzey ormanlarındaki yapılaşma sorunu Haberi

İstanbul kuzey ormanlarındaki yapılaşma sorunu


CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'un kuzey ormanlarındaki doğal alanlara, yapılaşmaya ve izinsiz hafriyat dökümünün denetlenmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.


"Kuzey Ormanları 250 milyon ağacı, sayısız canlı türüyle İstanbul’un eşsiz ormanlarından biridir. Şehir bu ormanlar sayesinde nefes alabilmektedir." şeklinde açıklamalarda bulunan Yedekci "Bugün itibariyle Kuzey Ormanlarına otobanlar, havalimanı ve tren hattı geçirmeyi isteyerek yok edilmek istenmektedir. İstanbul’un Kuzey Ormanlarından kalan doğal alanın korunması gerekmektedir." diyerek bu bağlamda 10 soru sordu.


Yedekci'nin soruları

1. Amacınız İstanbul’un kuzeyini tümden yapılaşmaya açmak mıdır?


2. Kuzey Ormanlarına havaalanı, otobanlar yapmadan önce ormanlık alan kaç hektardı? Şimdi kaç hektar kalmıştır?


3. Belgrad Ormanı hangi türde kaç adet kuş ve memeli hayvan türüne ev sahipliği yapmaktadır?


4. Dünyanın önemli kuş göçü yoğunlaşma alanlarından olan Kuzey...