06 / 05 / 2024

istanbul lale festivali emirgan korusu

istanbul lale festivali emirgan korusu

Emirgan Korusu'ndaki açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, lalenin evine döndüğünü belirterek, "Bugün 2014 yılında, 9. Uluslararası Lale Festivali'nde, 20 milyon lale İstanbulluları selamladı. İstanbulluların yüzüne güldü" dedi...

3. İstanbul Karavan Festivali 19 Mayıs’ta başlıyor!

Karavan kullanıcıları ve doğaseverlerin merakla beklediği İstanbul Karavan Festivali, bu yıl 3. defa 19 Mayıs-20 Mayıs ve 21 Mayıs tarihlerinde Kilyos’ta gerçekleştirilecek.

İstanbul Mimarlık Festivali başladı!  

The Circle ve Binat İletişim Danışmanlık'ın ortaklığında, Vitra'nın ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Mimarlık Festivali önceki gün başladı. Festival 11 Aralık'a kadar devam edecek. 

İstanbul Mimarlık Festivali 5-11 Aralık'ta!

İstanbul Mimarlık Festivali 5-11 Aralık 2020 tarihlerinde dijital olarak yapılacak.

Ağaoğlu MyClub’ta Fitness Festivali İstanbul MyFest başlıyor!

Ağaoğlu MyClub, 10-11 Ekim tarihleri arasında Türkiye’nin ilk fitness festivali olan ‘İstanbul MyFest’e ev sahipliği yapıyor.

Kent parkları gayrimenkule değer katıyor!

Kent parkları, halkı bir araya getiren kamusal alanlar olmalarının yanı sıra turizme ve çevredeki gayrimenkul piyasasına olumlu etki yapıyor. Türkiye'de özellikle İstanbul'da Lale Festivali gibi etkinliklerle parkların gün geçtikçe önemi artıyor.

İstanbul'da lale zamanı başlıyor!

'İstanbul Lalesiyle Buluşuyor!' temasıyla 2005 yılında başlayan İstanbul Lale Festivali'nin bu yıl onuncusu düzenleniyor. Emirgan Korusu’na 192 farklı türde 2milyon 800 bin lale dikildi.

Martı Hotel'den 21. İstanbul Caz Festivali bileti olanlara indirim fırsatı!

Türk turizminin köklü şirketi Martı Grup’un ilk şehir oteli Martı Istanbul Hotel’in, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV)’na desteğini bu yıl da sürdürüyor. Martı Hotel 21. İstanbul Caz Festivali bileti olanlara indirim fırsatı sunuyor.

Aspen’in Hollanda Bayisi, Kırmızı Lale Film Festivali’ne sponsor oldu!

Aspen Yapı ve Zemin A.Ş.’nin Hollanda bayisi Integra Metal Ceilings, Hollanda ve Türkiye arasında kültür köprüsü olarak nitelendirilen Kırmızı Lale Film Festivali’ne sponsor oldu.

İstanbul 1. Uluslararası Bisiklet Festivali'nde sürücüler Boğaziçi Köprüsü'nden geçti!

İstanbul 1. Uluslararası Bisiklet Festivali'nde bir araya gelen bisiklet sürücüleri, Dünya Çevre Günü Kıtalararası İstanbul Bisiklet gezisine katılarak, Boğaz Köprüsü'nden geçti daha sonra Harem Üsküdar otoparkına kadar bisiklet sürdü.

Dünyadaki ilk "Great Festivali" İstanbul'da 20 Mayıs'ta başlıyor!

İstanbul, 20-22 Mayıs’ta düzenlenecek GREAT Festivali’ne ev sahibi olmaya hazırlanıyor. Teknoloji ve inovasyon, moda, tekstil, tasarım, mimarlık, lüks, yiyecek-içecek, eğitim ve sağlık sektörlerinde benzersiz bir iş buluşması olacak.

Yaratıcılık Festivali dünyada ilk kez İstanbul’da düzenlenecek!

İngiltere, ülke imajını ‘yaratıcılık’ ile birleştirmek için kurguladığı Yaratıcılık Festivali’ni ilk olarak Türkiye’de düzenliyor. 20-22 Mayıs’ta İstanbul’da yapılacak olan festivale katılım, özel davetle mümkün olacak

GREAT Festivali’nin dünyadaki ilk evsahibi İstanbul!

GREAT Festivali, teknoloji ve inovasyon, moda, tekstil, tasarım, mimarlık, lüks, yiyecek-içecek, eğitim ve de sağlık sektörlerinde katılımcılara fikir alışverişinde bulunacaklara benzersiz bir fırsat sunmaya hazırlanıyor.

Sancaktepe Belediyesi, ilçede Lale Devri'ni başlattı!

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleşen Sancaktepe Lale Festivali 5 Nisan Cumartesi günü; Sevenler Kavşağı Meydan Parkı'nda Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem ve Kaymakam Feyzullah Özcan'ın da katıldığı etkinlikle

istanbul lale festivali emirgan korusu Haberi

istanbul lale festivali emirgan korusu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası İstanbul Lale Festivali'nin açılışı yapıldı. 


Emirgan Korusu'ndaki açılışta konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, lalenin evine döndüğünü belirterek, "Bugün 2014 yılında, 9. Uluslararası Lale Festivali'nde, 20 milyon lale İstanbulluları selamladı. İstanbulluların yüzüne güldü" dedi. 


Türkiye'nin artık lale soğanı ithal etmek yerine ihraç eden bir ülke haline geldiğini ifade eden Topbaş, İstanbul'da festival kapsamında yapılan lale dikiminin maliyetinin yaklaşık 5 milyon lira olduğunu anlattı. 


Topbaş, festivalin reklam değerinin ise ölçülemeyecek derecede yüksek olduğunu vurgulayarak, "Bugün en büyük teşekkür sizlere, İstanbullulara. Destek verdiniz, uygun gördünüz, hiçbir kula bugüne kadar nasip olmayan 3 dönem başkanlığı bana tevdi ettiniz. O kadar büyük bir hassasiyet ve sorumluluk yüklediniz ki, çalışmalarımıza 24 saat az gelecek neredeyse. Zaman makinesi olsa da...