27 / 04 / 2024

İstanbul 1. Uluslararası Bisiklet Festivali'nde sürücüler Boğaziçi Köprüsü'nden geçti!

İstanbul 1. Uluslararası Bisiklet Festivali'nde sürücüler Boğaziçi Köprüsü'nden geçti!

İstanbul 1. Uluslararası Bisiklet Festivali'nde bir araya gelen bisiklet sürücüleri, Dünya Çevre Günü Kıtalararası İstanbul Bisiklet gezisine katılarak, Boğaz Köprüsü'nden geçti daha sonra Harem Üsküdar otoparkına kadar bisiklet sürdü.




İstanbul 1. Uluslararası Bisiklet Festivali kapsamında bir araya gelen bisiklet sürücüleri, Dünya Çevre Günü Kıtalararası İstanbul Bisiklet gezisine katılarak, Boğaz Köprüsü'nden geçti.


Sabah saatlerinde Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı önünde toplanan çok sayıda bisikletli, Boğaz Köprüsü'nün ardından Harem Üsküdar otoparkına kadar bisiklet sürdü. 


Etkinliğe ilişkin AA muhabirine bilgi veren Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Melih Arat, geçtiğimiz yıl 6 bin bisikletli sürücünün katıldığı etkinliğe, bu yıl 7 binin üzerinde katılım beklendiğini belirtti. 


Arat sözlerini şöyle sürdürdü:


"Bisiklet bir spor ve ulaşım aracı. Tüm dünyada bisiklet yollarının gelişmesi ile birlikte, bisikletle işine, okuluna giden insanların sayısı arttı. Aslında bu etkinlik, İstanbul'da ne kadar çok insanın bisikletle ulaşmak istediğinin bir göstergesi." 


Etkinliğin 2007 yılından beri her yıl Haziran ayının ilk Pazar gününde düzenlendiğini belirten Arat, Taksim civarından başlayan ve Boğaziçi Köprüsü ile devam eden yolculuk sonunda Harem'e ulaştıklarını anlattı. 


Öğretim üyesi olarak da görev yapan Arat, 13 kilometrelik bu yolculuğun bisikletle yaklaşık 45 dakika sürdüğünü dile getirerek, İstanbul trafiğinde arabayla Taksim'den Harem'e bu sürede varılamayacağına vurgu yaptı.


Bisikletliler Derneği tarafından organize edilen etkinliğe İngiltere, Yunanistan, Fransa, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan gelen katılımcıların yanı sıra, Türkiye'nin neredeyse tüm illerinden gelen Bisikletliler Derneği üyeleri katıldı. 


Etkinlik, Bakırköy Belediyesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, European Cyclist Federation, Birleşmiş Milletler ve İstanbul Valiliği'nin desteği ile gerçekleştirildi. Gençlerin ve çocukların yoğun katılım gösterdiği etkinliğe katılanlar, Boğaz Köprüsü üzerinde kısa süre durarak özçekim yaptı. 



AA


 


Geri Dön