29 / 05 / 2024

istanbul meteoroloji kulesi açılışı

istanbul meteoroloji kulesi açılışı

29 Ekim´de resmi açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin ilk Meteoroloji Kulesi'ne sahip havalimanı oldu. Meteoroloji Kulesi sayesinde havayolu şirketlerine anlık hava durumu bilgisi ve hava raporu verebilecek.

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...

Meteoroloji, İstanbul dahil 4 il için sarı kodlu uyarı, sağanak ve fırtına ile ilglii açıklama yaptı. İstanbul Valiliği de vatandaşlara, fırtına nedeni ile ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı.

Ankara ve İstanbul'da bugün sağanak yağışlı hava nasıl olacak? Meteoroloji uyarıyor!

Meteoroloji'nin güncel verilerine göre, bugün Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yağışlı hava koşulları bekleniyor. Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında yerel olarak sağanak yağışlar görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü il il uyardı! Bayramda o illerde gök gürültülü sağanak yağış var! İstanbul, Ankara İzmir...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bayram süresince yurt genelinde havaların nasıl olacağını duyurdu. Bu kapsamda, Ankara ve İzmir'de bayram süresince hava açık olurken İstanbul'da ise yağış bekleniyor...

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!

Meteoroloji açıkladı! Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'da 1 haftalık hava durumu!

Meteoroloji il il hava durumu bilgisini paylaştı. Önümüzdeki 4 günün hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumuna dair detaylar!

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor! İşte öncesi ve sonrası!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından orijinal malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyarete açılıyor.

Hıncal Uluç: Galata Kulesi İstanbul’un Eyfeli olacak!

Galata Kulesi sadece İstanbul'a Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelenlerin değil, İstanbul'da yaşayanların da mutlak ve defalarca gidip görecekleri bir yer olacak...

İstanbul Havalimanı Meteoroloji Kulesi açıldı!

29 Ekim´de resmi açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin ilk Meteoroloji Kulesi'ne sahip havalimanı oldu. Meteoroloji Kulesi sayesinde havayolu şirketlerine anlık hava durumu bilgisi ve hava raporu verebilecek.

3. Havalimanı'na Meteoroloji Kulesi yapılıyor!

Türkiye’de ilk kez bir havalimanına "Meteoroloji Kulesi" inşa ediliyor. 3. Havalimanına yapılacak olan kulenin, dünyanın en gelişmiş meteorolojik teknik cihazları, radar ve uydusu ile donatılacağı belirtildi.

Çamlıca TV Radyo Kulesi'nden sonra İstanbul'a ikinci kule geliyor!

Çamlıca TV Radyo Kulesi'ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'da ikinci bir kule daha yapılacağını açıkladı...

Skyland İstanbul Kulesi güncel fiyatlar!

1+1'den 4+1'e kadar daire seçeneklerine yer verilen Skyland İstanbul projesinde fiyatlar 594 bin TL'den başlıyor. Skyland İstanbul Kulesi 700 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçirildi...

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'ne dev ödül!

Üçüncü Havalimanı'nın trafik kontrol kulesi, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı. Kuleyi, Ferrari’nin tasarımcısı olan Pininfarina tasarladı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın kulesi, Mimarlık Ödülü'nü kazandı!

İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi, 370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü’nü kazandı.

istanbul meteoroloji kulesi açılışı Haberi

istanbul meteoroloji kulesi açılışı

Türkiye'de ilk kez bir havalimanına yapılan meteoroloji kulesi, İstanbul Havalimanı'nda faaliyete geçti. Habertürk'te yer alan habere göre 31 Ekim tarihinden itibaren Türk Hava Yolları'nın (THY) 5 noktaya seferlerinin başladığı İstanbul Havalimanı´na yapılan kule, en son teknoloji meteorolojik teknik cihazları ve radar sistemi ile donatıldı.

Meteoroloji kulesi, havayolu şirketlerine hava durumu bilgisi ve beklenen hava tahmin raporunu iletecek. Kulede görev yapan Meteoroloji Genel Müdürlüğü personeli 7 gün 24 saat anlık hava durumu bilgisi paylaşabilecek. 

Yüksekliği 25 metre olan meteoroloji kulesinin,  analiz ofisinin yüksekliği ise 22 metre olarak belirlendi. Hava gözlem ve tahminleri için son teknoloji kullanılan meteoroloji kulesi, Meteoroloji Genel Müdürü Volkan Mutlu Coşkun tarafından hizmete açıldı.

İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli sefer yapıldı!

İstanbul Havalimanı dünyayı büyüledi!

İstanbul Havalimanı'na 30 dakikanın...