28 / 04 / 2024

İstanbul Mimarlar Odası dubai kulelerine dava

İstanbul Mimarlar Odası dubai kulelerine dava

İstanbul Mimarlar Odası ve İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası'nın, Şişli'deki İETT garajı arazisine yapılması planlanan Dubai Kuleleri projesinin iptali için açtığı dava, 7 yıl sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararıyla kabul edildi...

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Mimarlar Odası'ndan Kalamış Yat Limanı’nın devrine dava!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri’ne ait Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın imar planlarında değişiklik yapılarak işletme hakkının 40 sene daha özelleştirilmesine karşı Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından dava açıldı.

Mimarlar Odası'ndan Bakırköy Belediyesi'ne dava!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin satışa çıkardığı 33 dönümlük yeşil alan için Bakırköy Belediyesi'ne dava açtı.

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Mimarlar Odası 'Kanal İstabul' için toplandı!

Mimarlar Odası, Kanal İstanbul su yolu projesi ÇED raporu ile ilgili toplantı düzenledi. Mücella Yapıcı, toplantıda ÇED raporuyla ilgili sunum yaptı.

Mimarlar Odası’na Bauhaus sergisi!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Bauhaus’un 100. yılı nedeniyle bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergi 9 Nisan'da başlayacak.

Mimarlar Odası'ndan Kültürpark projesi açıklaması!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Kültürpark projesiyle ilgili yeni açıklamada bulundu. Odadan yapılan açıklamada ''Büyükşehir'i uyarmıştık'' ifadeleri yer aldı.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir imar planı açıklaması!

Mimarlar Odası, Anıtkabir’le ilgili 2023 Nazım İmar Planı incelemesini yaptı. Plana göre Anıtkabir alanın 100 bin metrekare alan konut alanı olacak.

Mimarlar Odası'ndan fotoğraf yarışması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Mimarlar Odası'ndan Şemsi Paşa Cami açıklaması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı. Yetkililer, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

Mimarlar Odası'ndan yatay mimari raporu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yatay mimariden yanayım” açıklamasından sonra, Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına Mimarlar Odası’ndan itiraz geldi

Mimarlar Odası'ndan Sivas Eğri Köprüsü açıklaması!

Sivas'ta Kızılırmak nehri üzerine inşa edilen Eğri köprünün 130 derecelik eğimle sola dönen özelliğini Mimarlar Odası yorumladı. Yetkililer, rivayetler dışında bilgi edinilemediğini belirtti.

İç Mimarlar Odası'ndan Çukurovalı gazetecilere ziyaret!

İç Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan ve Yönetim Kurulu üyesi Tugkan İnan Adana Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında, Adana'nın sorunları ve projeleri konuşuldu.

İstanbul Mimarlar Odası dubai kulelerine dava Haberi

İstanbul Mimarlar Odası dubai kulelerine dava

İSTANBUL Mimarlar Odası ve İstanbul İnşaat Mühendisleri Odası'nın, Şişli'deki İETT garajı arazisine yapılması planlanan Dubai Kuleleri projesinin iptali için açtığı dava, 7 yıl sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararıyla kabul edildi. Aynı dava, İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından "İki meslek odası ihalede taraf değil, dava açma ehliyeti yok" denerek iki kez reddedilmişti. Danıştay ise "Davacı, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu ve menfaati var" dedi. Karar, mimar ve mühendis odalarının çevre ve şehircilik ilkeleri adına açacağı davalar için içtihat niteliğinde. 


KAMU YARARINA AYKIRI RAPORU 


İki Oda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı tarafından Mayıs 2006'da onaylanan 1/5000 Nazım İmar Planı değişikliğinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı. Başvuruda, yeşil alan, park, ilkokul, sağlık tesisi gibi alanların yetersiz olduğu bir bölgede, nadir...