05 / 05 / 2024

İstanbul Modern Kapatıyor mu

İstanbul Modern Kapatıyor mu

Koruma Kurulu, İstanbul Modern ile ilgili son kararını verdi. Kurul, İstanbul Modern'in yerinde kalmasını yanındaki 5 No'lu Antrepo'nun da Resim ve Heykel müzesi yapılmak üzere planlara işlenmesini kararlaştırdı

Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar kepenk kapatıyor!

Konut sektöründeki hareketlilik emlakçıları da vurdu. Yeni emlakçılık sistemine ayak uyduramayanlar tek tek kepenk kapatıyor.

Ünlü otomobil markası 60 bayisini kapatıyor! 

Kadim bir geçmişe ve üne sahip otomobil üreticisi Jaguar anavatanında 60 adet bayisini kapatma kararı aldı. Akıllaraysa "Acaba Jaguar batıyor mu?" sorusu geldi.

Dünyanın en iyi restoranı seçilmişti, Noma kepenk kapatıyor! En düşük menünün fiyatı 500 dolar!

2011 yılında dünyanın en iyi restoranı seçilen Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki 'Noma' adlı restoran 2024 yılının sonunda kepenk kapatmaya hazırlanıyor. Personel ve ürünlerdeki yüksek fiyatlara vurgu yapıldı.

Türkler, dünyanın en ünlü AVM’lerindeki mağazaları ucuza kapatıyor!

Pandemide mağazaları kapatıp geleneksel perakendeden kaçan Avrupalıların yerini Türkler dolduruyor. Dünyanın en ünlü AVM'lerinde Avrupalı kaçıyor, Türkler kiralıyor...

Kadı Kızı ilk mağazasını İstanbul'da açıyor!

Ev ve mutfak eşyaları sektöründe faaliyet gösteren Kadı Kızı markası ilk mağazasını İstanbul'da açıyor...

Gayrimenkul sektörü 2020'yi rekorla kapatıyor!

Gayrimenkul sektörü 2020 yılını koronavirüs pandemisine rağmen rekorla kapatıyor. Kamu ve özel bankalarının düşük faizli kampanyası sayesinde 11 ayda yaklaşık 1.4 milyon konut satıldı.

Ünlü markalar New York’taki şubelerini birer birer kapatıyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü salgını yüzünden ABD’de en fazla can kaybının yaşandığı şehir New York’ta, ünlü markalar şubelerini birer birer kapatıyor...

Perakendeci mağaza kapatıyor, ‘dijital’de doğan mağaza açıyor!

Koronavirüs sürecinin dünyayı kasıp kavurması, ilk dönemlerde hayatı durduran noktaya gelinmesi perakende sektörünü derinden etkiledi. Perakendeci mağaza kapatırken, dijital üzerinde satışlar arttı.

Batman'da kaçak yapıların giriş çıkışları kapatılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Batman Belediyesi, şehirdeki kaçak yapıların giriş çıkışlarını kapatıyor.

Accor Hotels İstanbul’daki iki otelini mayısa kadar kapatıyor!

Fransa merkezli Accor Hotels Grubu 2005’ten bu yana Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Accor Hotels Grubu koronavirüs salgını nedeni ile İstanbul’da iki otelini kapatıyor…

Kadıköy Rexx Sineması yüksek kira nedeniyle kapanıyor!

59 sene önce Reks adı altında kapılarını açan, 1996'dan bu yana da Rexx ismiyle binlerce filmi izleyicilerle bir araya getiren sinema, kapılarını yüksek kira nedeniyle kapatıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AVM'leri kapatıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle AVM'leri geçici olarak kapatıyor...

Dev projelerde çalışan 100 bin iş makinesi kontakt kapatıyor!

Makinelerin uzaktan takip edilmesiyle daha verimli çalışması için fırsat sunan eSIM teknolojisinde getirilen yerlilik şartı, kritik projelerde çalışan 100 bine yakın iş makinesini kontakt kapatıyor.

İstanbul Modern Kapatıyor mu Haberi

İstanbul Modern Kapatıyor mu

İstanbul 2 Numaralı Koruma Kurulu İstanbul Modern ile ilgili son kararını verdi. Kurul, İstanbul Modern'in bulunduğu Karaköy'deki 4 No'lu Antrepo'da kalmasına, yanındaki 5 No'lu Antrepo'nun ise Resim ve Heykel Müzesi yapılmak üzere planlara kültürel tesis olarak işlenmesine karar verdi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan ve geçtiğimiz ay İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu gündemine gelen Salı Pazarı Kruvaziyer Limanı (Galataport) planları çerçevesinde İstanbul Modern binasının kaldırılarak yeşil alan yapılması gündeme gelmişti. 


BAŞBAKAN GÜVENCESİ 


Kurul, 4 Nisan günü Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nde düzenlenen toplantıda İstanbul Modern'in de içinde bulunduğu Nusretiye Saat Kulesi ve çevresinin yeşil alan olarak düzenlenmesine bu alanın deniz bağlantısının sağlanmasına karar verdi. Bu, İstanbul Modern'in içinde bulunduğu 4 No'lu Antrepo'nun yıkılması anlamına geliyordu. Koruma Kurulu, kararı yazılı hale getirmediği...