19 / 07 / 2024

istanbul otobüs hatları

istanbul otobüs hatları

İETT'nin hizmet verdiği hatlar dikkate alındığında en uzun hat 111 kilometre ile "139/A Harem-Şile-Ağva", en kısa hat ise 3 kilometre ile "31/K Kuyumcukent-Yenibosna Metro" oldu...

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor?

İstanbul'da toplu taşımaya yüzde 51.52'lik zam yapıldı. Peki, İstanbul'da toplu taşıma zammı başladı mı? İETT metro, otobüs, metrobüs kaç TL basıyor? İşte detaylar...

İstanbul'a 125 yeni otobüs geliyor! 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak! 

İBB ve İETT, yaklaşık 850 milyon TL'lik öz kaynakla İstanbul’a 125 yeni otobüs getiriyor. Söz konusu otobüsler 2024 Ocak'ta hizmete sunulacak. 

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

Otobüs bileti fiyatlarına büyük zam! İstanbul, Ankara bir bilet ne kadar oldu? İşte 7 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına zam gelmesinin ardından dolmuş ve şehirlerarası otobüs biletlerinin fiyatları da hızla yükselişe geçti. Son olarak otobüs biletlerine büyük zam geldi. Peki bilet fiyatları ne kadar? İşte 7 Nisan 2022 güncel fiyat listesi...

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattı bakım ve kumanda merkezini inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul'a yeni metrobüs hatları müjdesi verdi.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın ulaşım ihalesini Otobüs A.Ş. kazandı!

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce yapılan İstanbul Yeni Havalimanı Toplu Ulaşım İhalesi'ni, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi Otobüs AŞ kazandı...

M.A.S.Turizm Seyahat Ve Otobüs İşletmeciliği Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

M.A.S.Turizm Seyahat Ve Otobüs İşletmeciliği Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün 6 bin TL sermaye bedeli ile Üsküdar'da açıldı.

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbul’da D-100 karayolu dışında da yeni metrobüs hatlarını devreye almak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

İzmir İstinye Park inşaatı nedeniyle otobüs durakları değişti!

İstinye Park inşaatı nedeniyle Fahrettin Altay Aktarma Merkezi'nden kalkan otobüs hatlarında 30 Mayıs Pazartesi'nden itibaren geçerli olacak değişiklikler yaptı.

Kartal İstanbul Deniz Otobüsü İskelesi'nin imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kartal'daki İstanbul Deniz Otobüsü Iskelesi'nin imar planını değiştirdi. Kıyıda 500 metrekarelik inşaat yapılması anlamına gelen bu karar, büyük tepki topladı.

Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlattırılan Armutlu Deniz Otobüsü İskelesi Dolgu İmar Planı Değişikliği il müdürlüğünce onaylanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğ'üne gönderildi.

Düzce Şehirlerarası Otobüs Terminali 13.5 milyon TL'ye 15 yıllığına kiralık!

Düzce Belediyesi tarafından, Düzce Darıcı'da yapımı devam eden Şehirlerarası ve İlçeler Otobüs Terminali temizlik, güvenlik, peyzaj, ısınma-soğutma, bakım-onarım ile her türlü idari-teknik işin yapılması şartıyla 15 yıl süreyle kiraya verilmek suretiyle 1

istanbul otobüs hatları Haberi

istanbul otobüs hatları


İstanbul'da toplu ulaşım alternatiflerinin zaman içinde artması ulaşımda kolaylık sağlarken, kentin iki ucu arasında yolculuk yapanların kat ettikleri mesafe bazen hayret edilecek seviyelere çıkıyor. İstanbullulara hizmet veren 640 hat ve uzunlukları değerlendirildiğinde, hat başına düşen ortalama uzunluk 19,62 kilometre. İETT'nin hizmet verdiği hatlar dikkate alındığında en uzun hat 111 kilometre ile "139/A Harem-Şile-Ağva", en kısa hat ise 3 kilometre ile "31/K Kuyumcukent-Yenibosna Metro" oldu.


İşte en uzun 10 hat!


1. 139A Harem-Şile-Ağva 110,91 Km

2. 402 Binkılıç-Yenibosna Metro 94,87 Km

3. 303B Silivri Cezaevi-Otogar 94,49 Km

4. 404 Karacaköy-Yenibosna Metro 91,66 Km

5. 403 Çiftlikköy-Yenibosna Metro 82,17 Km

6. 500T Tuzla-Cevizlibağ 73,60 Km

7. 139 Harem-Şile 71,72 Km

8. 500ES Tuzla-Esenler 63,85 Km

9. 336D Yeniköy-Edirnekapı 63,01 Km

10. 303 Silivri-Yenibosna 59,12 Km


En kısa 10 hat! 


1. 31K Kuyumcukent-Yenibosna Metro 3,18...