02 / 05 / 2024

istanbul plaj

istanbul plaj

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan deniz temizliği ölçümleri Temmuz ayı verileri açıklandı. Rapora göre İstanbul’daki 81 plajın tamamı temiz ve denize girilebilir kriterlerde...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 106 plajı inceledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denize girilmemesi gereken 25 plajı belirledi...

İstanbul'da plaj ücretleri cep yakıyor! İstanbul'da plaj ücreti ne kadar kaç TL?

Tatil sezonun açılmasıyla birlikte plaj ücretleri de gündemde yer almaya başladı. Bu kapsamda sadece bir mavi bayraklı plajın bulunduğu İstanbul'da sahillerde hareketlilik başladı. Peki İstanbul'da plaj ücretleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

İstanbul'da plaj temizlik çalışmaları yapılıyor!

İstanbul'daki 515 kilometrelik kıyı şeridinde bulunan sahil, plaj, iskele ve yürüyüş bantlarında, 42 mobil ekiple her gün temizlik çalışması yapılıyor.

Baker Group Avrupa'nın en büyük plajını İstanbul'da açacak!

Baker Group yatırım atağına kalkıyor. Tamamlandığında Avrupa'nın en büyük plajı olacak Kilyos Beach'te survivor alanından, yeme içme alanlarına kadar farklı konseptte eğlence ve tatil seçenekleri sunulacak.

1977 yılında İstanbul'un plaj sayısı 167'den 17'ye düşmüş!

1977 yılında İstanbul'da 167 plajdan ancak 17'sinde denize girilebilecekmiş. İstanbul Belediyesi, İstanbul sahillerindeki 167 plajdan 150 plaj için ''Burada denize girmek tehlikeli ve yasaktır'' levhaları yazdırmış.

İstanbul plaj sezonu 15 Eylül'de kapanıyor!

İstanbul’un denize olan hasretini sona erdiren Avrupa ve Anadolu yakasında bulunan plajlar, bu sezonda da 15 Haziran - 15 Eylül tarihleri arasında tüm İstanbul halkına plaj hizmeti verdi.

Antalya Konyaaltı plajı açıldı!

Akdeniz Bulvarı' nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Plajı ' nın dünyanın en büyük halk plajlarından biri olduğunu söyledi...

Konyaaltı Plajı halka açıldı!

Akdeniz Bulvarı' nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Plajı ' nın dünyanın en büyük halk plajlarından biri olduğunu söyledi...

Resim İstanbul'da fiyatlar 207 bin TL'den başlıyor!

Ortadoğu Grup tarafından hayata geçirilen Resim İstanbul projesinde fiyatlar 207 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Resim istanbul 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinden meydana geliyor.

Dalyan İztuzu plajının özel bir şirkete verilmesine tepkiler devam ediyor!

Plajın devir tesliminin yapılacağını duyan çok sayıda vatandaş İztuzu'na akın etti. Dalyan'dan kalkan tekneler ile İztuzu'na gelen eylemciler, burada slogan atarak sahilde turistlerin arasında yürüdü...

İstanbul, turizmde sanatla büyüyecek!

Zorlu Center AVM işbirliği ile hayata geçirilen dans projesi 'Spirit of Istanbul' 7 Ağustos'tan itibaren Zorlu Center PSM’de sahnede.Ahmet Zorlu, "New York ve Londra'dan sonra müzikallerin yeni adresiyiz” dedi.

İztuzu Plajı'nın kiralanmasına tepki geldi!

İztuzu Plajı'nın kiralanmasına tepki geldi. Dalyan'daki İztuzu Plajı'nın özel şirkete kiralanmasına tepki gösteren İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu (İKUP) üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar plajda yürüyüş yaptı.

İKUP üyeleri İztuzu Plajı'nın özelleştirilmesine karşı eylem yaptı!

Dalyan Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan İKUP üyeleri İztuzu Plajı'nın belediyeden alınarak Dalçev A.Ş.’ye kiralanmasına karşı dün eylem yaptı. Üyeler ellerinde "İztuzu halkındır", "İztuzu özelleştirilemez" yazılı döviz taşıdı.

Yurtbay Seramik İstanbul Cup 2014 tamamlandı!

Beşiktaş, Lokomotiv Moskova, Milano ve de Al Ahli takımlarının katıldığı Yurtbay Seramik ana sponsorluğundaki İstanbul Cup 2014 Plaj Futbol Turnuvası tamamlandı. Turnuva, büyük çekişmeye sahne oldu.

istanbul plaj Haberi

istanbul plaj

İstanbul’un yüzülebilir 81 noktasından alınan numuneler toplam koliform, fekal koliform ve fekal streptokok olmak üzere üç farklı kategoride analiz edildi. Yüzme Suyu Kalitesi Yönetmeliği’nde belirtilen su kalitesi ölçeklerine göre değerlendirilen deniz suyunun 81 noktada da temiz ve yüzülebilir olduğu sonuçları çıktı.


81 yüzme alanı dışında, yüzme alanlarını etkileyebilecek, dere-deniz bağlantıları, yağmur suyu kanalı vb. 25 nokta ise “Kirlilik İzleme Noktası” olarak belirlendi.


Yüzme alanları olmayan, olabilecek veya olması muhtemel kirlilik baskısını incelemek veya yüzme suyu kalitesinde ortaya çıkabilecek sorunların takip edilmesi amacıyla belirlenen bu noktalarda da rutin numuneler alınarak analiz ve izlemeler yapılıyor.


Her yaz, yüzme sezonu boyunca (Mayıs- Eylül) 2 haftada bir yapılan analizlerin sonuçları http://bbskbs.istanbulsaglik.gov.tr/denizsuyuanaliz/ halka duyuruluyor.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin plaj, cankurtaran, güvenlik ve büfe hizmetleri sunduğu plajlar; Avrupa Yakası'nda Menekşe...