04 / 01 / 2025

istanbul riskli yapı sorunu

istanbul riskli yapı sorunu

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Kanal İstanbul Projesi’ne ayrılan bütçe ile neler yapılabileceğine ilişkin bir paylaşım yaptı...

Ali Kurt açıkladı: İstanbul'da betonu elde ufalanan ve her an yıkılabilecek 200 bin riskli yapı var!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda İstanbul'da, betonu elde ufalanan, deprem direncin yitirmiş ve her an yıkılabilecek yaklaşık 200 bin riskli yapı olduğu öngörüldüğünü söyledi.

Ali Kurt: Deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözüm, boş evleri riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntemdir!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, büyük depremin beklendiği İstanbul'da  deprem dirençli İstanbul için en hızlı çözümün boş konutların riskli yapı sahiplerine kullandıracak bir yöntem olduğunu söyledi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Sultangazi'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sultangazi ilçesi, Mer'i Nazım İmar Planlarına, Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul'da 178 bin riskli yapı yenilendi!

İstanbul'da başlayan kentsel dönüşüm harekatı aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde megakentte 177 bin 463 riskli yapı yenilendi. 

İstanbul'daki yapıların ne kadarı riskli?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem gerçeğine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, "Biz, İstanbul’da yapıları tetkik ediyoruz. Ve ne yazık ki manzara, düşündüğümüzün çok daha ötesinde. Neredeyse 1’e 3, 1’e 4 oranında yoğun bir riskli yapı stoku önümüze çıkıyor" dedi.

İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 62 bin 719 bina yıkıldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada "2012-2020 arasında İstanbul'da riskli yapı olarak tespiti yapılan 73 bin 323 binadan 62 bin 719'u yıkılmıştır" dedi.

İstanbul'da riskli yapılar için yıkımın önü açıldı!

İBB Meclisi'nde il genelindeki riskli yapıları depreme karşı dönüştürmek için hazırlanan plan notu oybirliği ile kabul edildi. Bu plan notu ile deprem riski taşıyan yapılar yıkılıp yeniden inşa edilebilecek.

İstanbul'da 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sırf İstanbul ilimizde 72 bin 166 binada riskli yapı tespiti yapılmış. Bu konumlarda 367 bin bağımsız birim bulunmakta ve bu hak sahiplerine de bugüne kadar sadece kira yardımı olarak 1,7 milyar lira verilmiştir." dedi.

İstanbul riskli yapı stokundan hızlı şekilde kurtulacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün bütçe toplantısında deprem konseyi çağrısını yineledi. Ekrem İmamoğlu, -İstanbullun riskli yapı stokundan garantili ve hızlı şekilde kurtulmasına destek olacağız" dedi.

En çok riskli yapı İstanbul'da tespit edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, 2019 yılının ilk iki ayında riskli yapı tespiti için 1500 kişi başvuruda bulunurken, 2020'nin aynı döneminde bu sayı 2 bin 413'e ulaştı. En çok riskli yapı İstanbul’da tespit edildi…

istanbul riskli yapı sorunu Haberi

istanbul riskli yapı sorunu

CHP İstanbul İl Başkanlığı, Kanal İstanbul Projesi’ne ayrılan bütçe ile neler yapılabileceğine ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Sözcü'de yer alan habere göre, Kanal İstantul projesine ayrılan bütçeyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüme ayırdığı bütçenin 7 katına çıkarılabileceğini belirtilen paylaşımda, bütün İsanbul’un riskli yapı sorununun da çözülebileceğini belirtti.

CHP İstanbul İl Başkanlığı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Kanal İstanbul Projesi için ayrılan bütçenin başka alanlarda kullanılması durumunda neler yapılabileceğini şu maddelerle sıraladı:

Projeye ayrılan parayla yapılabilecekler şu şekilde belirtildi:

-Bu bütçe ile; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüme ayırdığı bütçe 7 katına çıkarılabilir.

-9 Marmaray projesi veya 400 kilometre uzunluğunda metro hattı yapılabilir.

-İstanbul'daki bütün ilk ve orta öğretim okulları yeniden yapılabilir.

-150 yataklı bin 650 tane hastane yapılabilir.

-Bütün İstanbul'un riskli yapı sorunu çözülebilir.

-KOBİ'lere, esnafa,...