22 / 11 / 2024
fuzul

İstanbul'daki yapıların ne kadarı riskli?

İstanbul'daki yapıların ne kadarı riskli?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un deprem gerçeğine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu, "Biz, İstanbul’da yapıları tetkik ediyoruz. Ve ne yazık ki manzara, düşündüğümüzün çok daha ötesinde. Neredeyse 1’e 3, 1’e 4 oranında yoğun bir riskli yapı stoku önümüze çıkıyor" dedi.




Küçükçekmece Belediyesi ile İBB iştiraki KİPTAŞ arasında, “Kanarya Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi İşbirliği Protokolü”nün imzaları atıldı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; imza töreni Küçükçekmece Belediyesi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve üst düzey İBB yönetiminin katılımlarıyla düzenlendi. 

Projeye ilişkin KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Küçükçekmece'de 4 bin kişinin yaşadığı 93 dönüm alandaki Kanarya Mahallesi'nde neredeyse tamamı riskli yapı statüsünde bulunan 912 bağımsız bölümün olduğunu belirtti. Kurt, “Tam 8 yıl sonra; Küçükçekmece Belediye'mizin konuyu dert edinmesi ile yola çıktık” diye konuştu. 

İstanbul daki yapıların ne kadarı riskli?

“TANE TANE TEKRAR ANLATAYIM”

Törende açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da İstanbul'un deprem gerçeğine dikkat çekti. Zeytinburnu ilçesinde çöken binayı anımsatan İmamoğlu, enkaz alanındaki incelemerinden sonra İstanbullulara yaptığı çağrıya ilişkin konuştu. İmamoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

“Buradan tane tane tekrar anlatayım. İstanbullara seslendim, dedim ki; ‘Biz, İstanbul’da yapıları tetkik ediyoruz. Ve ne yazık ki manzara, düşündüğümüzün çok daha ötesinde. Neredeyse 1’e 3, 1’e 4 oranında yoğun bir riskli yapı stoku önümüze çıkıyor. Silivri’den başladık Avcılar, Bakırköy, Fatih başta olmak üzere, Zeytinburnu, Küçükçekmece… Bütün bu ilçelerde ve devamında diğer ilçelerimizde de bu yapı stokunu analiz ediyoruz. ‘Bakın, bizi ve belediyelerimizi, o binaların çürük olup olmadığını tespit etmek için gittiğimizde, binalarına sokmayan vatandaşlarımız var' dedim. Bu vatandaşlarımızın bu gerçekle yüzleşmemesi, kimse için bir kazanç değil. Bu tespiti yapmak ve insanlarımızın bu konuda uyanmasını sağlamamızdaki yegane amaç, insanlarımızın hayatını kurtarmaktır. Bunları söylemeye devam edeceğim. Her ne kadar birkaç belediye başkanı hemen, ‘Kimi ima ediyorsun, ne demek istiyorsun' diye sosyal medya üzerinden anlamsız, saçma sapan ifadelerde bulunsa da – onları muhatap almayacağım- bizim, orda seslenmek istediğimiz ve uyarmak istediğimiz şey; vatandaşın maksimum iş birliğini bu sürece dahil etmesiyle ilgiliydi.”

İstanbul daki yapıların ne kadarı riskli?

SİMSAR UYARISI

Kentsel dönüşüm meselesini “siyasi münazara” konusuna çevirmeyeceklerine dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, süreci zorlaştırmak için ortaya çıkacak “simsarlar” olacağına ilişkin uyarılar yaptı. İmamoğlu, “İki kurum da bu süreci, en üst seviyede, maksimum yönetecek. Burada ticaret yok. Burada, her vatandaşın evlerini elde edebilmek konusunda büyük fedakarlıkla süreç yönetimi anlayışı var.

Kapınızı çalan bu güçlü kurumların bu sürecine katkı sunun. İmzanızı atın. Bir an önce bu proje başlasın, hızlıca bitsin. Güvenli, sıcacık yuvalarınıza taşının. Sizi manipüle etmeye çalışan insanlar olacak. Bu işten fayda üretmeye çalışan bir avuç insan olacak. Sakın onları muhatap almayın. Lütfen bu dayanışmayı bu uzlaşma ortamını ortaya koyun, bir an önce bu proje başlasın.” diye konuştu.

İstanbul'daki riskli 200 bine yakın yapı dönüştürülmeli!


Geri Dön