18 / 05 / 2024

istanbul sanayi merkezleri

istanbul sanayi merkezleri

19 Ağustos 1931 Akşam gazetesinde çıkan haberde o dönem imalathane ve sanayi bölgesi olarak Fatih mevkii düşünülmüş ve İstanbul’da bulunan imalathaneler ve fabrikalar o bölgeye taşınmak istenmiş.

İstanbul Sanayi Odası paylaştı: Arka arkaya 5’nci ayda da...

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) kamuoyuyla paylaştığı Türkiye ihracat İklimi Endeksi, haziran ayında 51,1 oldu. Endeks üst üste 5’nci ayda da eşik değerin üstünde kaldı.

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayında 45,7 olan Türkiye imalat PMI, aralık ayında 48,1’e yükseldi.

Cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı!

Cazibe Merkezleri Programı Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar ile cazibe merkezleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlandı...

İstanbul Sanayi Odası, İran'da OSB kuracak!

İstanbul Sanayi Odası’nın 10 milyar dolar değerinde olması öngörülen yatırımıyla, 500 hektarlık alana İran’ın ilk yabancı organize sanayi bölgesi kurulacak

İstanbul Sanayi Odası, İran'a 10 milyar dolarlık OSB kuracak!

İran Ticaret Sanayi Maden ve Tarım Odası Başkanı Celalpur, İstanbul Sanayi Odası'nın İran'a 10 milyar dolarlık yatırımla Organize Sanayi Bölgesi kuracağını belirtti.

YNS Alışveriş Merkezleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YNS Alışveriş Merkezleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yunus Çolak tarafından 1 milyon TL sermaye ile 23 Aralık'ta Arnavutköy, Bolluca Mahallesi, Battalgazi Caddesi'nde kuruldu.

İstanbul Sanayi Odası Çevre İhtisas Kurulu toplantısı yapıldı!

Çevre mevzuatından kaynaklanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla ilgili tarafların aynı platformda buluşmasını sağlamak üzere teşkil edilen İstanbul Sanayi Odası Çevre İhtisas Kurulu toplantısı gerçekleştirildi...

Şeref Öztürk İnşaat Hafriyat Yapı Malzemeleri Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Şeref Öztürk İnşaat Hafriyat Yapı Malzemeleri Emlak Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 210 bin TL sermaye ile Sultanbeyli'de, 20 Şubat 2015'te Şeref Öztürk Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Dem-Ka İnşaat Sanayi Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Dem-Ka İnşaat Sanayi Ticaret ve Pazarlama Limited Şirketi İstanbul Şubesi 350 bin TL sermaye ile 16 Şubat 2015'te, Kadıköy'de, Lokman Demir Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Mitaş Yapı Malzemeleri İnşaat ve Doğalgaz Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Mitaş Yapı Malzemeleri İnşaat ve Doğalgaz Sanayi Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 11 Şubat 2015'te, 5 bin TL sermaye ile Beşiktaş'ta Abdullah Karakimseli Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

İnternasyonel İstanbul Emlak Yatırımları İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İnternasyonel İstanbul Emlak Yatırımları İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 11 Şubat 2015'te, 1 milyon TL sermaye ile Beyoğlu'nda, Murat Aydın Müdürlüğü'nde kuruldu.

Arkem Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Arkem Otomotiv Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 10 Şubat 2015'te, 1 milyon TL sermaye ile Maltepe'de, Kemal Koyaş Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Aram İstanbul Turizm Medikal Nakliyat Gayrimenkul Danışmanlığı İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Aram İstanbul Turizm Medikal Nakliyat Gayrimenkul Danışmanlığı İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye ile, 6 Şubat 2015'te Fatih'te, Ahmad Abdul Müdürlüğü'nde kuruldu.

istanbul sanayi merkezleri Haberi

istanbul sanayi merkezleri

İstanbul’daki her nevi imalathaneler şehrin muhtelif yerlerine serpilmiştir. Evvelce ticarethane ve piyasa yeri olmayan bazı mahalle içlerinde bile büyük küçük fabrika ve imalathanelerin sıkışmış olduğu görülüyor. Hâlbuki bu müesseselerde çalışan ameleden çoğu çalıştığı yerlere uzak semtlerde oturdukları için hem yol parasından, hem de bu uzak semtlere gidip gelme yüzünden vakitten kaybediyorlar.

Bu itibarla hem ameleyi zaman ve para sarfından kurtarmak, hem de bu imalathaneleri bir mıntıkada toplamak için bazı teşebbüslere girişilmiştir.


Haber aldığımıza göre bu teşebbüsle bilhassa İstanbul mebusu ve sanayi mühendisi Vasıf Bey meşgul olmaktadır. Şimdilik Fatih yangın yerinin bir imalathane mıntıkası haline getirilmesi düşünülüyor.

Bu arsalarda yapılacak müesseseler için emlak bankası gibi bir müessese ile anlaşılacaktır. İnşa edilecek fabrikalarda, inşaatın bedeli uzun taksitlerle ödenmek suretiyle fabrika sahiplerine temlik edilecektir. Bu...