28 / 04 / 2024

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayında 45,7 olan Türkiye imalat PMI, aralık ayında 48,1’e yükseldi.



İSO (International Organization for Standardization), dünya çapında standartların belirlenmesine ve yayınlanmasına yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bir kuruluştur.  İSO, üye ülkelerinin gönüllü katılımıyla çalışır ve üye ülkeler arasında standartların uygulanmasını teşvik eder. Türkiye, İSO'nun üye ülkelerinden biridir 
ve Türkiye'de İSO standartlarının uygulanmasını sağlamak üzere Türkiye İSO Kuruluşu (TSE) kurulmuştur. TSE, Türkiye'de İSO standartlarının yayınlanmasını ve  uygulanmasını koordine eder ve İSO standartlarının uygun şekilde uygulanmasını sağlar.


İSO Türkiye İmalat PMI anketinin aralık ayı sonuçları açıklandı.

Eşik değer olan 50,0’nin üstünde ölçülen bütün rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçları baz alınarak, kasım ayında 45,7 olan manşet PMI, aralıkta 48,1’e çıktı. Söz konusu rakam, faaliyet koşullarındaki hız düşmesinin sürdüğüne işaret etse de hazirandan beri en yüksek seviyede gerçekleşti  ve sektör performansında zayıflamanın ılımlı düzeyde olduğunu gösterdi.

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

Talep kısmında iyileşme emralerinin görüldüğü aralık ayında, toplam yeni siparişlerdeki azalma yaklaşık bir senelik dönemin en alçak hızında oldu.  Öte yandan, bazı anket katılımcıları, enflasyonist baskıların talebi olumsuz etkilemeye devam ettiğini söyledi. Küresel piyasalardaki zayıflık,  yeni dış satım siparişlerinin toplam yeni siparişlerden daha büyük oranda yavaşlamasına yol açtı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön