15 / 05 / 2024

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Kasım ayında 45,7 olan Türkiye imalat PMI, aralık ayında 48,1’e yükseldi.



Aralıkta imalat sanayi sektörünün üretimindeki düşüşü hız keserek Şubat 2022’den buyana en ılımlı seviyede kaydedildi. Benzer şekilde, girdi alımları, kasım ayına oranla çok daha düşük bir azalma gösterdi. Söz konusu pozitiflik emareleri, istihdamın üst üste ikinci ay genişlemesinde de rol oynadı.  İstihdam seviyesindeki artış son 10 ayın yüksek hızında gerçekleşti.

Takip edilen 10 sektörün yarısında yeni siparişler ve imalat yükseldi. İstanbul Sanayi Odası Türkiye Sektörel PMI aralık raporuna bakılırsa, anket kapsamında takip edilen 10 sektörün yarısında yeni siparişler artış kaydetti
 ve bu durum üretimde de geçerli oldu.Aralıkta üretimi yükselen beş sektörden dördünde yükselme kasım ayındaki yavaşlamanın akabinde geldi. Bir önceki ay üretim yükselişi sağlayıp bunu aralıkta da sürdüren tek sektör giyim ve deri ürünleri oldu. Üretim artışında başı çeken elektrikli ve elektronik ürünlerde büyüme, son 2,5 yılın en yüksek hızında gerçekleşti.  Üretimde en sert yavaşlama ise ağaç ve kağıt ürünleri sektöründe yaşandı.

İstanbul Sanayi Odası açıkladı! Aralıkta 48,1’e yükseldi

Elektrikli ve elektronik ürünler pazarı, yeni sipariş artışında da en üst sıraya yükseldi. Yeni siparişler beş sektörde yeniden genişlemeye geçti.  Kara ve deniz taşıtları ile giyim ve deri malzemelerinde ise kasımdaki artışların ardından yavaşladı. 

Üretmede zorlanan çiftçiye müjdeli haber! Bugün hesaplara yattı

Merakla beklenen TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! konsepti mi değişti?

Elon Musk hayatının şokunu yaşadı! Başına öyle bir şey geldi ki tarihe geçti

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön