08 / 05 / 2024

Üretmede zorlanan çiftçiye müjdeli haber! Bugün hesaplara yattı

Üretmede zorlanan çiftçiye müjdeli haber! Bugün hesaplara yattı

Tarım ürünlerine gelen zam nedeniyle tarlada zorlanan çiftçilere Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan destek geldi. Gübreye yapılan faiş zamlarla çiftçi üretmede düşüş yaşıyorken  tarımsal destek ödeneği olarak hesaplara yatan 79 milyon lira çiftçiyi mutlu etti.



Tarım destek ödemeleri, tarım üreticilerine üretimleri ve verimlerini artırmak amacıyla verilen ödemelerdir. Bu ödemeler,  ülkelerin tarım politikalarının bir parçası olarak, çeşitli nedenlerle verilebilir. Örneğin, ülkenin tarımının geliştirilmesi amacıyla üreticilere ekonomik destek sağlanabilir. Ayrıca, belirli tarım ürünlerinin üretimini teşvik etmek amacıyla özel ödemeler de yapılabilir. Tarım destek ödemelerinin türleri ve miktarları, ülkeden ülkeye değişebilir.

2022 senesi içerisinde tarımsal ürünlerin hepsine uygulanan zamlar pek çok çiftçinin üretim zamanında hayli zorlu süreçlerden geçmesine neden olurken aynı zamana tarladan çıkan mahsullerde rekolte kaybı oluşmasına neden olmuştu.

 Üretmede zorlanan çiftçiye müjdeli haber! Bugün hesaplara yattı

Ürünlerin güçlü ve sağlıklı yetişmesi için en gerekli tarım ürünlerinden gübreye gelen zam haliyle çiftçiler büyük sıkıntılar çekmişti. Topraklarına gerekli gübreyi veremeyişi, akaryakıta gelen zamlar, tarım böceklerine karşı koruyucu ilaçların fahiş fiyatlardan satışa çıkması  bu yıl tarımı çok zor duruma düşüren nedenler arasında yer alıyordu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön