18 / 05 / 2024

İstanbul Sarnıçları turizm

İstanbul Sarnıçları turizm

Yapımı asırlar öncesine dayanan İstanbul'daki sarnıçlara, yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor. İstanbul'da, Yerebatan, Binbirdirek, Nakkaş ve Nuruosmaniye gibi tarihi sarnıçlar da önemli kültürel miras arasında yer alıyor.

İstanbul Aşk Turizm Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Aşk Turizm Gayrimenkul Danışmanlığı Limited Şirketi Bağcılar'da Seher Arslan ve Semira Şarhan ortaklığında kuruldu.

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi!

İstanbul Avcılar'da inşaat alanında göçük meydana geldi. Yaşanan olayda işçilerden biri göçük altından çıkarılırken, diğer işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Avcılar Tahtakale Mahallesi'nin imar sorunu çözüldü!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla İstanbul Avcılar'daki Tahtakale Mahallesi'nin imar probleminin çözüme kavuştuğunu duyurdu.

Yabancıların konutta Türkiye sevdası artıyor!

Türkiye’de en çok konutu İran ve Iraklıların aldığı belirlendi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Avcılar'da Marmara Depremi'nin 22. yılında 1500'üncü bina yıkıldı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle hasar alan İstanbul Avcılar'da hasar gören 1500'üncü binanın yıkımı gerçekleşti.

Alkaabı İstanbul İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alkaabı İstanbul İnşaat Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Amın Askarawe, Hanan Askaravı ve Jamıleh Salmanıan ortaklığında kuruldu.

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

Avcılar Belediyesi’nde kentsel dönüşüm fırsatçılığı mı yapıldı?

Avcılar AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu yaptığı açıklamada, İstanbul Avcılar Belediyesi’nin ‘artık parsel’ şeklinde isimlendirilen arsaların vatandaşa fahiş fiyatlarla geri satıldığını iddia etti...

İstanbul Easy Tour Turizm Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Easy Tour Turizm Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Metin İpek tarafından kuruldu.

Yapı Fuarı - Turkeybuild Istanbul kapılarını yarın açıyor!

Merakla beklenen Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul’un yarın kapılarını 43. kez açıyor.

İstanbul Kapısı Turizm Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Kapısı Turizm Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 200 bin TL sermaye bedeli ile Mohamed Loucıf ve Nader Mahmoud ortaklığında kuruldu.

Avcılar'da yapım aşamasındaki binanın istinat duvarı çöktü!

İstanbul Avcılar'da temeli atılmış yapım aşamasında olan bir binanın istinat duvarı çöktü

İstanbul Sarnıçları turizm Haberi

İstanbul Sarnıçları turizm

- Yapımı asırlar öncesine dayanan kentteki tarihi sarnıçlara yerli ve yabancı turistler büyük ilgi gösteriyor

- Yerebatan Sarnıcı'nı, 2014 yılında 2 milyon 120 bin 862 kişi ziyaret etti

- İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Bilgili:

- "Bugün Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Müzesi'nin yarısı kadar ziyaretçi alıyor"



İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, AA muhabirine İstanbul'un sarnıçları ve bu sarnıçların gelecek nesillere aktarımında yapılması gerekenler hakkında değerlendirmede bulundu.


Tarihte suyun çok stratejik unsur olduğunu dile getiren Bilgili, bu nedenle insanların suyu biriktirmek için çeşitli fikirler geliştirdiklerini söyledi.


Bunlardan birisinin sarnıçlar olduğunu ifade eden Bilgili, şu bilgileri verdi:


 "Bugün suyu depolamak için başka teknolojiler kullanmamız gerekiyor. Ama sarnıçlar çok büyük kültürel miras. Bizim için öncelikli olan bunların korunmasıdır. Bu sarnıçlara tekrar su doldurup aynı fonksiyonu veremeyeceğimize göre...