10 / 05 / 2024

istanbul şebeke suyu

istanbul şebeke suyu

1946 yılında kurulacak su tesisatıyla Kartal'a su verilecekmiş. Belediyeler Bankası'ndan alınan 160 bin lira kredi ile Yakacık'taki su kaynağı Kartal'a ulaştırılacakmış ve böylece Kartal'ın su problemi de çözülecekmiş. .

1945 yılında İstanbul'un su darlığını gidermek için 10 milyon lira sarf edilecekmiş!

1945 yılında İstanbul'un su problemini çözmek için 10 milyon lira sarfıyla yeni bir su şebekesi kurulacakmış. 1945 yılında İstanbul'a günlük 56 bin metreküp su veriliyormuş ve oran 200 bin metreküpe çıkarılacakmış.

O ilde yaşayanlar dikkat! Su tarifesinde değişikliğe gidildi...

İzmir'de geçen sene 1 Nisan'da başlatılan, şebeke suyu tarifesinin Üretici Fiyat Endeksi'ne (ÜFE) göre aylık belirlenmesi uygulamasının sonlandırıldığı bildirildi.

Barajlar alarm veriyor! Prof. Dr. Şen 'İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı!

Yağışların beklenen oranda olmaması sebebiyle Türkiye'de birçok baraj alarm vermeye başladı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldı' diyerek uyardı.

Kanal İstanbul projesiyle içme suyu havzası imara açıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul'un 10 köyü kapsayan 3. etap planlarına göre, barajın çevresindeki içme suyu havzası imara açıldı.

Mesken tapusu almayan müteahhit su faturasına ortak olacak!

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

Manisa'da içme suyu şebekeleri yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Selendi’nin Avlaşa Mahallesinde 8 bin 625 metre içme suyu şebeke hattı döşeme çalışmalarına başladı.

Soma Konutları'nın içme suyu bağlantıları yapılıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Soma’da şehit düşen 301 madencinin yakınları için yapılan TOKİ konutlarının içme suyu şebeke bağlantılarını yapıyor.

Alanya’ya 34 bin metre içme suyu hattı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Alanya’da 18 milyon TL yatırımla 34 bin metre uzunluğunda içme suyu şebeke hattı döşüyor.

Şanlıurfa'da yağmur suyu şebeke hattı ve alt yapı projeleri başlatıldı!

Periyodik olarak ilçe ziyaretlerinde bulunarak, sorunları yerinde tespit eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, su baskınları ve yoğun yağış alan ilçeler için yağmur suyu şebeke hattı ve alt yapı projelerinin başlatılması talimatını verm

İstanbul'un en çok turist çeken oteli: CVK Park Bosphorul!

Taksim Gümüşsuyu'nda tarihi dokuyu lüksle buluşturan CVK Park Bosphorus Hotel, açılışından itibaren çok kısa bir sürede istanbul'un en çok ziyaretçi ağırlayan oteli oldu.

Şişli'de İSKİ'ye ait şebeke su borusu patladı!

Eskişehir Mahallesi Dericiler Sokak üzerinde öğlen saatlerinde İSKİ’ye ait şebeke suyu borusunda patlama meydana geldi.

Mersin Aladağ içme suyu hattı yenilendi!

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından il genelinde yürütülen içme suyu şebeke hattı iyileştirme çalışmaları kapsamında, Toroslar ilçesine bağlı Aladağ Mahallesi’nin içme suyu şebeke ve terfi hattını yeniledi.

Nevşehir 2000 Evler'i su şebeke hattı yenilendi!

Nevşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından 2000 Evler Mahallesi’nin bir bölümünde içme suyu ana şebeke hattı yenilenmesi çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalar nedeniyle söz konusu bölgede de içme suyu kesintisi yapıldı.

1935 yılında Büyükada su sıkıntısı çekmeyecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Adalar'ın su ihtiyacını karşılamak için iki su vapuru satın alacakmış. Adaya inşa edilecek su deposuna, alınacak vapurlar nöbetle şebeke suyu taşıyacakmış.

istanbul şebeke suyu Haberi

istanbul şebeke suyu

Kartal suya kavuşuyor


Kartal Belediye Reisi Naci Özgüder, Kartal'ın su işi ile Halkevi'nin inşası hakkında görüşmek üzere Ankara'ya gitmişti. Yakacık'taki membadan Kartal'a yeni borularla su gelmesi için Belediyeler Bankası'ndan, 10 senede müsavi taksitle ödenmek üzere 160 bin lira istikraz edilecektir. Bir aya kadar su işine başlanacaktır. 

Hükümet Caddesi'nde yapılacak olan Halkevi içinde tahsisat alınmıştır. İstimlaki yapılan evler yıkıldıktan sonra inşaata hız verilecektir.


Akşam Gazetesi 3 Nisan 1946


Abdullah Kutalmış...