29 / 04 / 2024

İstanbul sokaklarının tamiri

İstanbul sokaklarının tamiri

1938 yılında Vali Kırdar, belediye hududu içindeki sokakların tamir edilmesi emrini vermiş ve bu iş bir rapor hazırlanmış. Hazırlanan rapora göre, sokakların tamir ve inşası 51 milyon liraya mal olacakmış.

İBB: İstanbul Otogarı'nın tahliyesi söz konusu değil!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otogarı ile ilgili yaptığı açıklamada; "İstanbul Otogarı'nın işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir." dedi

Esenler Otogarı'nın tahliye kararı yargıya taşınacak!

Avrasya Terminal İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım, Esenler Büyük İstanbul Otogarı'nın 15 gün içinde tahliye edilmesi kararını yargıya taşıyacaklarını belirtti.

Büyük İstanbul Otogarı'nın tahliye edilmesi istendi!

İBB sözleşmeye aykırı davrandığı gerekçesiyle işletmeci firma Avrasya Terminal İşletmeleri Şirketi'nden Büyük İstanbul Otogarı'nı tahliye etmesini istedi.

Route İstanbul’da ön talep dönemi başladı!

İstanbul’un hızla değer kazanan bölgeleri arasında öne çıkan Ataköy’ün en yeni projesi Route İstanbul’da ön talep dönemi başladı. Bölgeye ve projenin donatılarına kıyasla fiyatları ekonomik seviyelerde tutulan proje ile Ataköy’de yatırım için benzersiz bir fiyat avantajı sunuluyor.

Büyük İstanbul Otogarı'nın ismi değişti!

Büyük İstanbul Otogarı'nın ismi, darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin hatırasına "İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı" olarak değiştirildi.

Özel Van İstanbul Kadın Doğum Hastanesi, devlet hastanesi oldu!

VAN'da FETÖ/PDY bağlantısı nedeniyle OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığı'na devredilen Özel Van İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak hizmete açıldı.

Gaziosmanpaşa'nın kaldırımları yenileniyor!

Gaziosmanpaşa sokaklarının daha güzel ve kullanılabilir bir hale gelmesi için çalışmalar aralıksız sürüyor. Belediye ekipleri, Fevzi Çakmak Mahallesi 774 Sokak’taki kaldırımlarda sorun olduğunu tespit ederek harekete geçti.

Büyükyalı İstanbul ön satışta!

Zeytinburnu sahil yolunda inşa edilen Büyükyalı İstanbul projesi ön satışa çıktı. 111 bin metrekare alan üzerinde yükselen projede konut, ofis, otel, apart otel, işyeri alanları bulunuyor.

Bakırcı Yapı'nın basın toplantısı iptal edildi!

İstanbul Basın Ekspres Yolu’nun en yeni karma projesi olan Serenity Plus, 35 yıllık inşaat tecrübesine sahip Bakırcı Yapı güvencesiyle yükseliyor. Bakırcı Yapı'nın 2 Haziran'da yapmayı planladığı Serenity Plus basın toplantısı iptal edildi.

39.Yapı Fuarı bugün başlıyor!

39 yıldır Türk yapı sektörünün ve bölgenin en büyük fuarı Yapı Fuarı - Turkeybuild İstanbul bugün kapılarını açıyor. 14 Mayıs’ta sona erecek fuarı 111 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

Kentlerin planlanması insanların kaderini de belirleyecek!

Forum İstanbul 2016’nın son oturumlarında kentsel planlama, değişim ve dönüşüm, ekonomik boyutlarıyla yeni finansman modelleri, kentleşmenin önündeki fırsat ve tehditler masaya yatırıldı.

İstanbul 216’nın 2. etabı satışa çıkıyor!

Fikirtepe’de yükselen kentsel dönüşüm projesi İstanbul 216’nın 2’nci etabı satışa çıkıyor. Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın’ın ev sahipliğinde düzenlenecek basın toplantısı 29 Nisan 2016 Cuma günü düzenlenecek.

Egal İstanbul ön talep topluyor! Yeni proje!

Egal İnşaat'ın Ataşehir Esatpaşa'da inşa ettiği Egal İstanbul projesinde ön talep toplanıyor. 24 bin metrekare inşaat alanına sahip projede teslimlerin 18 ay içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor.

İstanbul sokaklarının tamiri Haberi

İstanbul sokaklarının tamiri



İstanbul sokakları


Sokakların yapılması için 51 milyon lira lazımdır. Belediye Terkos'tan kar etmeyecek.

    Vali ve Belediye Reisi Doktor Lütfi Kırdar, İstanbul sokaklarının pek harap ve perişan bir vaziyette olduğunu göz önüne alarak belediye fen işleri müdürlüğüne verdiği emir üzerine İstanbul Belediye hududu dahilindeki bütün sokakların inşa ve tamiri için alınacak tedbirler hakkında bir rapor hazırlanmıştır.

    Bu rapora göre, İstanbul sokaklarının tamamen tamir ve inşası için elli bir milyon liraya ihtiyaç vardır. Halbuki belediyenin bugünkü bütçe vaziyeti karşısında bu işin şehir varidatıyla temimine imkan yoktur.

    Bundan başka Gazi Köprüsü'nün inşası bir seneye kadar biteceğine göre bu köprüye...