İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otogarı ile ilgili yaptığı açıklamada; "İstanbul Otogarı'nın işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir." dedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otogarı ile ilgili yaptığı açıklamada; "İstanbul Otogarı'nın işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir." dedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;
İstanbul Otogarı'nın işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir.
Basın Yayın Organlarında Haberlere konu edildiği şekilde, İstanbul Otogarının tahliyesi söz konusu değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yazısı, Otogarın İşletmecisine yöneliktir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Otogar İşletmecisi arasında önceden beri devam eden ihtilaflar mevcuttur. İşletmeci, UKOME tarafından, "Otoparka giriş-çıkışlar ilk 25 dakika için ücretsizdir" şeklinde alınan kararlara uymamaktadır.
Vatandaşlarımızın şikayetleri ve Belediyemizin tespitlerine istinaden işletmeciye idari para cezası verilmektedir. Bu cezalara karşı açılan davalar reddedilmektedir. Ayrıca, sözleşmeye göre otoparkı işletme hakkı olmadığından işletmeciye 2014 yılında dava açılmış olup halen devam etmektedir.
Haberlere konu olan yazımız ise, şirketin projeye aykırı imalat ve kullanımlarının olduğu tespit edildiğinden, bu husus yasal ve rutin bir işlem olarak İşletmeciye bildirilmiştir.
İşletmecinin mevcut durum itibariyle, hukuki süreçler dahilinde, otogarı işletme hakkı sözleşmeye dayalı olarak devam etmektedir.
Yasal çerçevede gönderdiğimiz yazı nedeniyle Belediyemize yönelik yapılan ithamlar haksız ve mesnetsizdir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
İBB
Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler’deki Büyük İstanbul Otogarı’nın tahliyesinin söz konusu olmadığını söyledi. İBB, açıklamasında Otogar'ı işleten şirketin, '25 dakika ücretsiz otopark kullanım kararı'na uymadığı vurgulandı.
İBB’den yapılan açıklamada, İstanbul Otogarı’nı işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu Ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nde olduğu belirtildi.
İBB’den yapılan açıklamada, söz konusu otogarın amacına uygun kullanım yapılmadığı gerekçesiyle, sözleşmesinin feshedilip 15 gün içinde tahliye edileceğine ilişkin iddialar reddedilip şöyle denildi:
İLK 25 DAKİKA ÜCRETSİZDİR KURALINA UYULMUYOR
“Basın yayın organlarında haberlere konu edildiği şekilde, İstanbul Otogarının tahliyesi söz konusu değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yazısı, Otogarın İşletmecisine yöneliktir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Otogar İşletmecisi arasında önceden beri devam eden ihtilaflar mevcuttur. İşletmeci, UKOME tarafından, 'Otoparka giriş-çıkışlar ilk 25 dakika için ücretsizdir' şeklinde alınan kararlara uymamaktadır. Vatandaşlarımızın şikâyetleri ve Belediyemizin tespitlerine istinaden işletmeciye idari para cezası verilmektedir. Bu cezalara karşı açılan davalar reddedilmektedir. Ayrıca, sözleşmeye göre otoparkı işletme hakkı olmadığından işletmeciye 2014 yılında dava açılmış olup halen devam etmektedir.
Haberlere konu olan yazımız ise, şirketin projeye aykırı imalat ve kullanımlarının olduğu tespit edildiğinden, bu husus yasal ve rutin bir işlem olarak İşletmeciye bildirilmiştir. İşletmecinin, mevcut durum itibariyle hukuki süreçler dahilinde Otogarı işletme hakkı sözleşmeye dayalı olarak devam etmektedir. Yasal çerçevede gönderdiğimiz yazı nedeniyle, Belediyemize yönelik yapılan ithamlar haksız ve mesnetsizdir.”
KARARI YARGIYA TAŞIYACAĞIZ
Avrasya Terminal İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yıldırım, Esenler'deki Büyük İstanbul Otogarı'nın 15 gün içinde tahliye edilmesi kararını yargıya taşıyacaklarını belirtti.
Yıldırım, yaptığı açıklamada, otogarı yap-işlet-devret modeliyle 25 yıllığına aldıklarını ifade ederek, sürenin, 2019 yılının 6. ayında dolduğunu hatırlattı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, otopark ücreti nedeniyle Avrasya Terminal İşletmeleri'ni tahliye etmeye çalıştığını ve 15 gün süre verdiğini anlatan Yıldırım, bunun, yargı süreci beklenmeden alınan hukuksuz bir tahliye kararı olduğunu savundu.
Otoparkları, "otogarların vazgeçilmez unsuru" şeklinde niteleyen Yıldırım, otoparksız havaalanı olmayacağı gibi otoparksız otogar da olamayacağını söyledi.
Belediyenin kendilerine, "Buradan ücret almayın" dediğini ancak zaman zaman ücretle ilgili tarife verdiğini öne süren Yıldırım, otogarlarda alınacak ücretlerle ilgili kanunda 25 dakika ücret alınmayacağının belirtildiğini kaydetti.
Otogar yönetiminin bu konuda gerekli düzenlemeleri yaptığını dile getiren Yıldırım, "Farklı amaçlarla kullanılmaması için belediyenin istediği şekilde 25 dakikalık ücretsiz otoparklar yapılmıştır. Biletini gösteren yolculardan 25 dakika ücret alınmamaktadır. Çünkü burası bazı insanlar tarafından ulaşım amacı dışında kullanılmaya çalışılıyor.
Özellikle çevremizdeki alışveriş merkezine giden insanlar, trafik sıkışıklığından dolayı otogarı kullanıyor. Kamu gücünü kullanarak, burasının 15 gün içinde tahliye edilmesini istemeyi doğru bulmuyoruz. Bununla ilgili yarın yargıya başvuracağız. Ayrıca Sayın Başbakanımız, bakanlar ve ilgili yetkililere konuya müdahale etmeleri için talepte bulunacağız." diye konuştu.
Hürriyet
Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Esenler Otogarı’nın tahliye edileceği haberlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, otogarın tahliyesinin söz konusu olmadığı, İBB’nin tespit edilen projeye aykırı imalat ve kullanımları yasal ve rutin bir işlem olarak işletmeciye bildirilmek üzere yazı gönderdiği belirtildi.
Açıklamada, otogarın işletme hakkının 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği’nde olduğu ifade edilerek “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile otogar işletmecisi arasında önceden beri devam eden ihtilaflar mevcuttur. İşletmeci, UKOME tarafından, ‘otoparka giriş-çıkışlar ilk 25 dakika için ücretsizdir' şeklinde alınan kararlara uymamaktadır. Vatandaşlarımızın şikayetleri ve belediyemizin tespitlerine istinaden işletmeciye idari para cezası verilmektedir. Bu cezalara karşı açılan davalar reddedilmektedir. Ayrıca, sözleşmeye göre otoparkı işletme hakkı olmadığından işletmeciye 2014 yılında dava açılmış olup halen devam etmektedir” denildi.
SÖZLEŞME DEVAM EDİYOR
İBB'nin otogarın işletmecisine noter aracılığı ile gönderdiği yazının da tespit edilen projeye aykırı imalat ve kullanımlarının yasal ve rutin bir işlem olarak işletmeciye bildirilmesi kapsamında olduğu kaydedildi. İşletmecinin, mevcut durum itibariyle hukuki süreçler dahilinde otogarı işletme hakkının sözleşmeye dayalı olarak devam ettiği belirtilerek “Yasal çerçevede gönderdiğimiz yazı nedeniyle, belediyemize yönelik yapılan ithamlar haksız ve mesnetsizdir” denildi.
yazi
19 Ağustos 2016 tarihinde İBB tarafından gönderilen yazıda otogarın 15 gün içinde tahliyesi isteniyordu. Bugün yapılan açıklamada bunun rutin olduğu belirtirdi.
Sözcü