30 / 04 / 2024

İstanbul Otogarı tahliye edilecek mi

İstanbul Otogarı tahliye edilecek mi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otogarı ile ilgili yaptığı açıklamada; "İstanbul Otogarı'nın işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir." dedi

İstanbul'da 4 günde dört bina tahliye edildi!

İstanbul Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de 4 günde dört bina tahliye edildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul Park tahliye ediliyor! Yıl sonunda boş olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teslim edilecek!

Dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Formula 1'e pek çok defa ev sahipliği yapan Kurtköy'deki İstanbul Park Pisti'nde bir son dakika gelişmesi yaşandı ve İstanbul Park’ın tahliye edileceği öğrenildi. İşte ayrıntılar...

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

Bakan Abdulkadir Uraloğlu'ndan olası İstanbul depremi açıklaması: Tahliye planı hazır!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, olası İstanbul depreminde tahliye planlarının hazır olduğunu açıkladı.

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu: "Depremde tahliye planlarımız hazır"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk oldu ve Kemal Öztürk'ün sorularına cevap verdi. Olası İstanbul Depremi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, depremde tahliye için planlarının hazır olduğunu söyledi. 

Maltepe'deki Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de depreme karşı dayanıksız olduğu belirlenmiş olan 5 blok ve 245 daireden oluşan Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı verildi.

Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? Kiracılar 1 aylık süreye aman dikkat!

İstanbul'da bir ev sahibi, kiracısına binayı boşanacağı eşine devredeceğini söyleyerek evi tahliye etmesini istedi. Peki, bu durumda kiracı evden çıkabilir mi? Yeni ev sahibi sözleşmeye rağmen kiracıyı tahliye edebilir mi? İşte detaylar...

İstanbul'da bulunan üç hastane için tahliye kararı verildi!

İstanbul'da artan deprem riski sebebiyle tahliye edilmesi gereken hastanelerin sayısı artıyor. Acil durum hastanelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin de tahliye edilmesine karar verildi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, listenin güncellendiğini duyurdu.

15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda inceleme başlatıldı! Yüzde 40'ın üzerinde olması halinde yıkılacak!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda çatlak kolonlar ile korozyona uğramış demirlerin görüntüsünden sonra inceleme başlattı! 

İstanbul otogarı için korkutan açıklama geldi! Depreme dayanıklı değil!

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan İstanbul otogarının depreme dayanıklı olmadığını açıkladı.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi? İlçe ilçe tahliye edilen okulların tam listesi! Hemen bakın!

İstanbul'da hangi okullar tahliye edildi sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte İlçe ilçe tahliye edilen okulların tam listesi... Hemen bakın...

Okulların açılmasına saatler kala son dakika gelişmesi! İstanbul’da 93 okula tahliye kararı!

Büyük deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’la ilgili çok önemli bir son dakika açıklaması geldi. Valilik, yapılan inceleme sonunda deprem riski taşıdığı belirlenen 93 okul için tahliye kararı alındığını duyurdu.

İstanbul Otogarı tahliye edilecek mi Haberi

İstanbul Otogarı tahliye edilecek mi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Otogarı ile ilgili yaptığı açıklamada; "İstanbul Otogarı'nın işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir." dedi



İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şu şekilde;


İstanbul Otogarı'nın işletme hakkı, 4 Mayıs 2019 tarihine kadar Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği'ndedir.

Basın Yayın Organlarında Haberlere konu edildiği şekilde, İstanbul Otogarının tahliyesi söz konusu değildir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yazısı, Otogarın İşletmecisine yöneliktir.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Otogar İşletmecisi arasında önceden beri devam eden ihtilaflar mevcuttur. İşletmeci, UKOME tarafından, "Otoparka giriş-çıkışlar ilk 25 dakika için ücretsizdir" şeklinde alınan kararlara uymamaktadır.


Vatandaşlarımızın şikayetleri ve Belediyemizin tespitlerine istinaden işletmeciye idari para cezası verilmektedir. Bu cezalara karşı açılan davalar reddedilmektedir. Ayrıca, sözleşmeye göre otoparkı işletme hakkı olmadığından işletmeciye 2014 yılında dava açılmış...