29 / 04 / 2024

Maltepe'deki Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı!

Maltepe'deki Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de depreme karşı dayanıksız olduğu belirlenmiş olan 5 blok ve 245 daireden oluşan Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı verildi.



İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de depreme karşı dayanıksız olduğu belirlenmiş olan 5 blok ve 245 daireden oluşan Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı verildi.

İstanbul Maltepe Zümrütevler Mahallesi Handegül Sokak'ta bulunan Yeşil Belde Sitesi'nde yapılan incelemede "depreme karşı dayanıksız" raporu verilmesi üzerine söz konusu sitede yıkım için işlemlere başlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, bu kapsamda konutların elektrik, doğal gaz ve suyunun kesilmesine 5 blok ve 245 konuttan meydana gelen Yeşil Belde Sitesi'nde gelen ekiplere site sakinleri tepki verdi.

Yine paylaşılan detaylara göre, yaşanan tartışmalardan sonra konutların boşaltılması için toplamda 15 günlük bir süre veren ekipler Yeşil Belde Sitesi'nden ayrıldı.

Maltepe deki Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı!

"Bize 66 metrekare daire vermek istiyor"

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, site sakinleri arasında yer alan Mesut Kavak, gazetecilere, konutlarının şu an 145 metrekare olduğunu fakat yeni inşa edilecek konutların 66 metrekare yapılacağının kendilerine bildirildiğini belirterek, çevredeki sitelere verilen emsalin kendilerine verilmediğini belirtti.

Yaptığı açıklamada buranın yıkılması için çeşitli başvurularının olduğunu kaydeden Mesut Kavak problemlerinin çözülmesini istediklerini kaydederek, kendilerine 66 metrekare konut vermek istediklerini söyleyerek, 4-5 kişilik bir aile 66 metrekarede nasıl yaşayacağını sordu.

Yaptığı açıklamada emsal olmadan olmadığını söyleyen Mesut Kavak, kendilerinin canımızı tehlikeye atanın, binalarının yenilenmesinin önüne engel koyanın belediyenin kendisi olduğunu söyledi. Açıklamasında "Maltepe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında top gibi yuvarlandık." diyen Mesut Kavak, elektrik, su ve doğal gazı keserek kendilerini oradan çıkarmak istediklerini söyledi.

Yeşil Belde sitesi sakinleri arasında yer alan Huriye Gülhatun da "Yaşlıyız, emekliyiz. Biz nereye gideceğiz? Kiralar çok pahalı." diyerek söz konusu bu karara tepki gösterdi.

"Amacımız can ve mal güvenliklerini korumak"

Yine paylaşılan detaylara göre, Maltepe Belediyesi Kentsel Dönüşüm Şefi Gürkan Taybars da yaptığı açıklamada amaçlarının buradaki vatandaşları mağdur etmek olmadığını kaydederek, amaçlarının buradaki insanların can ve mal güvenliklerini korumak olduğunu söyledi. Gelen talimat üzerine mağduriyeti bir nebze daha azaltmak için 15 gün süre verdiklerini söyleyen Gürkan Taybars, 18 Ağustos tarihinde ekiplerin geleceğini ve tahliye işlemlerinin gerçekleştirileceğini söyledi.

İstanbul'da 300 bine yakın iş yerinin acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Şanlıurfa'daki 4 bin 562 deprem konutunun inşası tam gaz!

Uluslararası gayrimenkul şirketi VS Partners, Azerbaycan’da ortak projeler için harekete geçti!


Geri Dön