02 / 05 / 2024

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu: "Depremde tahliye planlarımız hazır"

Bakan olası İstanbul Depremi ile ilgili konuştu:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk oldu ve Kemal Öztürk'ün sorularına cevap verdi. Olası İstanbul Depremi hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan, depremde tahliye için planlarının hazır olduğunu söyledi. 



Prof. Dr. Celal Şengör'ün İstanbul'dan taşınmak için hazırlık yaptığı ortaya çıkmış ve Fatih Altaylı'ya konuşan Şengör'ün depremin ardından İstanbul'da yaşanacaklara dair yaptığı açıklamalar korku salmıştı. İstanbul'dan çıkışın çok zor olacağını söyleyen Şengör, gerekli yardım gelmesinin de imkansız olduğunu savunmuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Habertürk televizyonuna konuk olarak  Kemal Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Programda konu İstanbul Depremi'ne de geldi. Bakan depremde tahliye planlarının yapıldığını söyledi. 

İşte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun o açıklamaları:

"Elimizi vicdanımıza koyalım. İstanbul'da Avrasya Tüneli'ni, Marmaray'ı, Kuzey Marmara otoyolunu 3 saat bakıma alsak ne olur? İstanbul'da beklenen deprem ile ilgili, bu şehrin depremde tahliye edilmesiyle ilgili bizim yapmış olduğumuz planlar var.

Öncelikle İstanbul'a girenlerin önceliklerini disipline edeceğiz. Trafiği yaratan şehirden çıkanlardan ziyade girenler oluyor. İstanbul'daki konut yoğunluğu başka hiçbir şehre benzemiyor.

Önemli yapılarımızın tümü sınıfı geçmiştir. Bu 11 ilde de geçmiştir. Büyük yapılarımızda yıkım olmasına ihtimal vermiyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle iletişim içinde olmamamız tabii ki imkansız. Bakın son olarak UKOME toplantısında konuştuk ve ortak bir noktada anlaşmaya vardık. Oturduk hesabı güncelledik ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle anlaştık.

İstanbul'da tespit edilmiş olan bir taksi ihtiyacı mevcut. Biz bir dünya metrobüsü devreye koyduk, metro yaptık. Bir kısmını belediye yaptı bir kısmını biz yaptık. Burada binlerce dolmuş boşa çıktı. 3750 civarında dolmuşun taksiye dönüşmesi konusunda ortak bir karar aldık. Bunları tamamen dönüştürelim ve gelin tekrar bir hesaplama yapalım diyoruz İBB'ye. Yetmezse devamını oturup tekrar konuşacağız."

Bankalarda yeniden promosyon yarışı başladı: İşte yeni rakam...

Meteoroloji'den sarı alarm! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sokağa çıkmadan önce iki kere düşünün

Toplu sözleşme anketi: Memurlar her 3 ayda bir zam istiyor

 


Geri Dön