09 / 05 / 2024

Bankalarda yeniden promosyon yarışı başladı: İşte yeni rakam...

Bankalarda yeniden promosyon yarışı başladı: İşte yeni rakam...

Asgari ücret ve emekli ile memura yapılan zamlardan sonra bankalarda promosyon yarışı yeniden başladı. Peki promosyonda en yüksek rakam ne? İşte detaylar...



Asgari ücret, memur maaşları ve emekli gelirlerine yapılan zamların ardından Türkiye'de bankalar arasında promosyon yarışı yeniden başladı. Bazı bankalar, promosyon ücretlerini oldukça cazip seviyelere çekerek 15 bin TL'ye kadar çıkarırken, taahhüt sürelerini kısaltma olasılığı da gündemde. 3 yıl süreyle yapılan anlaşmalar yerine, 1,5 yıl gibi daha kısa bir süreyle de anlaşmalar yapılabileceği konuşuluyor. Bankaların yeni promosyon oranlarını ve şartlarını önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurması bekleniyor.



PROMOSYON YARIŞI HIZ KAZANIYOR!

Temmuz ayı itibarıyla maaşlara yansıyan artışlar, bankaların da harekete geçmesine neden oldu. Özellikle emekliler, promosyonlarını güncelleyen bankalardan umduklarını bulamamıştı. Ancak şimdi, promosyon yarışı tekrar hız kazanıyor.

Bankalar, en düşük memur maaşının 22 bin TL seviyesine yükselmesinin ardından, müşterilerine daha cazip teklifler sunma konusunda çalışmalara başladı. Çalışanlara ve emeklilere yönelik promosyonlar, 7 bin 500 TL ile 10 bin TL arasında maaş alanlara 7 bin 500 TL, 10 bin TL ve üzeri maaş alanlara ise ortalama 9 bin TL civarında promosyon öneriyor.

"BEDEL ÖDENDİĞİ TAKDİRDE BAŞKA BANKAYA GEÇİLEBİLİYOR"

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Tarkan Zengin, promosyon konusunda daha cazip teklifler sunan bankaların tercih edilmesi durumunda, cayma hakkının geçerli olduğunu belirtti. Emeklilerin 3 yıl süreyle taahhüt vererek promosyonlardan yararlanabileceği bu sistemde, emeklilerin eğer 1 yıl öncesinden anlaşma yaptıysa, 24 aylık promosyon bedelini ödeyerek başka bir bankaya geçebileceğini ifade etti.

TAAHHÜT SÜRESİ KISALIYOR


Ayrıca, bazı bankaların taahhüt sürelerini kısaltma olasılığını değerlendirdiği de gelen bilgiler arasında. 3 yıl yerine 1,5 yıl gibi daha kısa bir süreyle de anlaşmalar yapılabilir. Bankaların yeni promosyon oranlarını ve şartlarını yakın zamanda açıklaması bekleniyor.

Emekliler ve çalışanlar için bu promosyon yarışının, maaşlar ve ekonomik refah açısından olumlu bir etki yaratması amaçlanıyor. Vatandaşların en iyi promosyon tekliflerini değerlendirmesi ve ihtiyaçlarına uygun bankayı seçmeleri önem taşıyor.

Meteoroloji'den sarı alarm! Bu illerde yaşayanlar dikkat: Sokağa çıkmadan önce iki kere düşünün

Toplu sözleşme anketi: Memurlar her 3 ayda bir zam istiyor

Simit fiyatları durmak bilmiyor! Bir şehirde daha zam geldi


Geri Dön