06 / 07 / 2024

istanbul surları restore

istanbul surları restore

Fatih Sultan Mehmet'in 1478 yılında Topkapı Sarayı ile birlikte inşa ettirdiği 4 kilometrelik Sur-u Sultani, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore ediliyor.

İstanbul Sur-u Sultani restore edilecek!

Kültür Bakanlığı’ndan İstanbul Surları için mega proje! Roma İmparatorluğu döneminden kalan 22 km’lik surlar restore edilecek. Çalışmalara Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra inşa ettirdiği “Sur-u Sultani”den başlanacak.

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Fatih'teki surlar restore edilip millet bahçesine çevrilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yıkım ve tarihi değeri ortaya çıkaracak adımları attıklarını dile getirerek, surların Fatih Belediyesi tarafından restore edilip millet bahçesine çevrileceğini açıkladı... 

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

700 yıllık Ceneviz surları restore edilmeyi bekliyor!

Galata'da geçen yıl aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen toprak kayması ile altı boşalan 700 yıllık tarihi Ceneviz surları aradan geçen bir yıla rağmen onarılmadı.

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

Mimarlar, İstanbul surlarını yerinde inceledi!

Sur Çelik Kapı, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un tarihi surlarını gezen mimarlar, Ortaçağ’dan günümüze kadar gelen İstanbul surlarını yerinde inceleme şansı yakaladı.

Bursa'daki İstanbul Kapı'da restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Hıristiyanların önemli hac merkezlerinden olan İznik surlarındaki 2000 yıllık İstanbul Kapı'yı restore ediyor.

İznik Surları 4.5 milyon TL'ye restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en uzun ikinci suru olan İznik surlarının restore edileceğini açıkladı. İznik surlarının en gösterişli kapısı olan İstanbul Kapı restorasyonu için 4,5 milyon lira harcanacak.

istanbul surları restore Haberi

istanbul surları restore
Fatih Sultan Mehmet'in 1478 yılında Topkapı Sarayı ile birlikte inşa ettirdiği 4 kilometrelik Sur-u Sultani, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore ediliyor. Bir yıl sürecek çalışmanın bitmesinin ardından tarihi surların, Haliç bölümündeki Kara Surları ve Marmara Surları da, kademeli olarak restore...