30 / 04 / 2024

İstanbul Surlarına sosyal tesis etkisi

İstanbul Surlarına sosyal tesis etkisi

İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiaları meclis gündemine taşındı. Konu hakkında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş soru önergesi hazırladı..

Beşiktaş Kulübü'nden İstanbul Havalimanı'na komşu 'Beşiktaş Gayrimenkul Projesi' geliyor!

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Serdal Adalı kulübün borcunu İstanbul Havalimanı'na yakın mesafede yer alacak Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile kapatacaklarını açıkladı.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Başvuran PTT'den anında alabiliyor! Anne babalar hemen bakın!

Bakanlık tarafından dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal yardım ödemesi yapılıyor. Peki çocuk yardımına Nisan zammı geldi mi? Çocuk destek bileşenine nasıl başvurulur? 

e-Devlet'ten başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı? Şimdi bakın! 

Aile Bakanlığı dar gelirli haneler için çocuk başına sosyal destek ödemesi sağlıyor. Peki çocuk yardımı 2023 kaç lira? Çocuk destek parasına yeni zam yapılacak mı?

e-Devlet'e başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Aile Bakanlığı dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için çocuk başına sosyal yardım ödemesi yapıyor. e-Devlet'te başvurana PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımına Şubat zammı geldi mi? Hemen siz de bakın!

Samsung iddialı! Sosyal medyada en iyi fotoğraflar ondan sorulacak!

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, kullanıcılarına sosyal medya için en iyi fotoğrafları çekme imkanı vermek için kolları sıvadı. İlk hangi telefona o özelllik konulacak?

Sosyal Yardımlaşma Vakfı 40 bin TL'ye Ford Transit Minibüs satıyor!

İstanbul Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 40 bin TL'ye Ford Transit Minibüs satacak. İşte ihale detayları...

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Tahincioğlu Gayrimenkul 2021'de İstanbul dışına açılıyor!

Tüm olumsuzluklara rağmen 2020 yılında cirosunu 2 milyar TL'nin üzerine taşımayı başaran Tahincioğlu Gayrimenkul, aşı sürecine geçilmesiyle birlikte 2021 yılında da bu ciro rakamını geçmeyi hedefliyor. Aynı zamanda Tahincioğlu, 2021'de İstanbul dışına açılmayı da planlıyor.

TOKİ'nin 15 bin evi engelli ve şehit yakınına!

2020'de ev sahibi olanların arasına 'sosyal konut hamlesi' ile 100 bin kişi daha ekleniyor. Düşük tutarlı peşinat ve taksit imkanıyla kolayca ev sahibi olabilenen projede konutların 15 bini şehit yakınları ve engelliler için ayrıldı...

İstanbul Havalimanı'na 30-40 civarında bungalov tarzı otel yapılacak!

2019 hedeflerini tutturduklarını dile getiren İGA Ceo’su Kadri Samsunlu, “İstanbul Havalimanı'na Uzakdoğu’daki havalimanlarında revaçta olan uzay kapsülü gibi, bungalov tarzı 30-40 civarında otel yapacağız.” 

Tevfik Göksu: Bütçede projelerin iptali ve çokça borçlanma var!

2020 yılı bütçesi toplantısında AK Parti grubu adına açıklamalarda bulunan Grup Başkanvekili Göksu, ''Projelerin iptali, çokça borçlanma, İstanbul arazilerinin satışı, sosyal medya algı yönetimi, israf diye kampanya yaptığınız çok sayıda araç kiralama var. Bu bütçede hayal kırıklığı var. Bu bütçede

İstanbul Surlarına sosyal tesis etkisi Haberi

İstanbul Surlarına sosyal tesis etkisi


CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş , İstanbul Surları'nın belediyeye ait sosyal tesis alanının genişletilmesi nedeniyle tahrip edildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı.


CHP'li Yarkadaş sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya iletti. Önergesinde "İstanbul'daki en eski yapılardan biri olan ve UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alman 1600 yıllık tarihi İstanbul Surları ülkemizin en değerli tarihi ve kültürel varlıklarından biridir.


Fatih Belediyesine ait Topkapı Sosyal Tesisinin Dış Surlarla İç Surlar arasında kalan bölge çeşitli toplantılar ve düğünler için halka hizmet vermektedir. Bu alanın (1. Toplantı bölgesi) üstünün seyyar malzeme ile kapatıldığı ve düğün alanını genişletmek için hareketli çatı kurulduğu görülmüştür." şeklinde açıklamalarda bulunan Yarkadaş, "Dış surların kenar duvarlarının yıkılarak yeni malzemelerle dekoratif bir şekilde yapılması, tarihi ve kültürel mirasın aslından koparılması...