03 / 05 / 2024

İstanbul teleferiği

İstanbul teleferiği

1991 yılında İstanbul'da ilk kent içi teleferik Maçka'da inşası devam eden Demokrasi Parkı'nda kuruluyormuş. Demokrasi Parkı'ndaki Maçka Çeşmesi ile Hilton arasında çalışacak teleferik 400 mesafede gidip gelecekmiş.

MİNT E-5 ve MİNT Şişli projelerinde ön talep toplanıyor!

MİNT, yeni projesi ‘MİNT E-5’ ve ‘MİNT Şişli’ için ön talep toplamaya başladı. MİNT E-5’te; İskoç Parlamentosu, Çin Ulusal Kongre Merkezi ve Abu Dhabi’deki Kapital Kapısı gibi dev projelere imza atan dünyaca ünlü mimarlık şirketi RMJM İstanbul ile işbirliği yapılıyor.

Büyükyalı İstanbul'un BMW 5 Serisi etkinliği 21 Mayıs'ta!

Özak GYO, Yenigün ve Ziylan Ortaklığı tarafından Büyükyalı İstanbul, Borusan işbirliğiyle satış ofisinde BMW tutkunları davetliler test sürüşü yapıp yeni 5 Serisi’ni deneyimleyebilecekler. Etkinlik 21 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Kanal İstanbul projesi için hazırlıklar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 yılda yapılan projeler hakkında bilgiler verdi. Kanal İstanbul projesi için hazırlıkların başladığını söyleyen Erdoğan, ''Karadeniz’i Marmara’ya bağlayalım istedik. Şimdi de bunun adımını atıyoruz'' şeklinde konuştu.

Avrasya GYO Şişli gayrimenkulünü kiraladı!

Avrasya GYO tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İstanbul İli Şişli İlçesi Büyükdere Caddesi C Blok Kat:5 No:16 nın yeniden kiraya verilmesi hakkında açıklamada bulundu.

Şişli Diyabet Tedavi ve eğitim Merkezi açıldı!

İstanbul’da Şişli Diyabet Tedavi ve eğitim Merkezi açıldı. Prof. Kaya: “Yaşam köyü projesiyle 5 bin kişiyi eğitmeyi amaçlıyoruz.”

Süreyya Beşe'nin çocuklarından Garaj İstanbul için dava!

Kilisli işadamı Süreyya Beşe’nin ölümünün ardından başlayan miras kavgası, yine mahkemelik oldu. Beşe’nin 16 yıl önce otel karşılığı mirastan feragat eden çocukları, Garaj İstanbul binası için üvey annelerine dava açtı.

Şentepe Teleferiği hizmete açıldı!

Bakım ve onarım nedeniyle bir süre hizmetine ara verilen, Şentepe Teleferiği, tekrar yolcu taşımaya başladı.

Reina'nın kapatılması İstanbul turizmi için büyük kayıp!

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina'nın kapatılmasının İstanbul turizmi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Yenimahalle Şentepe Teleferiği yeniden açılıyor!

Bakım ve onarım nedeniyle bir süre hizmetine ara verilen Şentepe Teleferiği, çalışmaların tamamlanmasıyla, 31 Ağustos Çarşamba sabah 06.00'dan itibaren yeniden hizmete başlayacak.

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin arazisi Taş Yapı'nın!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne okul arazisinin korunması için açtığı davalar sürmesine karşın İstanbul Valiliği, Taş Yapı’ya okulda çalışma yapabileceklerine ilişkin izin verdi. Şirket yetkilileri dün sabah erken saatlerde okula giderek ölçüm yaptı.

Ahmet Arslan: Kanal İstanbul için son aşamaya geldik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi için birçok alternatif güzergah çalıştıklarını ve son aşamaya geldiklerini ifade etti.

Self İstanbul projesi için ön talep toplanıyor!

Karden İnşaat, Self İstanbul projesi için ön talep toplamaya başladı. Esenyurt'ta yer alan Self İstanbul projesinde konut ve ticaret alanları olacak...

Emlak Konut'un Şişli Teşvikiye'deki arsalarının değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul İli Şişli Teşvikiye'daki arsalara yönelik hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı.

İstanbul teleferiği Haberi

İstanbul teleferiği



Hilton'la Maçka Çeşmesi arasında işleyecek


İstanbul'a ilk teleferik


Maçka'daki Demokrasi Parkı ile Hilton arasında 400 metre mesafede gidip gelecek iki teleferik 6'şar kişilik olacak. İlk üç aşaması ihale edilen projenin, iki yılda tamamlanması öngörülüyor.


Ferit FARSAKOĞLU


   İSTANBUL'da ilk kent içi teleferik Maçka'daki Demokrasi Parkı'nda kuruluyor. Yeniden düzenlenen Demokrasi Parkı'na gidiş gelişi sağlayacak iki teleferik kabininin her biri 6 kişilik olacak. 400 metre uzunluktaki hatta karşılıklı gidip gelecek olan teleferikler tarihi Maçka Çeşmesi'yle Hilton Oteli arasında işleyecek.

   İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Demokrasi Parkı'nın dört aşamalı gerçekleştirileceğini, ilk üç aşamasının ihalesinin yapıldığını, dördüncü aşama için de önümüzdeki günlerde ihaleye...