30 / 04 / 2024

İstanbul teleferik projelerinin tarihçesi

İstanbul teleferik projelerinin tarihçesi

Mecidiyeköy-Çamlıca arasına yapılması planlanan İstanbul Boğazı teleferik projesinin 1957'de Rumeli Hisarı - Anadolu Hisarı arasında yapılmasının planlandığı ortaya çıktı. Proje için 200 gecekondu yıkılmış... İşte Abdullah Kutalmış Mızrak'ın araştırması..

Pasifik GYO Next Level İstanbul, Bodrum, Kemer ve Country projelerinin değeri 28.5 milyar TL!

Pasifik GYO tarafından Next Level İstanbul, Next Level Bodrum, Next Level Kemer ve Next Level Country projelerinin yıl sonu değerleri açıklandı. İşte proje proje o rakamlar...

Nef Meram satışta! 157 villalık yeni proje Eylül 2025'te teslim!

İstanbul'daki projelerinin yanı sıra arsa satışlarına da devam eden Nef'in Konya'da hayata geçirdiği Nef Meram satışa çıktı. 157 villanın yer aldığı projenin teslimlerinin 2025 yılının Eylül ayında yapılması planlanıyor. 

Nef Meram nerede? Nef Konya Meram fiyat listesi!

İstanbul'daki projelerinin yanı sıra arsa satışlarına da devam eden Nef, Konya projesi için de ön talep topluyor. Peki Nef Meram nerede? Nef Konya Meram fiyat listesi...

Nef Meram ön talep topluyor! 157 villalık yeni proje!

İstanbul'daki projelerinin yanı sıra arsa satışlarına da devam eden Nef, Konya projesi için düğmeye bastı. Nef'in Konya projesinde 157 villa yer alacak.

14 yılda Tuzla Sebze Hali inşaatının yüzde 20'si tamamlanabildi!

AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yönetimi tarafından hazırlanan stratejik planlarda olan Tuzla sebze meyve hali projesinin 14 yılda yüzde 20’sinin yapılabildiği öğrenildi. Stratejik planlara konulan teleferik projelerinin çoğunun da eski yönetim tarafından iptal edildiği belirlendi

TOKİ 100 bin konut İstanbul 2020 projeleri!

TOKİ 100 bin konut İstanbul 2020 projelerinin hangi ilçelerde olacağı belli oldu. İstanbul TOKİ projelerinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri yer alacak.

Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı!

Yıllardır İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı. 

Kanal İstanbul, Türk projelerinin zirvesine oturdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 2011'de Başbakan iken "Bir hayalimiz var. Göreve gelir gelmez, bu projeyi hayata geçirmeyi düşündük" dediği Kanal İstanbul projesi, dünyanın kıskandığı Türk projelerinin zirvesine oturdu.

İstanbul'da açılacak 10 yeni teleferik hattı!

İstanbul'da 2017'de 2 ve 2019 sonrasında 8 yeni teleferik hattı açılacak. İşte İstanbul'da ayağınızı yerden kesecek 10 yeni teleferik hattı!

Sultanbeyli Teleferik Hattı imar planı askıda!

İstanbul Sultanbeyli İlçesi, Teleferik Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Kuzey İstanbul projelerinin çevresi imara açılmamalı!

İstanbul 3. Havalimanı'nın 14 milyar dolarlık yatırımla diğer büyük projelerden ayrıştığı ifade edilen Makine Mühendisleri Odası’nın raporunda, özellikle Kuzey İstanbul projelerinin çevrelerinin alanı ilan edilerek, imara açılmasının önlenmesi istendi.

Mecidiyeköy-Çamlıca teleferik hattı projesi iptal edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın, seçim vaatleri arasında yer alan Mecidiyeköy-Zincirlikuyu-Altunizade-Çamlıca Teleferik Hattı projesi iptal edildi.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

İstanbul teleferik projelerinin tarihçesi Haberi

İstanbul teleferik projelerinin tarihçesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Şubat 2013'te açıkladığı ve Mecidiyeköy - Zincirlikuyu - Altunizade - Çamlıca arasında 2015'te hizmete girmesi planlanan İstanbul Boğazı teleferik projesi, 1957 yılında da Rumeli Hisarı ile Anadolu Hisarı arasında yapılması planlanmış.


İstanbul'un Avrupa ve Anadolu yakasını birbirine bağlayacak teleferik projesi için 200 gecekondunun yıkımı gerçekleştirilmiş...


Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı habere göre, Rumeli Hisarı - Anadolu Hisarı arasına teleferik yapılması planlanırken Üsküdar ile Çamlıca arasında bir teleferik kurulması konusundaki çalışmalarda da ilerleme sağlanmış...


Haberin devamı için tıklayın!


Emlakta nostalji haberleri için...