19 / 05 / 2024

istanbul temiz plajların listesi

istanbul temiz plajların listesi

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün son analizlerine göre, kentteki 69 yüzme alanındaki deniz suyunun "iyi", 11'inin ise "yeterli" kalitede olduğu tespit edildi. İşte İstanbul'da denize girilebilecek yerler...

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Ücretsiz halk plajlarımızın sayısını artıracağız!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin turizm ülkeleri arasındaki sıralamada konumunu yükselttiğini söyledi. Bakan Ersoy ayrıca, ücretsiz halk plajlarının sayısını artırılacağını belirtti.

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

ENKA'nın acı günü! Temiz Üstün vefat etti!

ENKA İnşaat ve Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Eski Üyesi Temiz Üstün vefat etti. ENKA taziye ilanı yayınlandı.

Plajların su kalitesine internetten takip!

TÜBİTAK ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının geliştirdiği proje kapsamında Türkiye kıyılarındaki bin 112 plajın yüzme suyu kalitesi takibe alınacak. Uygulama ile dileyen herkes, internet üzerinden plajların durumu hakkında bilgi alabilecek.

1949 yılında Florya Plajları'nı Belediye işletecekmiş!

Senede 150 bin lira gelir getireceği ümit edilen Florya Plajları'nı 1949 yılında Belediye işletecekmiş. Plajlardan elde edilen gelirler belediye işlerine sarf edilecekmiş. Ayrıca Çırağan Sarayı'nın yerinde otel yaptırılacakmış.

Fortis İstanbul Basın Ekspres Yolu'nda yükseliyor!

Gate inşaat tarafından hayata geçirilecek olan Fortis istanbul projesi Basın Ekspres Yolu üzerinde yer alan Aslan Tır Garajı arazisinde inşa edilecek. Fortis İstanbul projesi 391 adet daire ve 18 adet dükkandan meydana geliyor.

Erdek'in Ocaklar plajlarını yosunlar sardı!

Balıkesir'in Erdek ilçesinin Ocaklar mevkisinde, plajları saran yosunlar nedeniyle vatandaşlar sıkıntılı günler geçiriyor. Belediye ekipleri, turistlerin şikayetlerinin artması üzerine işmakineleriyle her gün yaklaşık 50 ton yosun temizlenmeye çalışıyor.

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü: Foça plajları mükemmel!

Yaz ayları geldi çattı, sıcaktan bunalanlar kendini plajlara attı. Bu noktada hergün ve her haftasonu binlerce kişinin denize girip serinlediği Ege kıyılarında, en temiz plajlar arasında Foça ve civarındaki plajların olduğu ifade ediliyor.

Kemer'deki plajların üçte biri halka açıldı!

Kemer Kaymakamlığı’nın talimatıyla ilçe merkezinde özel işletmeler tarafından işletilen plajların üçte birlik bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Sahillere uyarı tabelası koyan kaymakamlık, Ayışığı Plajı’nda denetim yaptı.

Belcekız ve Ölüdeniz plajlarının ihalesi durduruldu!

Fethiye İlçesi'nde, yılda yaklaşık 8 milyon lira gelir getirdiği açıklanan dünyaca ünlü Ölüdeniz ile Belcekız plajlarının 2 milyon 690 bin liraya ihale edilmesi üzerine yapılan itiraz sonucunda mahkeme, ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Ölüdeniz ile Belcekız plajlarının ihalesi durduruldu!

Fethiye İlçesi'nde, yılda yaklaşık 8 milyon lira gelir getirdiği açıklanan dünyaca ünlü Ölüdeniz ile Belcekız plajlarının 2 milyon 690 bin liraya ihale edilmesi üzerine yapılan itiraz sonucunda mahkeme, ihaleyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Ölüdeniz ve Belcekız plajlarının özel bir şirkete verilmesi tepki çekti!

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde, yılda yaklaşık 8 milyon lira gelir getirdiği açıklanan dünyaca ünlü Ölüdeniz ile Belcekız plajlarının, yıllık 2 milyon 690 bin liraya özel bir şirkete verilmesi tepkilere neden oldu.

Ölüdeniz plajlarının özel şirkete devri tartışma yarattı!

Dünyaca ünlü Ölüdeniz plajlarının özel şirkete devri tartışma yarattı. Yılda ortalama 8 milyon lira gelir getiren Ölüdeniz ve Belcekız plajlarının yıllık 2.6 milyon liraya ihale edildiği belirlendi. İhaleye karşı imza kampanyası başlatıldı.

istanbul temiz plajların listesi Haberi

istanbul temiz plajların listesi


İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün son analizlerine göre, kentteki 69 yüzme alanındaki deniz suyunun "iyi", 11'inin ise "yeterli" kalitede olduğu tespit edildi.


Çalışmaları, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Deniz Hizmetleri Müdürlüğü gibi paydaş kuruluşlarla yaptıklarını aktaran Özyurt, yalnızca deniz suyu açısından değil, yüzme alanlarını güvenlik ve sosyal hizmetler gibi konularda da denetlediklerini aktardı. Çalışmaların yıllık olarak planlandığını, 15 Eylül'e kadar belirlenen 80 yüzme alanında ve 27 kirlilik izleme noktasında 963 numune alacaklarını ifade eden Özyurt, şöyle konuştu:


80 YÜZME ALANI BELİRLENDİ


"İlimizde 80 yüzme alanı belirlenmiştir. Yapılan analizlere göre kötü kalitede suya rastlanılmamıştır. Bütün yüzme alanları halkımızın güvenle gireceği şekilde sezona hazırdır. Sayın...