06 / 05 / 2024

İstanbul Tıp Fakültesi taşımacak mı

İstanbul Tıp Fakültesi taşımacak mı

2007 yılında Maliye Bakanlığı, Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'ne yaptığı ''120 dönümlük alandan çıkın, yerine size Olimpiyat Stadı yanında bin 400 dönümlük bir alana modern hastane yapalım'' önerisinde bulunmuş.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da kirli hava alarmı! Astım ve KOAH hastaları sakın dışarı çıkmayın!

İstanbul’da sabah saatlerinde oluşan gri bulutlar halk sağlığını tehdit ederken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Pror. Dr. Bilun Gemicioğlu, kronik öksürük vakalarının arttığını söyledi.

İstanbul'da bulunan üç hastane için tahliye kararı verildi!

İstanbul'da artan deprem riski sebebiyle tahliye edilmesi gereken hastanelerin sayısı artıyor. Acil durum hastanelerinden biri olan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin de tahliye edilmesine karar verildi ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, listenin güncellendiğini duyurdu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart itibariyle tüm bölümlerdeki hizmetlerin, deprem riski olmayan çelik yapılarla sürdürüleceğini duyurdu.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alıyor! Son başvuru tarihi 20 Ocak 2023!

İzmir Tınaztepe Üniversitesi 56 öğretim üyesi alacağını duyurdu. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’na farklı branşlarda çok sayıda akademik personel alınacak.

Medicine Hastaneleri'nden İstanbul'a 2 yeni yatırım!

Lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde bitirmesinin ardından 28 yaşında Medicine Hastaneleri'ni kuran Dr. Yusuf Elgörmüş, hayali olan üniversite projesini geçtiğimiz sene İstanbul Kağıthane'de hayata geçirdi. 

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.

İstanbul Tıp Fakültesi içindeki inşaatta yangın çıktı!

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde inşaat halindeki binada yangın çıktı. Durumun bildirilmesiyle olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ek hizmet binası açıldı!

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binası hizmete açıldı. 

Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine AVM mi yapılacak?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet sunduktan sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisinde ne yapılacağına ilişkin belirsizlikler olduğunu açıkladı.

Bursa’ya ikinci tıp fakültesi kuruluyor!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bursa’da açılacak olan ikinci tıp fakültesinin kurulması çalışmaları kapsamında Bursa İl Sağlık Müdürü’nü ziyaret gerçekleştirdi.

Erzurum'da hayata geçirilecek ikinci tıp fakültesi için ilk adım atıldı!

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, fakültenin kurulması çalışmaları kapsamında Erzurum Şehir Hastanesi'nde incelemeler yaptı.

İstanbul Tıp Fakültesi taşımacak mı Haberi

İstanbul Tıp Fakültesi taşımacak mı



Çapa tarih mi oluyor


Maliye Bakanlığı'nın Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi'ne yaptığı ''120 dönümlük bu alandan çıkın, yerine size Olimpiyat Stadı yanında 1400 dönümlük bir alana modern bir hastane yapalım'' önerisi, fakültenin akademik kurulunu ikiye böldü. Bir bölüm öğretim üyesi ''Yerimizde kalalım'' derken, bir bölümü ''Gidilebilir'' diye görüş bildirdi.


    Maliye Bakanlığı'nın önerisi, geçen çarşamba günü İstanbul Tıp Fakültesi'nin 14 Mart Amfisi'nde, 25-30 anabilim dalından yaklaşık 250 öğretim üyesinin katıldığı toplantıda tartışmaya açıldı. Fakültenin taşınmasını isteyen üyeler, ''Fiziki şartlar yetersiz. Deprem riski de var. Güçlendirme de sorunu çözemeyecek. Gitmemiz daha iyi olur'' dediler. 

    Adının açıklanmasın istemeyen bir akademik kurul...