29 / 04 / 2024

istanbul trafiğine yeni konut projeleri etkisi

istanbul trafiğine yeni konut projeleri etkisi

Son 5 yılda yoldaki araç sayısı yüzde 20 artınca eve gidiş süresi de ortalama 30 dakika daha uzadı. 2017 yılına kadar 80 bin yeni konut kentin iki yakasında yükselecek ancak yeni yollar yapılmazsa bu trafik çilesi daha da artacak demek...

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

İstanbul trafiğine çözüm kent içi raylı sistem!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul trafiğinin çözümüne ilişkin, kent içi raylı sistem projelerinin olduğunu söyledi...

8 aşamada İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma planı!

Atatürk Havalimanı 29 Ekim'de İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılmasına paralel tarifeli uçuş trafiğine kapatılacak. İşte, 8 aşamada İstanbul Yeni Havalimanı'na taşınma planı..

Şehir içine yeni AVM yapımı yasaklanmalı!

Esnafların AVM'lere yönelik tepkisi yeniden gündem oldu. AVM'lerin şehir dışına yapılması, şehir içine yeni AVM yapımının yasaklanması konusu gündemdeki yerini aldı. 

Hatay'a yeni battı-çıktı kavşak!

Hatay Büyük Şehir Belediyesi tarafından İskenderun kent trafiğine kalıcı çözüm bulmak amacıyla başlatılan yeni battı-çıktı kavşak projesi start aldı.

İstanbul'a 16 yeni tünel geliyor!

İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın "Odak Şehir İstanbul" projeleri kapsamında trafiği rahatlatmak için 16 yeni tünel yol inşaatına başlanıyor. Bir tünel yol inşaatı devam ediyor, 11 tünel yolun projelendirme çalışmaları devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü İstanbul trafiğini yüzde 20 rahatlattı!

Vatan Gazetesi muhabiri Burak Kara Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Gürsoy ile 3’üncü Köprü’nün İstanbul trafiğine katkısını konuştu. İşte o haber...

3. havalimanına yeni liman yapılacak!

3’üncü Havalimanı’na yakın kıyı şeridine yeni bir liman inşa edilecek. Uçakların yakıtı kentin trafiğine girmeden deniz yoluyla taşınacak.

İstanbul trafiğine yepyeni bir çözüm!

İstanbul trafiğini değiştiremezsiniz ama hayatınızı değiştirebilirsiniz. Trafiği hayatınızdan çıkarmak için, hem şehrin merkezinde, hem de her yere kolayca ulaşabileceğiniz bir semtte yaşayın.

Bursa Balat girişine yeni bağlantı köprüsü geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya Yolu üzerindeki önemli noktalardan biri olan Balat’a girişi kolaylaştıracak yeni bağlantı köprüsüyle trafiğe nefes aldıracak.

İstanbul'a 5 yeni cep otogarı geliyor!

İstanbul’a yapılacak 5 yeni cep otogarının yerleri belli oldu. Trafiği rahatlatacak yeni duraklar Sultangazi, Avcılar, Ümraniye, Tuzla ve Ataşehir'e yapılacak. İşte o projenin detayları....

Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binası Cuma günü açılacak!

Diyarbakır'ı uluslararası hava trafiğine açacak Diyarbakır Havalimanı yeni terminal binasının resmi açılışı Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla cuma günü yapılacak.

İstanbul'un 3 yeni tünelinde çalışmalar bu yıl başlayacak!

Mega kentte trafiği rahatlatmak amacıyla yeni karayolu tünelleri çalışmalarına bu yıl başlanacak. 660 milyon dolara mal olması planlanan tünellerin toplam uzunluğu 13 kilometreyi buluyor.

istanbul trafiğine yeni konut projeleri etkisi Haberi

istanbul trafiğine yeni konut projeleri etkisi

Megakent İstanbul'da yeni yapılaşmanın olduğu bölgelerdeki trafik çilesi rakamlarla kanıtlandı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün (KGM) verilerine göre şehrin gelişim bölgelerindeki araç sayısının meydana getirdiği trafikte 5 yıl öncesine göre yüzde 20'ye varan artışlar yaşandı. İstanbul'un yeni cazibe merkezleri arasında gösterilen bölgelerdeki konut artışı, yollar aynı kalınca oturanlar için adeta 'trafik çilesi'ne dönüştü. Araçlarıyla evlerine gitmeye çalışanlar için eve varış süresi 5 yıl önceye göre özellikle akşam saatleri 20 ile 40 dakika daha uzadı. Yani eskiden evine 1 saatte giden için süre artık 1.5 saati aştı. Avrupa ve Anadolu yakasında 2017 yılına kadar hayata geçirilecek yeni 80 bin konutla birlikte araç trafiği de artacağı için altyapı yatırımlarının ne kadar elzem olduğu ortaya çıkıyor.


HER YIL YÜZDE 5 ARTTI


Gelişmekte olan bölgelere ulaşımı sağlayan...