03 / 05 / 2024

İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm

İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm

İstanbul'daki trafik sorununun çözümüne ve İstanbul Boğazı Karayolu geçişine katkı sağlamak amacıyla Kazlıçeşme-Göztepe arasında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

İzmir trafiğini rahatlatacak Buca Metrosu geliyor! Temelini Kılıçdaroğlu atacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imzasıyla hayata geçirilecek olan Buca Metrosu’nun temeli 14 Şubat 2022 Pazartesi günü atılacak. Düzenlenecek temel atma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katılacak.

Boğaz trafiği Kanal İstanbul ile rahatlayacak!

Çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul'da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dev proje tamamlandığında boğaz trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak. 

Fikirtepe'ye 874 metre uzunluğunda kavşak viyadüğü yapılıyor!

İstanbul'da, 874 metre uzunluğundaki en büyük katlı kavşak viyadüğü Fikirtepe'de inşa ediliyor. Kadıköy Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hayata geçirilen dev kavşak tamamlandığında, bölge trafiğini büyük oranda rahatlatacak. 

Ankara'ya yeni raylı sistem müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Ankara trafiğini rahatlatacak raylı sistem projelerinin müjdesini verdi.

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu trafiği rahatlatacak!

İstanbul ile İzmir arası ulaşımı 9 saatten 3,5 saate indirecek İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nun, Balıkesir trafiğini de rahatlatacak.

İstanbul'da bu yıl 4 metro hattı tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yıl sonunda İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak 4 metro hattının tamamlanacağını açıkladı.

Ankara'ya 10 yeni köprülü kavşak müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkent trafiğini rahatlatacak 10 yeni köprülü kavşağın müjdesini verdi.

Denizli Sanayi Bağlantı Köprüsü’nde geri sayım başladı!

Denizli Büyükşehir Belediyesinin kent trafiğini rahatlatacak önemli projeleri arasında yer alan Sanayi Bağlantı Köprüsü’nün inşaatında sona gelindi.

Gebze Anibal Kavşağı'nda sona gelindi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Gebze trafiğini rahatlatacak olan Anibal Kavşağı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesi yarın!

İstanbul trafiğini rahatlatması için planlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projesinin mühendislik, etüt ve proje ihalesi yarın gerçekleşecek.

Diyarbakır'daki raylı tramvay sistemi projesi onaylandı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla’nın girişimleri sonucu, şehir trafiğini rahatlatacak raylı tramvay sistemi projesi onaylandı.

Avrasya Tüneli ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü aynı anda test edildi!

Avrasya Tüneli’nden ilk geçiş dün sabah saat 07.00 itibariyle başladı. Hürriyet Ekonomi’den Ceyhun Kuburlu ve Burak Coşan İstanbul trafiğini rahatlatması beklenen Avrasya Tüneli’ni ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü aynı anda test etti.

Soma Çevreyolu açılıyor!

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, şehir içinde dayanılmaz hale gelen Soma trafiğini rahatlatacak çevre yolunun önümüzdeki hafta içinde açılacağı müjdesini verdi.

İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm Haberi

İstanbul trafiğini rahatlatacak çözüm

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından İstanbul'daki trafik sorununun çözümüne ve İstanbul Boğazı karayolu geçişine katkı sağlamak amacıyla Kazlıçeşme-Göztepe hattında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihale edilen Avrasya Tüneli Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yüklenici firmalar arasında Yapı Merkezi'nin de bulunduğu proje tünelinin 1.496 metresi kazılmış bulunuyor. Yatırımda kamu kaynaklarından hiçbir harcama yapılmaması ise dikkat çekiyor. 


Dünyanın önde gelen mühendislik projelerinden biri olan Avrasya Tünel Projesi, İstanbul'un yoğun trafiğine nefes aldıracak. Söz konusu güzergâhta günde 120 ila 130 bin araç kapasitesi ile yolculuk süresi 15 dakikaya kadar inecek. Ayrıca, yalnızca küçük otobüs, minibüs ve otomobillerin kullanımına açık olacak tünel sayesinde Boğaziçi, Galata ve Unkapanı köprülerinde gözle görülür bir rahatlama yaşanacak. İstanbul'un silüeti ise bozulmayacak. 

Sabah...