25 / 07 / 2024

istanbul üniversitesi mirgün köşkü

istanbul üniversitesi mirgün köşkü

Tanzimat dönemi mimarisinin nadide örneklerinden biri Emirgan'daki tarihi Mirgün Köşkü, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 150 yıl sonra aslına uygun restore edildi...

Prof. Dr. Ali Koçak İstanbul ve Marmara'nın kurtuluş reçetesini açıkladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, yapımı 30 seneyi geçmiş, korozyona uğramış, depreme dayanıklı olmayan yapıların güçlendirilmesi yerine yıkılıp yeniden inşa edilmesinin daha çok tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

İstanbul Üniversitesi Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacak! İşte şartlar

İstanbul Üniversitesi, sözleşmeli bilişim personeli alım ilanını açıkladı. Üniversite, alımların 8 Şubat'ta Resmi Gazete'de yayımlandığını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Borsa İstanbul’da son 2 yılın en sert düşüşü! Endeks yüzde 8,62 oranında çakıldı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinin ardından Borsa istanbul’da dün başlayan sert düşüşler bugün de devam etti. BIST 100 endeksi 22 Mart 2021'den bu yana en sert düşüşünü yaşadı.

İstanbul Üniversitesi Antalya'daki 2 gayrimenkulünü 19.5 milyon TL bedelle satışa çıkardı!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya Muratpaşa'da yer alan 2 adet gayrimenkulü 19 milyon 500 bin TL bedelle satışa çıkardı.

İstanbul Üniversitesi Kartal depremine ilişkin rapor hazırladı!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri tarafından, dün İstanbul'da yaşanan merkez üssünün Kartal olduğu açıklanan sarsıntıyla ilgili ön inceleme raporunu hazırladı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı binası restore edilecek!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yılman bugünkü köşesinde Kadıköy'deki hal binasından İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın çıkarılmasını kaleme aldı.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın taşınma kararına öğrencilerden tepki!

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın Kadıköy’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrencilerden tepki geldi.

İFM projesi ile İstanbul faizsiz finansın merkezi olacak!

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, "İstanbul Finans Merkezi projesi ile İstanbul'un sadece finansın değil, faizsiz finansın da merkezi olacağına inanıyorum" dedi...

İstanbul Üniversitesi'nden Bingöl depremi inceleme raporu!

Bingöl depremiyle ilgili, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nün hazırladığı ön inceleme raporunda, "Gelecekte de yıkıcı depremlerin olması muhtemeldir" denildi. 

İstanbul Üniversitesi Vefa binasının yıkım raporu gizleniyor!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde devam eden restorasyon çalışmaları nedeniyle Vefa ek binasına taşınan öğrenciler verilen yıkım raporunun yayımlanmadığını iddia etti.

İstanbul Üniversitesi'nin taşınan fakültelerinde eğitim başladı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, İstanbul'daki depremden etkilendiği için taşınan fakültelerde eğitim öğretimin başladığını belirtti.

İstanbul Üniversitesi'nin fakülte binalarının depreme dayanıklılığı TBMM'de!

İstanbul Üniversitesi Beyazıt ve Çapa yerleşkesindeki bazı fakülte binalarının depreme dayanıklılığı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi binası hasarlı mı?

Silivri’de meydana gelen 5.8’lik depremin ardından İstanbul’daki çok sayıda yapıda hasar meydana geldi. Depremde İstanbul Üniversitesi İletişim Fakülte binasının da depremde hasar gördüğü iddia edildi.

istanbul üniversitesi mirgün köşkü Haberi

istanbul üniversitesi mirgün köşkü


Tanzimat dönemi mimarisinin nadide örneklerinden biri Emirgan'daki tarihi Mirgün Köşkü, İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 150 yıl sonra aslına uygun restore edildi. Köşk, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Osmanlı Dönemi Müziği Uygulama ve Merkezi olarak faaliyetlerini sürdürecek. 

     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, adını 1900'lü yıllarda yaşayan ressam Ahmet Mirgün'den alan Emirgan'daki ''Mirgün Köşkü''nün ilk sahibinin, Hıp İsmail Paşa'nın torunu Mehmet Tahir Paşa olduğu biliniyor. 

     Ressam Ahmet Mirgün, Boğaziçi'nin mimarisine şekil veren Hıp Ailesi tarafından yaptırılan köşkü, 1985 yılında İstanbul Üniversitesine bağışladı.Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, göreve geldikten sonra dantel gibi işlenen ahşap merpenleri, balkon korkulukları, gökyüzüne açılan cihannüması ile Tanzimat dönemi mimarisinin nadide örneklerinden biri olan Mirgün Köşkü'nün restorasyonu için kolları sıvadı. 

     İstanbul İl Özel İdaresi'nin katkılarıyla gerçekleştirilen restorasyonda...