06 / 05 / 2024

istanbul yapı ruhsatı

istanbul yapı ruhsatı

Şantiyeye dönüşen İstanbul’da yılın ilk 6 ayında 80 bin 393 bina ruhsatı verildi. Bu inşaatlarda şu anda 4 bin-4 bin 500 vinç çalışıyor. Kule vinçler megakentte her gün 8 bin ton ile 45 bin ton arasında inşaat malzemesini kaldırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatı alındı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Büyükyalı İstanbul projesinin tadilat yapı ruhsatını aldı. Şirket bu gelişmeyi KAP'ta açıkladı...

Büyükyalı İstanbul'da 226 bağımsız bölümün yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut'un Büyükyalı İstanbul projesi kapsamında 191 adet konut ve 2 adet ticari üniteden oluşan toplam 193 adet bağımsız bölüm revizyona gidilmiş, konut sayısı 223 ve ticari ünite sayısı 3 olacak şekilde toplam 226 adet bağımsız bölüm için yapı ruhsatı alındı.

Büyükyalı İstanbul projesinde 139 konutun yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Büyükyalı İstanbul projesinde 139 konutun yapı ruhsatı alındı.

Avangart İstanbul Projesi'nin yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Avangart İstanbul Projesi'nin yapı ruhsatı alındı.

Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatı yayınlandı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak GYO Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatı yayınlandı.

Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatı yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatını yayınlandı.

Ata GYO Lüleburgaz'daki arsasının yapı ruhsatını aldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kırklareli Lüleburgaz Kocasinan Mahallesi'ndeki 145 ada ve 52 nolu parselde kayıtlı arsanın yapı ruhsatını aldı. Arsa 4 bin 388 metrekare alana sahip.

Temaşehir Konya'nın yapı ruhsatı alındı!

Torkam İnşaat'ın Emlak Konut Güvencesiyle hayata geçirdiği Temaşehir Konya'nın yapı ruhsatı alındı. Projenin arsası Emlak Konut ihalesinden 700 milyon lira teklifle almıştı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 28 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 28 arttı. Ruhsat verilen yapıların yüzölçümü yüzde 31,6, değeri ise yüzde 38,5 yükseldi

Büyükyalı İstanbul'un yapı ruhsatında revizyon yapıldı!

Özak GYO, Ziylan İnşaat ve Yenigün İnşaat Ortaklığı tarafından inşa edilecek olan Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatında revizyona gidildi. Projede konut sayısı 452 ve ticari ünite sayısı 16 olacak.

Evora Denizli projesinin tadilat yapı ruhsatı alındı!

Teknik Yapı imzasıyla hayata geçirilen Evora Denizli projesindeki 1375 adet konut, 144 adet ticari ünite ve 2 adet özel eğitim tesislerinden oluşan toplam 1.521 adet bağımsız bölüm için tadilat yapı ruhsatı alındı.

Emlak Konut Kazlıçeşme Büyükyalı İstanbul yapı ruhsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İstanbul Kazlıçeşme (Büyükyalı İstanbul) yapı ruhsatı yayınlandı.

istanbul yapı ruhsatı Haberi

istanbul yapı ruhsatı

Şantiyeye dönüşen İstanbul’da yılın ilk 6 ayında 80 bin 393 bina ruhsatı verildi. Bu inşaatlarda şu anda 4000-4500 vinç çalışıyor. Kule vinçler megakentte her gün 8 bin ton ile 45 bin ton arasında inşaat malzemesini kaldırıyor...


İstanbul, kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte şantiyeye dönüşmüş durumda. İstisnasız her ilçede, her semtte, hatta her mahallede birbiri ardına inşaatlar yükseliyor. Özellikle büyük ölçekli inşaatlarda da devasa vinçler çalışıyor. Öyle ki başınızı nereye çevirseniz bir vinçle karşılaşıyorsunuz. Peki megakentte halihazırda aktif olan kaç vinç var? HT İstanbul olarak işte bu sorunun yanıtını aradık. Vinç İşletmecileri Derneği’nden aldığımız bilgilere göre; kentte şu anda 4000-4500 adet vinç çalışıyor. İnşaatlarda kullanılan bu kule vinçler, 2 ile 10 ton arasında kaldırma kapasitesine sahip. Yani basit bir hesapla, vinçler İstanbul’da...