06 / 05 / 2024

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı ne zaman

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı ne zaman

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" gerçekleştirecek.

Antalya Konyaaltı'nda yeşil alanlar ticari kullanıma mı açılıyor?

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki lüks konut önündeki 3 bin 500 metrekarelik park ve yeşil alanın ticari kullanıma açılacağı iddiası bölge halkının tepkisine neden oldu. Söz konusu iddialar için Konyaaltı Belediyesi'nden açıklama geldi.

İBB yeşil alan için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beylikdüzü, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı istasyon çıkışları, Maltepe dolgu alanı atletizm sahası ve Tuzla Kafkale Spor Kompleksi'nin yeşil alanlarının yapım işi için ihaleye çıkıyor...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'da yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yeşil Alanlar Çalıştayı”nın açılış konuşmasını yaptı. İmamoğlu, "Bu şehirde asla yeşil alanları imara açan bir belediye olmayacağız" dedi...

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı 5-6 Şubat 2020'de!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi , kentin yeşil ve açık alanlarının ele alınacağı "İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı" gerçekleştirecek.

Yasin Çağatay Seçkin İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı oldu!

Geçtiğimiz hafta istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Mehmet İhsan Şimşek'in yerine Profesör Dr. Yasin Çağatay Seçkin getirildi

Murat Kurum: Yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedefliyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehir planlaması yaparken içinde parklar, sosyal donatılar ve yeşil alanların olduğu alanları da ayırdıklarını, yeşil alan miktarını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi...

Yeşil alanlarda yapılaşma şartları!

Toplumun yararlanması için ayrılan yeşil alanlarda belli koşullar ve sınırlar dahilinde yapılaşma yapılabiliyor. Peki, yeşil alanlarda yapılaşma şartları nelerdir? Yeşil alanların yüzde kaçına yapı inşa edilebilir? İşte Yeni İmar Yönetmeliği'ndeki koşullar..

Gaziantep Meclisi'nde yeşil alanların imara açılmasına itiraz!

Gazantep Büyükşehir Belediye Meclisi, yine yeşil alanların imara açılmasını tartıştı. CHP Metro'nun etrafını imara açmaya olanak sağlayacak maddeye itiraz etti.

Büyükçekmece'de "Yeşil Çatı" Uygulaması başladı!

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunu bozmamak için, bu bölgelerde yapıların çatılarına doğal bitkiler dikiyor.

Altınok Öz: Kartal'daki yeşil alanları artıracağız!

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz Kartal'da yeşil alanların, dünya standartları seviyesinde artırılması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Vizyon Atölyesi, İstanbul için Yeşil Yol projesi tasarladı!

17 Ağustos Marmara Depremi’nin 17. yıl dönümünde, kentlerin geleceğini kurgulamak için kurulan ‘Vizyon Atölyesi’ İstanbul’da aktif yeşil alan miktarını artırmak, olası bir depremde toplanma alanları açmak için ‘Yeşil Yol’ projesini tasarladı.

Nihat Zeybekci: Askeri tesisler yeşil alan olmalı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Ankara’daki askeri alanların tamamı yeşil alanla ilgili. İstanbul ve Ankara’daki bu alanların yeşil alan olarak kazandırılması lazım” dedi.

Çarpık yapılaşma yeşil alanları azalttı!

Son zamanlarda kent içindeki yeşil alanların varlıkları birtakım nedenlerle yok edilmekte. Yerel idarelerin imar çalışmalarında yeşil alanlara ilişkin planlar yapılmasına karşın yetersiz kalınıyor.

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı ne zaman Haberi

İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı ne zaman

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ev sahipliğinde gerçekleştirecek İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı, “Yeşil Alanlarda Dönüşüm; Kimlik ve Sürdürülebilirlik Amaçlı Çözümler” temasıyla yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, 5-6 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek çalıştayda, peyzaj çalışmalarında kentin dokusuna uygun akıllı çözümler ile kaynakların daha verimli kullanılması konuları ele alınarak, yol haritası da belirlenecek.


PROJELER KONUŞULACAK

Gerçekleştirilecek olan çalıştayda, İstanbul’un gelişen kimliğini yansıtacak doğal bitki örtüsüne uygun yeşil alanların hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi tüm yönleriyle masaya yatırılacak. Alanında uzman akademisyenler, ilgili sivil toplum temsilcileri, kent paydaşları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla çözüm ve proje önerileri konuşulacak.

Her geçen gün artarak etkisini hissettiren küresel ısınma ve buna bağlı sorunlar,...