04 / 05 / 2024

İstanbul yolcu

İstanbul yolcu

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı.

İstanbul'da geçen sene 113 milyon yolcu havalimanını kullandı

Geçen sene toplam 113 milyon 266 bin 985 kişinin seyahat ettiği İstanbul'daki havalimanlarının yolcu sayısında önceki seneye göre yüzde 19 artış sağlandığı kaydedildi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! YHT'de yolcu rekoru kırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Konya-Ankara, Karaman-Konya-İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) hatlarında 2 yılda 2 milyon 423 bin 868 yolcu ile "seyahat rekoru" kırıldığını açıkladı. İşte haberin detayları...

İstanbul'da havalimanlarında 85 milyondan fazla yolcu seyahat etti

İstanbul havalimanlarında bu senenin ocak-eylül döneminde 85 milyon 625 bin 428 kişinin seyahat ettiği bildirildi. Ayrıca yolcu sayısı yine geçen senenin aynı dönemine göre yaklaşık 15,5 milyon arttı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.

Havaist, bir günde 23 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

İstanbul Havalimanı'na taşıma hizmeti sağlayan Havaist firması, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde 23 bin yolcu taşıyarak rekora imza attı.

İstanbul Havalimanı’nda bayram yoğunluğu! Tatili kapan havalimanına akın etti! Günlük yolcu sayısı 200 bini geçti!

Ramazan Bayramı tatilini memleketinde veya tatil merkezinde geçirmek isteyenler İstanbul Havalimanı’na akın etti. Günlük yolcu sayısı 200 bini geçerken, bayram trafiğinin arife günü olan 20 Nisan Perşembe günü daha da artması bekleniyor.

İstanbul'daki havalimanlarından 2 ayda 16 milyon yolcu uçtu!

İstanbul'daki havalimanlarından 2023 yılının ocak-şubat aylarında seyahat eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 4 milyon 825 bin 468 arttı ve 15 milyon 972 bin 93 oldu.

İstanbul’a bir metro ağı daha... Günde 1 milyon yolcu taşıyacak... 

Açıldığında günde 1 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak olan İstanbul Bakırköy-Kirazlı metro hattında ilk ray kaynağı bugün yapıldı. 

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…

İstanbul Havalimanı 1 günde rekor kırdı! Yolcu sayısı 200 bine dayandı

İstanbul Havalimanı'nda 1 günde 30 Nisan’da toplam bin 301 iniş-kalkış gerçekleşirken, 195 bin 640 yolcu da seyahat etti. 1 Mayıs’ta da bin 226 uçuş olması, 186 bin 500 yolcunun seyahat etmesi planlanıyor.

İstanbul Havalimanı’nda kira ve yolcu garantisi ne zaman başlayacak?

İstanbul Havalimanı ihale şartnamesinde Atatürk Havalimanı’nın tüm ticari kapasitesinin buraya taşınacağı ve işletme döneminin de bu şekilde başlayacağı kriteri bulunuyor. Peki, kira ve yolcu garantisi ne zaman başlıyor?

Yeni Havalimanı'nda ilk yolcu testi yapıldı!

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı'nda ilk yolcu testi başarıyla yapıldı. İlk testte gerçek çalışanlardan oluşan bin kişi katıldı. 

İstanbul Yeni Havalimanı'nda 9 bin sahte yolcu ve 18 bin bagajla test!

İstanbul’un yeni havalimanında çalışmalar son aşamaya yaklaşırken, aksaklıkların belirlenmesi için binlerce sahte yolcu ve bagajla deneme uçuşları yapılacak. 

İstanbul yolcu Haberi

İstanbul yolcu

İstanbul havalimanlarına bu yılın on ayında gelen-giden yolcu sayısı 195 ülkenin nüfusunu geçti. Söz konusu dönemde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında 67 milyon 790 binin üzerinde yolcu ağırlandı. 


AA muhabirinin Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerinde derlediği bilgilere göre, 2014'ün on ayında Türkiye'deki bütün havalimanlarından geçen yolcu sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artarak, 143 milyon 561 bin kişi oldu. 


Atatürk Havalimanı'nda gelen-giden yolcu sayısı ise bu yılın 10 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11 artarak 47 milyon 945 bin 919 oldu.


Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki yolcu trafiği de geçen yıla göre yüzde 29 artarak, 19 milyon 844 bin oldu. 


Toplamda 67 milyon 790 bin 207 kişiyi ağırlayan Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları, Dünya Bankası verilerine göre Tayland...