27 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda Ağustos ayının ilk hafta sonunda rekor yolcu sayısına ulaşıldığı belirtildi.



İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Ağustos ayının ilk hafta sonu, 4-5-6 Ağustos 2023 olmak üzere, 2 bin 91 uçuş yapılarak, toplam 389 bin 620 yolcu seyahat etti. 

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, 6 Ağustos 2023 tarihinde yapılan 713 iç hat ve dış hat uçuşunda toplamda 131 bin 52 yolcu sayısına ulaşıldı ve en yüksek yolcu sayısı rekoru kırılmış oldu.

Yine açıklanan rakamlara göre, ayrıca en yüksek giden dış hat yolcu 36 bin 830 rekoru ve toplam dış hat 72 bin 566 yolcu sayısı ile de dış hat yolcu sayısı rekoru  kırıldı.

2023 yılının yaz sezonun başlaması ile beraber yolcu sayılarında her hafta yeni bir rekora imza atan İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı HEAŞ verilerine göre 2023'ün ilk altı ayında yaptığı 108 bin 60 uçuş ile toplam 17 milyon yolcu ağırladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Ağustos ayında da rekor yolcu sayısına ulaştı!

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı tarafından yapılan açıklamada görüşleri yer alan İSG Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, Sabiha Gökçen Havalimanı olarak olağanüstü bir sezon geçirdiklerini dile getirdi.

İSG Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak yaptığı açıklamada ülkemizin turizm merkezlerinden en kıymetlisi, medeniyetlerin beşiği ve kültürlerin başkenti İstanbul’a hizmet etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirterek, misafirlere yolcu giriş kapılarından bagaj teslimine, güvenlik geçişlerinden uçuş kapılarına kadar en konforlu ve güvenli seyahat deneyimini sunabilmek amacıyla 7/24 ekiplerle beraber çalışıyoruz. Böyle büyük çaplı bir operasyonun başarısını elbette personelimizin özverisine borçluyuz." dedi.

Yaptığı açıklamada yolcuların teveccühünün her geçen gün arttığına da değinen İSG Üst Yöneticisi (CEO) Berk Albayrak, bunu her hafta kırdıkları rekorlar ile teyit etme imkanı bulduklarını söyleyerek, "Bu durumda, sahip olduğumuz avantajlı konumun, dijital altyapının ve tüm hizmetlerimizin payı bulunuyor. İhtiyaç duyulan her alanda en doğru uygulamaları devreye sokmaya, hizmet kalitesini en yüksek seviyede tutmaya devam edeceğiz. Seyahatlerinde bizi tercih eden tüm yolcularımıza bir defa daha teşekkür ediyorum, bu rekorlar hepimizin." dedi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan rakamlara göre Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, 40 iç hat ve 117 dış hat noktası ile beraber toplamda 157 noktaya ve 52 ülkeye hizmet vermeyi sürdürüyor.
 

Havaalanında Şaşırtıcı Fiyatlar: Simit 203, Su 81 Lira!

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan tarihi rekor!

İstanbul'un bu semtlerine metro piyangosu vurdu!


Geri Dön