27 / 04 / 2024

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. İncelemenin ardından konuşan Bakan Uraloğlu, pistin yakın bir tarihte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacağını bildirdi.

Uraloğlu, “Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yapılışını Tuz Gölü’ne alabalık tesisi yapmakla özdeşleştirenler vardı" hatırlatmasını yaparak, "Bugün Sabiha Gökçen Havalimanı ülkenizde yolcu trafiğinin en çok olduğu ikinci havalimanıdır" dedi. 

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin yurtdışına açılan en önemli kapılarından biri olan Sabiha Gökçen Havalimanın 2.pist ve yeni üst yapı çalışmalarını yerinde incelediklerine dikkat çekerek, "Sabiha Gökçen Havalimanımız her geçen gün artan yolcu sayısı ve vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine ciddi bir kapasite artışına ihtiyaç duymaktaydı. 2021 yılında iç ve dış hatlarda yaklaşık 181 bin uçuş trafiği ile yaklaşık 25 Milyon yolcu ağırlayan Sabiha Gökçen'de 2022 yılında bu sayı yaklaşık 31 milyon yolcuya yükseldi" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

2023'ün ilk 8 ayında da Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yaklaşık 150 bin uçuş trafiği gerçekleştiği bişgisini veren Bakan Uraloğlu, bu sayınin geçen senenin aynı döneminde 131 bin civarında olduğunu ve yine geçen yıl aynı dönemde yaklaşık 19 milyon 700 bin olan yolcu sayısı ise bu yıl 24 milyon 300 bine yükseldiğini söyledi.

YENİ PİSTE GENİŞ GÖVDELİ UÇAKLAR DA İNEBİLECEK

Sabah gazetesinden Mustafa Bakırhan'ın haberine göre, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti tamamlandı.  Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Bakan Uraloğlu, ikinci bir pist ile havalimanın kapasitesini ikiye katlayacak çalışmaları başlattıklarını anımsatarak, "Bugün Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistini iniş ve kalkışa müsait duruma getirdik. test ve devreye alma uçuş kontrol çalışmaları ve test uçuşlarımız devam etmektedir" dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Yeni pistte ilişkin bilgi veren bakan Uraloğlu, "3 bin 540 metre uzunluğundaki 2.pist ile en geniş gövdeli uçaklar da havalimanımıza inebilecektir. 1 adet 3 bin 520 metre, 1 adet 3 bin metre ve 1 adet 2 bin 400 metre uzunluğunda 3 adet Paralel Taksiyolu da proje kapsamındadır. 2.Pist ve Hızlı Çıkış Taksi Yolları ile Pistten Orta Aprona ulaşımı sağlayan bağlantı taksiyollarına ait inşaat, elektrik ve elektronik imalatlarını da tamamladık. Ayrıca 2. pist yapımının yanı sıra; 46 uçak kapasiteli Orta Apron, 40 uçak kapasiteli Kargo Apronu, Teknik blok, itfaiye ve garaj binası gibi 19 bin m2 kapalı alana sahip üstyapı tesisleri ve 91 metre yüksekliğinde Hava Trafik Kontrol Kulesi de kazanmış oldu. Yeni hava trafik kontrol kulemiz 9 Ocak 2023 tarihinde hizmete girmişti. O günden itibaren tüm ATM sistemleriyle birlikte 7/24 hava trafik operasyonuna hizmet vermektedir" diye konuştu.

Milli Emlak 8 taksitle vergiden muaf arsa satacak!

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Başkent'te 37 adet konut satılıyor! 2+1 ve 3+1 ev sahibi olmak isteyenlere müjde! 


Geri Dön