27 / 04 / 2024

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı

Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 yolcu seyahat etti. İstanbul'dan yapılmış olan geliş-gidiş seferleri ile birlikte dokuz ayda uçan yolcu sayısı yüzde 65, icra edilen uçuşlar da yüzde 37 arttı. İşte detaylar…



Bu senenin ocak-eylül zaman diliminde toplam olarak 70 milyon 124 bin 741 kişinin seyahat etmiş olduğu İstanbul'daki havalimanlarında yolcu artışı 27 milyon 487 bin 713 şeklinde kayda geçti.

Kovid-19 salgını boyunca tüm dünya genelinde ve ülkemizde büyük ölçüde azalan yolcu trafiği, bu senenin başından itibaren hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Salgının negatif etkisini geçen senenin alınan önlemler ile atılmış Türk sivil havacılığı da hava trafiği ve aynı zamanda yolcu yoğunluğu bakımından yükseliş trendine geçti. 2022 sene ocak ayında başlamış olan artış dokuz ay boyunca aralıksız şekilde devam etti.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarında bu zaman diliminde ağırlanmış olması yolcu sayılarında geçtiğimiz seneye göre önemli şekilde artışlar kaydedildi. Bu zaman dilimi içerisinde turizm sezonunun gelmesi ile birlikte hem iç hem de dış hatlarda yükseliş hali hazırda devam ederken turizm sezonunun bitişi olarak kabul görülen eylül ayında da artış devam etti.

Anadolu Ajansı muhabirinin, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün web sitesinden derlemiş olduğu bilgilere göre, İstanbul Havalimanı'nı bu senenin ocak-eylül zaman diliminde 47 milyon 571 bin 888 yolcu kullanmış oldu. Bu yolculardan 12 milyon 186 bin 749'u iç, 35 milyon 385 bin 139'u ise dış hatlardan seyahatini gerçekleştirdi.

Yolcu sayısı geçtiğimiz yılın aynı zaman dilimi ile karşılaştırdığımız zaman iç hatlarda yüzde 62, dış hatlarda da yüzde 102 şeklinde artış gösterdi.

Geçtiğimiz senenin aynı zaman diliminde 25 milyon 29 bin 619 yolcunun seyahat ettiği İstanbul Havalimanı'nda, bir önceki yıla göre 22 milyon 542 bin 275 artış olduğu kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yılın aynı zaman dilimine göre yolcu sayısının yüzde 90 arttığı açıklandı.

İstanbul havalimanlarından rekor! Böyle rakam görülmedi! Yolcu sayısı 9 ayda 27,5 milyon arttı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön