07 / 05 / 2024

istanbul yüksek yapılar yönetmeliği

istanbul yüksek yapılar yönetmeliği

Her 100 aileden 88'inin deprem yönetmeliğine uygun olmayan evlerde yaşadığını öne süren İstanbul Jeofizik Odası Başkanı Erdal Şahan, gökdelenlerin yeterince denetlenmediğini söyledi. Şahan, İstanbul'da yüksek yapılar yönetmeliği olmadığını belirtti.

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

Polis maaşları Temmuz zammıyla kaç lira oldu? En düşük ve en yüksek polis maaşı kaç TL? İşte zamlı polis maaşları...

4 Haziran 2022 tarihinde TÜİK enflasyon verilerini duyurdu ve memur maaşlarına 6 aylık enflasyon farkı baz alınarak zam yapıldı. Polis maaşlarına da bu kapsamda zam geldi. Peki Temmuz zammıyla polis maaşları kaç lira oldu? En düşük ve en yüksek polis maaşı ne kadar? İşte yeni zamlı polis maaşları...

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Konut kiralarındaki yüksek artışlar ev sahiplerinin uzun süredir kirada oturan kiracılarını evden çıkarıp yeni kiracı bulma arayışına itti. Evi boşaltınca yeni kiracıya evi mevcut fiyatın 2-3 katına vermek isteyen ev sahiplerine karşı hükümet harekete geçti.

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor. İPA tarafından yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 35,5’i “Gündemimizde konut ve kira fiyatlarındaki artış var” dedi.

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Yüksek yapılar planlı koridorda yapılmalı!

Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, kentsel dönüşümle ilgili kendisine sorulan soruları cevapladı. 

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

istanbul yüksek yapılar yönetmeliği Haberi

istanbul yüksek yapılar yönetmeliği

Her 100 aileden 88'inin deprem yönetmeliğine uygun olmayan evlerde yaşadığını öne süren İstanbul Jeofizik Odası Başkanı Erdal Şahan, özellikle gökdelenlerin yeterince denetlenmediğini söyledi. Şahan, “Göremediğimiz kontrol edemediğimiz birçok proje var. İstanbul'un yüksek yapılar yönetmeliği yok; 20, 40 katlı binalar problemli.” dedi.







Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Erdal Şahan, nüfusu 15 milyona dayanan kentin depreme hazırlıklı olmadığını söyledi. Deprem uzmanları, Avcılar Belediyesi Afet Gönüllüleri (ABAG) Projesi kapsamında yapılan son eğitim toplantısında buluştu. Jeofizik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Erdal Şahan, deprem yönetmeliği çıktıktan sona yapılan binaların yeterince denetlenmediğini iddia etti.



KONTROL EDEMEDİĞİMİZ ÇOK PROJE VAR


Şahan, şöyle devam eti: “100 kişiden...