07 / 05 / 2024

istanbul yürüyül yolu çalışmaları

istanbul yürüyül yolu çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarında 2015 yılında inşaatına başlanan çalışmalarda 2.etapta sona yaklaşıldı.

Prof. Dr. Naci Görür: 7.5 büyüklüğünde deprem beklenen İstanbul'un depreme hazırlanması 15-20 yıl sürer! 

Prof. Dr. Naci Görür, beklenen İstanbul depremini değerlendirdi ve hazırlıklara şimdi başlansa 15-20 yıl sürebileceğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Kirada yüzde 25 sınırı bir yıl daha uzatılacak mı? Adalet Bakanı Tunç resmen açıkladı!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kirada yüzde 25 sınırının bir yıl daha uzatılması ve kısa süreli gayrimenkul kiralama konularına ilişkin açıklama yaptı. Tunç, kirada yüzde 25 sınırına ilişkin, “Daha yeni uzatıldı. Fahiş kiraları önlemenin yolu konut arzını artırmak” dedi.

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

Emlak Konut GYO Metropol İstanbul yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Metropol Projesi 1 adet Bağımsız Bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

İstanbul'da ağır hasar yapan depremler ve aralarındaki yıl sayıları!

Araştırmacı-Yazar Bülent Ağaoğlu,  İstanbul için geçmişte yaşanan 15 ağır hasar yapan deprem ve aralarındaki yıl sayılarını kaleme aldı. İşte Ağaoğlu'nun o yazısı...

İstanbul 15 yıl içinde depreme hazır hale gelebilir!

Prof. Dr. Haluk Özener, İstanbul'un altyapı ve yapı stoku anlamında depreme hazırlıklı hale gelmesi konusunda, "Yoğun ve bilinçli bir çalışma yapılırsa yaklaşık 15 yıl içerisinde İstanbul depreme hazır hale gelebilir" dedi...

Radisson Avrupa Tem İstanbul yıl sonu açılacak!

Radisson Hospitality AB İstanbul'daki 16'ıncı tesisini yıl sonu açıyor. 140 dairelik rezidans Avrupa Tem Konut Kompleksi içinde yer alıyor. 

Lens İstanbul yıl sonunda teslimlere başlıyor!

5 blokta 1.162 daireden meydana gelen Lens İstanbul projesinde teslimler yıl sonunda başlayacak. Lens İstanbul'da fiyatlar 300 bin TL'den başlangıç gösteriyor. 

Başbakan Yıldırım: Kanal İstanbul'a bu yıl içinde başlıyoruz!

Başbakan Yıldırım, "Nihayet İstanbul'un çılgın projesi, Kanal İstanbul'a da bu yıl içinde başlıyoruz." dedi.

Evvel İstanbul ile Adım İstanbul yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Evvel İstanbul ile Adım İstanbul yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

İstanbul'da 15 yıl içerisinde çürük ev kalmayacak!

İstanbul'da 7'nin üzerinde deprem olmasının vatandaşları 850 milyarlık zarara sokacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yılda 500 bin evin dönüşümünü gerçekleştirmeleri halinde Türkiye’de 15 yıl içerisinde çürük ev kalmayacağını vurguladı.

Bahçetepe İstanbul yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bahçetepe İstanbul yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

istanbul yürüyül yolu çalışmaları Haberi

istanbul yürüyül yolu çalışmaları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beykoz Belediyesi'nin ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarında 2015 yılında inşaatına başlanan çalışmalarda 2.etapta sona yaklaşıldı. Halkın kullanımına açılan 1.3 kilometrelik yolu 3 kilometreye çıkaracak proje Çubuklu 29, Çubuklu Hayal Kahvesi ve İBB Sosyal Tesisleri'nin önünden geçerek Paşabahçe'de sona eriyor.


Yapımına 2015 yılında başlanan projenin ilk etabı olan Çubuklu-Kanlıca sahil yolu projesi, bir süre önce tamamlanarak halkın kullanımına açılmıştı. İstanbul Boğaz'ına kazıklar üzerine yapılan bin 300 metre uzunluğundaki yol, 10 metre genişliğinde ve üzerinde balık tutma alanları bulunuyor. Böylece balık tutanlarla yürüyüş yapanların birbirlerini rahatsız etmeleri engelleniyor. Yeni yürüyüş alanında bisiklet ve yürüyüş yolu bulunuyor.


İKİNCİ ETAP EĞLENCE MEKANLARININ ÖNÜNDEN GEÇECEK

Projenin ikinci etabında yer alan ve yaya yolunun Paşabahçe'ye kadar uzatılması amacıyla yapılan çalışmalara hız verildi. Çubuklu İskelesi'nin...